Jums reikės:
Pakelio želatinos (20 g),
pakelio braškių skonio želės,
200 g cukraus,
cukraus pudros, vanilinio cukraus pagal skonį.
Želatiną užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir paliekame 10 minučių. Į indą, kur plaksime masę, beriate cukrų ir želę. Išmaišome. Užpilame 300 ml karšto vandens ir labai gerai išmaišome, kad viskas ištirptų. Želatiną statome ant ugnies ir maišydami ištirpiname (užvirinti nereikia).
Dabar abi masės sumaišome. Paliekame, kad atauštų iki kambario temperatūros. Sunkiausias darbas... plakti. Plakti reikėtų 15–20 min. Masė turi sutirštėti. Imame formą, išklojame kepimo popieriumi ir supilame masę. Išlyginame su šaukštu ir dedame į šaldytuvą. Geriausia laikyti per naktį.
Kai masė sustingsta, apibarstome vaniliniu cukrumi, apverčiame ir nuimame popierių. Supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Kiekvieną gabaliuką apvoliojame cukraus pudroje.
Galima su sausainių formomis pasidaryti širdelių...
Jei žinote receptų, tinkamų Valentino dienos šventei, pasidalykite jais su 15min.lt skaitytojais, siųsdami el. paštu valentinas@15min.lt.