Valentino gardėsiai. Vištiena su bulvėmis

15min.lt skaitytoja Galina siūlo per Šv. Valentino dienos vakarienę išbandyti vištienos su bulvėmis receptą.
Vištiena su bulvėmis
Vištiena su bulvėmis / 15min.lt skaitytojos Galinos nuotr.

Jums reikės:

vištienos
citrinos
česnako

Marinatui reikės:

0,5 stiklinės sojų padažo
1 šaukšto cukraus
juodųjų pipirų
1 saldaus pipiro
2 sultingų pomidorų
baziliko, krapų, kitų kvapniųjų žolelių

Kad nuimtume odą nuo pomidoru, juos merkiame į verdantį vandenį porai minučių. Nuvalome ir sutriname trintuvu (aš tiesiog sutarkavau). Pipirą supjaustome į gabalėlius. Susmulkiname žolytės. Sumaišome visus marinato ingredientus.

Užpilame marinatą ant vištienos ir paliekame marinuotis. Nors valandai. Jeilabai skubame, galime kepti iš karto. Skonis nekinta. Įkaitiname orkaitę iki 200C. Į kepimo formą dedame vištieną ir palaistome mūsų marinatu. Sutarkuojame citriną ir dedame ant vištienos. Išspaudžiame česnaką ir irgi išdėliojame ant vištienos. Kepame apie valandą.

Garnyrui troškintos daržovės (ant jų sudedame vištieną lėkštėje) ir bulvės. Troškintos daržovės: apkepiname svogūną ir morkas. Sudedame cukiniją ir obuolius. Daržoves pjaustome, nes skaniau negu tarkuotos. Druska, cukrus, pipirai, petražolės – viską sudedame ir patroškiname, kol suminkštėja morkos.

Bulvės su lupenomis gerai nuplauname. Paimame šakutę ir jas apdraskome, tada dar kartą nuplauname. Apibarstome česnakine druska, kokiais nors bulvių prieskoniais, užpilame aliejaus. Kepame kartu su višta.

Skanaus!

Jei žinote receptų, tinkamų Valentino dienos šventei, pasidalykite jais su 15min.lt skaitytojais, siųsdami el. paštu valentinas@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis