Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klausos negalią turintiems rinkėjams bendrauti su rinkimų komisijų nariais padės gestų kalbos vertėjai

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) rūpinasi, kad svarbiausia informacija apie Seimo rinkimus būtų suprantama ir aiški klausos negalią turintiems rinkėjams.
Rinkimai
Rinkimai / BNS nuotr.

Bendradarbiaujant su Lietuvių gestų kalbos vertimų centru ir Lietuvos kurčiųjų draugija sutarta, kad atvykę balsuoti rinkėjai su klausos negalia iš savo išmaniųjų įrenginių, per „Skype“ programėlę galėtų paskambinti vaizdo skambučiu į 24/7LGKvertimas

Šioje pagalbos linijoje dirbantys gestų vertėjai pasiruošę padėti rinkėjams bendrauti su rinkimų komisijos nariais ir išsiaiškinti svarbiausią informaciją apie balsavimo procedūras.

Šia paslauga rinkėjai galės pasinaudoti išankstinio balsavimo metu ir rinkimų dienomis.

Kaip ir ankstesniuose rinkimuose, taip ir renkant Seimą, visos rinkimų dienomis vyksiančios VRK spaudos konferencijos, kandidatų diskusijų laidos ir informacijos apie rinkimus vaizdo klipai bus verčiami į gestų kalbą.

VRK ir žmones su klausos negalia vienijančių organizacijų bendradarbiavimas tęsiasi nuo 2019 m. Prezidento rinkimų. Tąkart pirmąjį kartą Lietuvos rinkimų istorijoje, gestų kalbos vertėjai atėjo į pagalbą rinkimų komisijų nariams padėdami jiems bendrauti per programėlę „Skype“ su klausos negalią turinčiais rinkėjais.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas