Karolis Šimkus
15min nuotr. / Karolis Šimkus

„Verslas nuo nulio“ išnarstytas iki nulio

Dovydo Pancerovo tyrimas apie Karolį Šimkų ir jo ilgą laiką žadėtus verslo sėkmės mokymus sulaukė milžiniško susidomėjimo ir gausaus visuomenės palaikymo. 15min žurnalisto atskleisti faktai apie sukčiavimo požymius „Verslo nuo nulio“ kūrėjo biografijoje baigėsi teistumu. K.Šimkui skirta reali laisvės atėmimo bausmė. O kaip viskas vyko?

2017 birželio 7 diena

K.Šimkaus byloje 412 žmonės buvo pripažinti nukentėjusiais. Įrodyta, kad verslininkas neteisėtais būdais įgijo daugiau nei 200 tūkst. eurų. Pirmosios instancijos teismas pripažino K.Šimkų kaltu ir skyrė jam 3 metų ir 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Daugiau apie tai

2016 spalio 27 diena

Šis  straipsnis tapo vienu iš populiariausių 15min tyrimų. Po šios publikacijos Valstybinė mokesčių inspekcija pradėjo patikrinimą. Po jo K.Šimkus buvo įpareigotas sutvarkyti savo įmonių finansinę apskaitą ir privalėjo pateikti inspektoriams trūkstamą informaciją. Be to, Vilniaus apygardos prokuratūra papildoma medžiaga papildė ir baigė ikiteisminį tyrimą, pradėtą dar prieš straipsnio pasirodymą.

Daugiau apie tai

2016 liepos 7 diena

2016 metų vasarą 15min atskleidė, kad socialiniame tinkle „Facebook“ populiarus verslo mokytojas Karolis Šimkus užsiėma sukčiavimu. Jis savo klientams žadėjo prekes, kurių neturėjo, ir taip viliojo iš jų pinigus. 15min išsiaiškino, kad 2012-2014 metais K.Šimkus valdė bendroves „Vebis“, „Afiliatus“, „Lapetis“, kurios žadėjo biokurą mažesnėmis nei rinkos kainomis. Daug už prekes sumokėjusių klientų taip ir negavo medienos bei neatgavo pinigų. Bankrutavus vienai įmonei, K.Šimkus kurdavo kitą ir imdavosi tokios pačios veikos. Be to, 15min atskleidė, kad verslininko bendrovė „Verslas nuo nulio“ galima nemoka mokesčių. Paaiškėjo, kad Karolis Šimkus – visai nėra sėkmingas verslininkas, būtent tokį įvaizdį jis demonstruodavo socialiniuose tinkluose, o šimtus žmonių apgavęs sukčius.

Daugiau apie tai