Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į žygį – siekti „trenktų“ rekordų ir ieškoti gyvenimo meilės

55 kilometrai atbulomis – šis rekordas prieš beveik šešerius metus sužavėjo ne tik žygeivius ar kitus sporto entuziastus, bet, ko gero, visą Lietuvą. Apie klaipėdietę Sandrą Valančauskaitę-Baukienę tada kalbėta (ir šmaikščiai juoktasi) net televizijos laidose, o dabar rekordininkė prisimenama artėjant žygiui, kuriame rekordas ir buvo pasiektas. Didžiausias pėsčiųjų žygių organizatorius Baltijos šalyse „TrenkTuras“ jau gegužės 14 dieną kviečia dar kartą leistis į kelionę Nemuno kilpomis – atrasti gamtos grožį, priimti rekordinį kilometrų iššūkį, sutikti bendraminčių, o galbūt ir gyvenimo meilę, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„TrenkTuro“ žygis
„TrenkTuro“ žygis / Organizatorių nuotr.

Vienas rekordas – ne pabaiga

„Žmogaus galimybės yra beribės“, – prisimindama į Lietuvos rekordų knygą įtrauktą išskirtinį žygį atbulomis šypsosi S.Valančauskaitė-Baukienė. Nors nuo 2016-ųjų, kai rekordas buvo pasiektas, moteris atbulomis nebevaikščiojo, mintis siekti kažko naujo nuolat neduoda ramybės. „Šiuo metu mano visas veiklas yra kiek pristabdžiusi pusantrų metų dukrytė, bet vis pagalvoju, kad noriu vėl save išbandyti – galbūt „TrenkTuro“ žygyje gerinti savo pačios rekordą ir vėl žygiuoti atbulomis, o gal sugalvoti kažką visai naujo, pavyzdžiui, žygiuoti su vaiku vežimėlyje?“ – svarsto rekordininkė. Visgi bent kol kas pastarojo iššūkio esą dar reikėtų palaukti – mažajai ilgas sėdėjimas vežimėlyje būtų iššūkis.

Organizatorių nuotr./Sandra Valančauskaitė-Baukienė
Organizatorių nuotr./Sandra Valančauskaitė-Baukienė

O kol moteris galvoja, kokio rekordo siekti, ji ragina kitus išbandyti savo galimybių ribas. „Svarbiausia turėti kompaniją, kuri padėtų – tiek palaikymo žodžiais, tiek, galbūt, bendrais žingsniais. Žygiuojant atbulomis mane labai palaikė draugai ir šeima – jie dalį kelio ėjo su manimi, o vėliau prisijungdavo poilsio stotelėse. Artimieji tada buvo mano stiprybė“, – prisimena S.Valančauskaitė-Baukienė ir priduria, kad tokias atvejais svarbi ir „crazy“ organizatorių komanda. „Be „TrenkTuro“ šio rekordo galbūt net nebūtų – būtent jie ir pasiūlė žygyje išbandyti savo jėgas“, – apibendrina rekordininkė.

Juokas, meilė ir atrasta gamta

O didžiausio žinomumo šiam rekordui, ko gero, atnešė žurnalistės ir rašytojos Živilės Kropaitės-Basiulės juokas tiesioginiame „Labas rytas, Lietuva“ laidos eteryje. Pristatydama 55 kilometrų ėjimą atbulomis moteris negalėjo suvaldyti juoko ir tęsti pokalbio su kolega Richardu Jonaičiu. Kurį laiką šis juokelis buvo vizitinė Ž.Kropaitės-Basiulės kortelė, atnešusi jai ne tik naujų karjeros pasiūlymų, bet ir gyvenimo meilę. „Kai dabartinis mano vyras pamatė mane „Tinder“ pažinčių programėlėje, įsidėmėjo dėl to, kad jam buvau matyta iš to „ėjimo atbulomis“ juokelio. Vėliau jis man parodė, kad tuo vaizdo įrašu buvo pasidalijęs, dar net nepažinodamas manęs“, – prisimena Ž.Kropaitė-Basiulė.

Žurnalistė sako, kad šis įvykis jai padėjo atrasti ir meilę gamtai. „Sutikusi dabar jau savo vyrą Liudą, daug labiau įvertinau, kaip svarbu, kad tave suptų miškai, grynas oras. Pagal tai rinkomės ir būstą – gyvename prie pat upės. Vyras taip pat išmokė atrasti Lietuvą – važiuoti ne tik autostrada, bet ir mažais miestelių keliukais, stabtelėti prie įvairių paminklų, įdomių pastatų. To paties, mano nuomone, moko ir „TrenkTuras“, – šypteli ne vieną pėsčiųjų žygį jau išbandžiusi Ž.Kropaitė-Basiulė. Pasak žurnalistės ir rašytojos, ėjimas žavus tuo, kad tinka kiekvienam. „Nemėgstu įvairių grupinių treniruočių – jos labai greitai pabosta. Vaikščiojimas, priešingai, – idealus „sporto tinginiams“. Einant gerėja sveikata, išsivalo mintys, o galva pailsi nuo telefono“, – žygių privalumus vardija Ž.Kropaitė-Basiulė.

Organizatorių nuotr./Živilė Kropaitė-Basiulė
Organizatorių nuotr./Živilė Kropaitė-Basiulė

Nuo lengvo pasivaikščiojimo iki 72 kilometrų iššūkio

Atrasti savąjį žygių žavesį tiek „sporto tinginiai“, tiek užkietėję žygeiviai galės jau gegužės 14 dieną. „TrenkTuro“ žvaigžde tapęs žygis Nemuno kilpomis grįžta 7 kartus galingesnis – šįkart žygeiviai galės rinktis būtent iš 7 skirtingų maršrutų: 8, 15, 20, 25, 34, 50 ar net 72 kilometrų. Pastarojo ilgą laiką prašė patys žygių dalyviai – organizatoriai jų norą išgirdo. Drąsiausieji išmaišys Prienų ir Birštono apylinkes, išvys ne vieną išskirtinį geologinį ir istorinį objektą ir, žinoma, bus pakerėti Nemuno ir žaliuojančių jo krantų vaizdų.

Organizatorių nuotr./„TrenkTuro“ žygis
Organizatorių nuotr./„TrenkTuro“ žygis

Įspūdžių netrūks ir pasirinkusiems trumpesnes trasas – pasak „TrenkTuro“ komandos, svarbiausia ne kilometrų ar žingsnių skaičius, o emocijos. Šis žygis vieniems gali tapti paprasta savaitgalio veikla ar eiliniu pasivaikščiojimu, o kitiems – galimybių ribų išbandymu. Ką gali žinoti, gal jau netrukus kris dar vienas Lietuvos rekordas ar… užgims meilė.

Daugiau informacijos ir registracija į žygį – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus