Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mano AUTOstogos: dviejų porų kelionė į Zakopanę ir klaida kalnuose

Likus savaitei iki kelionės žinojome tik tai, kad norime nuvykti į Zakaponės kalnus Lenkijoje. Kompanija buvo 4 asmenys – 2 poros. Nei per daug, nei per mažai kelionei automobiliu.
Kelionė į Zakopanę
Kelionė į Zakopanę / Asm.archyvo nuotr.

Tai yra konkurso „Mano AUTOstogos!“ straipsnis. 15min kartu su vienu didžiausių keltų operatorių Europoje DFDS skelbia istorijų konkursą. Dalinkitės savo kelionių automobiliu pasakojimais ir laimėkite neeilinį prizą – „viskas įskaičiuota“ bilietus į Švediją arba Vokietiją. Daugiau: https://www.15min.lt/n1517352

Pradėjome internete ieškoti vietų, kurias galime aplankyti kelionės metu, ir susidėliojome maršrutą su adresais, kad vietas būtų lengviau rasti. Navigacija labai pravertė visos kelionės metu.

Patį automobilį išsinuomojome nuomos punkte, susikrovėme krepšius ir pajudėjome iš Lietuvos. Kelionė iki Lenkijos sienos truko apie 3 valandas. Vairavome pakaitomis, kad nebūtume nuvargę.

Pirmąją dieną planavome apsistoti Krokuvoje, o nuo jos nuvykti į kalnus, kurie buvo už 100 km. Laiko neturėjome daug. Išvykę vakare, Krokuvoje buvome kitos dienos vidurdienį, tad sustojome ir užkandome vietinėje kavinėje, o tuomet pajudėjime kalnų link. Vaizdas važiuojant buvo be galo gražus.

Atvykę į Zakaponės miestelį nusipirkome užkandžių ir vandens. Pradėjome eiti į mišką, vaizdas – nuostabus: šalia tako upelis, priekyje trobelė, o virš jos – kalnų viršūnės.

Asm.archyvo nuotr./Kelionė į Zakopanę
Asm.archyvo nuotr./Kelionė į Zakopanę

Visgi nusprendėme eiti juodąją trasą – na, juk mes nežinojome nei kiek ji tęsiasi, nei kiek mes užtruksime. Laiptai į viršų buvo įvairūs – vienur mediniai, kitur grįsti iš akmenų, dar kitur – tik miško takelis iš smėlio.

Lipdami sutikome kalnų ožių, kurie tikrai nebijojo žmonių, tačiau buvo labai keista, kad jie gyvena šitaip aukštai.

Asm.archyvo nuotr./Kelionė į Zakopanę
Asm.archyvo nuotr./Kelionė į Zakopanę

Po ilgos kelionės aukštyn pasiekėme kalno viršūnę, iš kurios atsivėręs vaizdas buvo tikrai vertas visų išeikvotų jėgų. Jautėmės tokie laimingi įveikę šį kopimą, kurio metu teko vienas kita palaikyti ir motyvuoti, nes apsisukti ir eiti atgal nenorėjome.

Lipti žemyn buvo kiek lengviau, tačiau padarėme vieną klaidą. Prieš kopdami į kalną žemėlapyje nepasižymėjome, kur pastatėme savo automobilį, o nulipę žemyn atsiradome kitame miestelio gale. Po kelių paieškos valandų visgi radome savąjį automobilį ir grįžome į Krokuvą.

Asm.archyvo nuotr./Kelionė į Zakopanę
Asm.archyvo nuotr./Kelionė į Zakopanę

Pailsėjome apie 6 valandas, kėlėmės ir vaikštinėjome po Krokuva, nes ir ten tikrai yra ką pamatyti, o popiet išvykome iš Krokuvos į Lenkijoje esantį pramogų parką „Energylandia“. Tai didžiausias atrakcionų parkas šioje šalyje.

Parke – begalė įvairiausių atrakcionų, tinkančių ir mažiesiems, ir dideliems. Parke bilietas kainavo apie 25 eurus asmeniui, tačiau su šiuo bilietu galėjai eiti į bet kurį atrakcioną ir parke būti iki pat uždarymo, jame prabuvome gerą pusdienį, kol išbandėme beveik visus ten esančius atrakcionus. Nuotykių ir virpuliukų viduje tikrai užteko.

Pasibaigus pramogoms parke išsinuomojome kambarį Varšuvos centre. Varšuvoje praleidome vakarą tiesiog pasivaikščiodami miesto centre.

Asm.archyvo nuotr./Kelionė į Zakopanę
Asm.archyvo nuotr./Kelionė į Zakopanę

Kitą dieną vykome į naujai atidarytą vandens pramogų parką „Suntago“, kuriame praleidome 5 valandas, o per jas nė minutes nebuvo nuobodu.

Po vandens parko užsukome pavalgyti vietinėje kavinėje ir traukėme namų link. Kelionė buvo gan trumpa, nes turėjome tik 4 dienas, bet ji buvo pilna nuotykių, naujovių ir įspūdžių, kurių tikrai nepamiršime gyvenime. Visas nakvynes vietas radome Booking.com svetainėje.

Dalyvaukite konkurse „Mano AUTOstogos!“ ir laimėkite neeilinį prizą - keltų operatoriaus DFDS „viskas įskaičiuota“ bilietus į Vokietiją ar Švediją visai šeimai su automobiliu. Aprašykite savo kelionę automobiliu - galbūt keliavote po Lietuvą, gal esate važinėdami maišę Europą ar ratuoti tyrinėjote kitą žemyną? Laukiame įvairių istorijų, jos gali būti ir apie senas keliones. Papasakokite, kodėl pasirinkote važiuoti automobiliu, kokias įdomiausias vietas aplankėte, kokius nuotykius patyrėte. Nuotraukas galite prisegti formoje arba pridėti tekste nuorodą, kur jas rasti internete. Pasakojimų laukiame iki liepos 27 d. imtinai.
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas