Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Amsterdamui nusibodo girti turistai – uždraudė alaus dviračius

Nyderlandų sostinė imsis dar vieno žingsnio prieš nenutrūkstamus turistų srautus, kurie sunkina gyvenimą vietiniams. Dėl skundų apie girtus ir triukšmingus keliautojus mieste uždrausti dviračiai-alaus barai.
Alaus dviratis Amsterdame
Alaus dviratis Amsterdame / 123rf.com nuotr.

Antradienį teismas nurodė, kad šie dviračiai turi būti uždrausti Amsterdame, nes kelia viešosios tvarkos problemas. Dėl jais besinaudojančių turistų kyla eismo spūstys, o, padauginę alkoholio, jie kelia sumaištį.

Alaus dviračiai yra populiarūs per grupinius vakarėlius – pavyzdžiui, bernvakarius. Su jais grupė žmonių gali keliauti po Amsterdamo centrą mindami pedalus, bet kartu ir sėdėdami prie stalo bei gerdami alų. Jų yra ir Lietuvoje.

Nors turistams tai atrodo gera pramoga, vietos gyventojai skundžiasi, kad tai – geriausias pavyzdys, kokias problemas sukelia masinis turizmas.

Istoriniame miesto centre vaizdas, kaip girti bernvakarius švenčiantys vyrai laisto alų ir bando siauromis gatvėmis išlaviruoti su tokiu dviračiu-baru, yra tapęs ir įprastu, ir be galo erzinančiu jau iš toli. Paprastai šį gargarą atjudantį pirma išgirsti, o tada pamatai.

Neseniai Amsterdamo taryba paskelbė ketinantys padidinti viešbučių mokesčius, kad bent šiek tiek sumažėtų turistų srautai.

Be to, miesto valdžia nusprendė, jog daugiau naujų, turistams skirtų parduotuvių miesto centre ir senamiestyje nebus atidaroma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas