Geriausias metų pasiūlymas! Iki 50% prenumeratai.
Išbandyti

Milijoninės baudos „Ryanair“ ir „Wizz Air“ už bagažo mokesčius sustabdytos

Praėjusių metų rudenį oro bendrovės „Ryanair“ ir „Wizz Air“ pakeitė rankinio bagažo taisykles – dabar reikia mokėti net ir už nedidelį lagaminą. Vasario mėnesį Italijos konkurencijos tarnyba abiems bendrovėms už tai skyrė milijonines baudas, tačiau avialinijoms kreipusis į teismą bausmė suspenduota.
„Ryanair“ ir „WizzAir“ avialinijos
„Ryanair“ ir „WizzAir“ avialinijos

Nuo praėjusių metų lapkričio abi bendrovės paskelbė naujas rankinio bagažo taisykles – net ir už nedidelį lagaminą reikia mokėti, norint jį pasiimti į lėktuvo saloną. Nemokamai galima turėti tik nedidelę kuprinę/krepšį.

Vasario mėnesį Italijos konkurencijos tarnyba „Ryanair“ skyrė 3 mln., „Wizz Air“ – 1 mln. eurų baudas ir įsakė sustabdyti vykdomą bagažo politiką. „Rankinis bagažas yra būtina oro transporto paslaugų dalis, ir jo pervežimas turi būti leistinas be jokių papildomų mokesčių“, – teigė tarnyba. Be to, anot įsakymo, taip klientams nebuvo atskleidžiama tikroji bilieto kaina.

Avialinijos nenusileido ir kreipėsi į teismą Italijoje, ginčydami tarnybos įsakymą. Praėjusią savaitę teismas suspendavo prievolę mokėti baudą iki tol, bus priimtas galutinis sprendimas. Tai bus padaryta spalio 2 d.

„Wizz Air“ komentare žiniasklaidai teigia, kad palankiai vertina Italijos teismo sprendimą, kuris leidžia bendrovei tęsti dabartinę bagažo politiką.

Bendrovė teigia, kad naujoji „bagažo politika, atsižvelgiant į individualius keleivių pageidavimus, suteikia galimybę taip pat pasirinkti iš daugiau nei 50 skirtingų mokamų variacijų keliaujant“.

„Wizz Air“ tiki, kad šis tikslingas požiūris į bagažo politiką prisidės prie patogesnio ir greitesnio keleivių įlaipinimo, geresnės klientų patirties keliaujant ir kartu sustiprins bendrovės išvykimo laiko efektyvumą. Būdami dar labiau įsitikinę, kad rankinio bagažo krepšys tilps į orlaivio saloną, ir turėdami naują, platesnį bagažo dydžio ir svorio pasirinkimą dabar keleiviai turi plačias galimybes pasirinkti iš įvairių kombinacijų pasirinkimų“, – rašome komentare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus
Atviros klasės visiems: sėkmingi ypatingų vaikų įtraukties pavyzdžiai – koks receptas?
Mokyklos vadovė pasidalino, kas lemia įtraukties sėkmę: dalykas labai paprastas
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas