Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Projekto „Kvepia kelionėm“ pokalbių vakarai – jau ir Vilniuje

Keliauti įkvepiantis projektas „Kvepia kelionėm“ jau turi daugybę gerbėjų Kaune, su nekantrumu laukiančių naujų pokalbių vakarų. Juose savo kelionių filosofija, įspūdžiais ir patarimais dalinosi skirtingi keliautojai – nuo muzikantų – iki alpinistų. Gruodžio 29-osios vakarą projektas pasiekė ir Vilnių. Restobare „Spot“ įvyko pirmasis „Kvepia kelionėm“ vakaras, skirtas sostinės publikai.
 „Kvepia Kelionėm“  vakaras Vilniuje
„Kvepia kelionėm“ pirmajame renginyje Vilniuje dalyvavęs fotografas Tomas Tumalovičius ir renginio sumanytojas Mantas Bertulis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Viskas prasidėjo Kaune. Tačiau jūs mus intensyviai kvietėte atvykti ir į Vilnių. Mes turime ausis ir klausomės, ką jūs šnekate, todėl esame sostinėje!“, – sakė šio projekto sumanytojas Mantas Bertulis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./ „Kvepia Kelionėm“
Luko Balandžio / 15min nuotr./ „Kvepia Kelionėm“ Vilniuje renginį vedęs Mantas Bertulis ir žurnalistas Orijus Gasanovas

Pirmajame vakare savo istorijomis dalijosi du vietoje sunkiai nusėdintys žmonės – žurnalistas ir radijo laidų vedėjas Orijus Gasanovas bei fotografas ir fotografijos mokyklos įkūrėjas Tomas Tumalovičius.

„Viena yra kelionėse lankyti įvairius žymius pastatus, paminklus ar dar kokius turistinius objektus. Kita yra kelionėse lankyti žmones ir taip rašyti bei pasakoti istorijas. Būtent tai daro Orijus. Tuo tarpu Tomas yra visiškas nutrūktgalvis, turintis galybę pikantiškų istorijų: tiek iš kelionių su Lietuvos krepšinio rinktine, tiek iš jo užsienyje rengiamų fotografijos kursų. Jam nuvykus į Kubą, kojas „pakratė“ Fidelis Castro. Manau, kad tai ne sutapimas. Būtent dėl to juos abu ir pakviečiau į pirmąjį Vilniuje „Kvepia kelionėm“ renginį“, – sakė M.Bertulis.

Pasak jo, visą „Kvepia kelionėm“ renginių ciklą jo komanda pradėjo ir darė Kaune, tačiau su kiekvienu nauju renginiu jautė vis didėjantį vilniečių spaudimą.

„Išsigandome, kad vieną dieną jie tiesiog gali atvažiuoti į Kauną, įsodinti į bagažinę ir parsivežti į Vilnių. Tai užbėgome tam už akių ir sutikome geranoriškai bei reguliariai pradėti savo renginių ciklą ir sostinėje“, – juokavo pašnekovas.

Kaip įprasta, „Kvepia kelionėm“ renginyje dalyvavusių keliautojų pasakojimus bus galima išvysti ir „Pasaulis kišenėje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas