Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos vėliavą ir tėčio nuotrauką žygiui į Everestą pasiėmusi Edita Nichols: „Tik dėkit vieną papildomą žingsnį gyvenime, ir svajonės išsipildys“

Lietuvių alpinistė Edita Nichols dėliojasi daiktus ir jau balandžio 9 dieną iš Nepalo sostinės Katmandu iškeliaus į Tibetą, kur kartu su visa grupe pradės kopimą į aukščiausią pasaulio kalną – Everestą.
Edita trečioje stovykloje
Edita trečioje stovykloje / Editos Nichols nuotr.

Editos žygio pradžią bei pasiruošimą Nepale fiksuoja ir 15min.lt rubrikos „Pasaulis kišenėje“ žurnalistė Berta Tilmantaitė. Naujame Bertos reportaže Editos pasiruošimas, svarbiausi alpinistės daiktai ir mintys apie artėjantį iššūkį. 

Lietuvos alpinistė jau du kartus yra įkopusi į 8 km aukščio kalnus, tačiau vis tiek prieš lipimą ant pasaulio stogo jaučiamas jaudulys. Kartu su savimi Edita į viršūnę nešis ir savo pasiūtą Lietuvos vėliavą bei neseniai mirusio tėčio nuotrauką. Alpinistė pripažįsta, kad būtent tėtis ją įkvėpė didžiausiems gyvenimo žygiams. „Gyvenime dėkite tik vieną papildomą žingsnį ir svajonės pradės pildytis“, – visus mus padrąsina savo gyvenimo tikslų siekti Edita.

VIDEO: Editos manta ir mintys prieš kopimą į Everestą

Kartu su lietuve į kalnus keliaus labai patyrusi grupė alpinistų. Iš skirtingų šalių susirinkusi komanda, anot grupės vadovo Philo Cramptono, viena pajėgiausių per pastaruosius metus.

VIDEO: Altitude Junkies ready to climb mountain Everest

Altitude Junkies ready to climb mountain Everest from Berta upe Tilmantaitė on Vimeo.

Paskutinis Editos Nichols įrašas iš Katmandu: „Šiandien Nepalo sostinėje vyksta streikas. Visos parduotuvės uždarytos ir visuomeninis transportas taip pat nevažinėja. Tad mūsų komanda šildosi saulutėje viešbučio kieme – ilsisi, rašo dienoraščius, bendrauja Facebooku ir t.t. Visi atrodo mėgaujasi papildoma poilsio diena Katmandu. Daugiausiai komandos nariai bendrauja internetu, nes tai paskutinė galimybė pasinaudoti pakankamai greitu ryšiu. Mano pačios mintys vis grįžta į laikus kai dirbau Nigeryje, Sahelio regione. 

Žygį į Everestą galite paremti ir jūs. Jei norite daugiau sužinoti apie paramą, kurią galite suteikti šiai ekspedicijai, spauskite čia.

Jei norite tiesiogiai paremti Editą, spauskite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento