Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per „Adventur“ lietuviai masiškai pirko keliones – išankstinių užsakymų tiek daug, kad pritrūko viešbučių

Savaitgalį tarptautinėje turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodoje „Adventur“ apsilankę lietuviai skubėjo pasinaudoti turizmo agentūrų ir kelionių organizatorių siūlomomis nuolaidomis ir įsigyti keliones pigiau. Norinčių buvo tiek daug, kad kai kuriems norimu laiku atostogauti nepavyks – pritrūko viešbučių.
Paroda „Adventur“
Parodoje „Adventur“ apsilankę lietuviai masiškai pirko pigesnes keliones / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

Įsigyti pigesnes keliones tris dienas vykusios parodos metu buvo galima ne tik atvykus į ją, bet ir internetu. Būtent taip pasielgė vilnietė Laima, kuri, pasinaudodama siūloma akcija, užsisakė keturis bilietus į Kretą.

Atostogauti ten lietuviai planavo gegužės pradžioje. Savaitė 3* viešbutyje „Santa Marina“ su paketu „viskas įskaičiuota“ vienam asmeniui kainavo 265 eurų. Puiki kaina, kuria ir susigundė pailsėti Graikijoje panorę vilniečiai. 

„Maniau, kad pagavau laimės paukštę.

Džiaugėmės ir planavome atostogas, informavome apie tai darbdavius. Bet šiandien (nuo parodos ir užsakymo patvirtinimo praėjus kelioms dienoms, – aut. past.) gavome liūdną žinią iš kelionių organizatoriaus „Novaturas“, kad „Jūsų rezervacija buvo atmesta dėl per didelio rezervacijų skaičiaus ir riboto kambarių skaičiaus viešbutyje“, – pasakojo Laima.

Eglės Skiparytės nuotr. /Didžiausia Graikijos sala – Kreta
Eglės Skiparytės nuotr. /Didžiausia Graikijos sala – Kreta

Moteris sakė, kad jai adresuotame elektroniniame laiške „Novaturas“ informavo, jog šiuo metu viešbutyje yra likę keli laisvi kambariai, bet jų kaina būtų kur kas didesnė.

Pirkėjai pasiūlytos kitos kelionių alternatyvos, ji informuota, kad bus pritaikyta 5 proc. nuolaida bet kokiai pasirinktai kelionei – kaip kompensacija už patirtus nepatogumus. O jei tinkamo kelionės varianto nebus rasta, pirkėjai bus sugrąžinti sumokėti pinigai. 

„Mes jau paprašėme grąžinti pinigus. Šiaip beveik visada keliauju savarankiškai, bet šįkart suviliojo geras kainos pasiūlymas, nes savarankiškai kartais išeina brangiau“, – pasakojo Laima.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Paroda „Adventur“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Adventur“ dirbęs „Makalius.lt“ vadovas Rimvydas Širvinskas: „Pirkėjų buvo be proto daug“

Lietuviai tiesiog šlavė pasiūlymus

Poilsinę kelionę į Kretą ji pirko iš kelionių organizatoriaus „Makalius.lt“ interneto svetainės. Jis, kaip ir dauguma kitų parodoje dalyvavusių kelionių agentūrų, su įvairiomis nuolaidomis siūlė įsigyti skirtingų kelionių operatorių siūlomas keliones.

Taip pat ir „Novaturo“, kuris šiemet geriausius kelionių pasiūlymus buvo sudėjęs į specialų – „Adventur“ keliautojo pasą (lankstinuką). Jis poilsiautojus labai domino ir skatino atvykti į parodą bei įsigyti lankstinuke siūlomas keliones už „parodos“ kainą.

Pasak „Makalius.lt“ vadovo Rimvydo Širvinsko, lietuviai šiemet ypač aktyviai pirko keliones. 

Norinčių įsigyti keliones buvo tiek daug, kad žmonėms duodavome kompiuterius ir jie patys užsisakydavo keliones mūsų puslapyje.

„Penktadienį, praėjus 50 minučių nuo parodos atidarymo, visi mūsų turėti pasiūlymai kelionėms su „Novaturu“ pasibaigė, todėl paprašėme dar.

„Novaturas“ davė dar daugiau datų – ir vasarai, ir pavasariui, ir naujomis kryptimis. Viską paskelbėme savo pasiūlymuose. Vėl išpirko... Penktadienį vakare nebeturėjome savaitgaliui likusių pasiūlymų.

Norinčių įsigyti keliones buvo tiek daug, kad žmonėms duodavome kompiuterius ir jie patys užsisakydavo keliones mūsų puslapyje“, – neslėpė pašnekovas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Paroda „Adventur“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Parodoje „Adventur“ per tris dienas apsilankė daugiau nei 24 tūkst. žmonių

Anot jo, dėl tokio didžiulio žmonių susidomėjimo iš dalies kalti parodos organizatoriai – skatina pirkti keliones iš anksto, skelbia, jog „Adventur“ paroda – tai „Kelionių mugė“ ir tik jos metu bus pigiausios kelionės.

„Makalius.lt“ sausio 22-24 d. vykusio „Adventur“ metu užsakė 208 keliones 489 keleiviams. Apyvarta – 165 000 eurų. 

„Iš dalies tai – tiesa. Tarkime, kelionę į Turkiją gegužei, birželiui 4* viešbutyje su „viskas įskaičiuota“ maitinimo tipu buvo galima įsigyti už 265 eurus žmogui (standartinė kaina – 498 eurai). Į Kretą su „viskas įskaičiuota“ už 289 eurus (įprasta kaina žmogui šiuo metu yra 445 eurai)“, – sakė R.Širvinskas. 

Vien „Makalius.lt“ sausio 22-24 d. vykusio „Adventur“ metu užsakė 208 keliones 489 keleiviams. Apyvarta – 165 000 eurų. 

„Trečiadienį beveik visos kelionės yra patvirtintos. Tiems, kam nepatvirtino, ieškoma alternatyvų už panašią kainą tomis pačiomis ar panašiomis datomis. Tačiau noriu atkreipti dėmesį, kad jau kelionių pasiūlymuose buvo skelbiama – „kelionė patvirtinama tik tuomet, kai gaunamas patvirtinimas iš viešbučio“, – priminė kelionių organizatorius. 

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Paroda „Adventur“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Parodoje „Adventur“

„Novaturas“: išlošė tie klientai, kurie keliones užsisakė pirmieji

Kelionių organizatoriaus „Novaturas“ rinkodaros projektų vadovė Dovilė Zapkutė 15min sakė, kad visuomet laimi tie, kurie keliones perka iš anksto ir būna pirmieji. Jie turi didžiausias pasirinkimo galimybes.

„Visiems, norintiems įsigyti keliones žemesnėmis kainomis, yra sudaromos tokios sąlygos. Mūsų palanki kainodara yra nukreipta į perkančiuosius keliones iš anksto.

Tas pats galiojo ir per turizmo parodą „Adventur“. Natūralu, kad išlošė tie klientai, kurie keliones užsisakinėjo pirmieji. Tačiau tikimės,  kad iki vasaros sezono pradžios dar likus nemažai laiko kiekvienas mūsų klientas ras jiems tinkamus pasiūlymus. Bet jų skaičius taip pat ribotas, todėl patariame paskubėti“, – teigė „Novaturas“ atstovė.

Kaip parodė „Adventur“ parduotų kelionių skaičiai, lietuvių skonis kelionėms beveik nepasikeitė: daugiausia buvo pageidaujama kelionių į Egiptą, Turkiją, Graikiją bei Bulgariją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas