Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gediminas Kirkilas: „darbiečiai“ į debatus atnešė prastą politinę kultūrą

„Darbiečių“ vadovė prieš vertindama socialdemokratų kandidatų į merus leksiką, turėtų įvertinti savo partijos garbės pirmininko kalbas, ši partija į politinius debatus atnešė prastos politinės kultūros, sako Lietuvos socialdemokratų partijos ir Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas.
Loreta Graužinienė ir Gediminas Kirkilas
Loreta Graužinienė ir Gediminas Kirkilas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Seimo pirmininkei reikėtų sureaguoti į jos garbės pirmininką (Viktorą Uspaskichą), kuris, man atrodo, net eteryje keikdavosi“, – trečiadienį Žinių radijui sakė politikas, paklaustas apie parlamento vadovės „darbietės“ Loretos Graužinienės raginimą skandalingu įrašu pagarsėjusį Alytaus merą Jurgį Krasnicką šalinti iš partijos ir atstatydinti iš pareigų.

Kita vertus, jis sakė, kad socialdemokratai ir patys nepatenkinti J.Krasnicko elgesiu, tačiau šiuo metu esą nėra galimybių pakeisti partijos kandidatą į merus.

„Kažkaip čia šiuo atveju ne tie veikėjai, kurie turėtų, komentuoja tokius dalykus, kadangi jie patys tuo ir pasižymi. Net sakyčiau tokią prastą politinę kultūrą atnešė į mūsų debatus“, – tvirtino G.Kirkilas.

Kita vertus, jis sakė, kad socialdemokratai ir patys nepatenkinti J.Krasnicko elgesiu, tačiau šiuo metu esą nėra galimybių pakeisti partijos kandidatą į merus.

„Jeigu būtų galimybė pakeisti kandidatą..., dabar to padaryti negalime, nes visa tai yra rinkimų eigoje“, – teigė politikas.

Pasak jo, J.Krasnicko elgesį įvertins rinkėjai.

Internete išplito garso įrašas

Internete paskelbtas įrašas, kuriame girdėti, kaip vyras, vartodamas daug necenzūrinių žodžių, keikia mažą mero atlyginimą ir valstybę, kalba apie „milijonų“ pasisavinimą ir išsipirkimą iš teisėsaugos institucijų.

„Aš perpratau mechanizmus, aš manau arba sėsiu, arba užsidirbsiu bent keturis milijonus iš karto. Tai suprask mane kaip žmogų teisingai, aš linkęs sužaisti „va bank“, – girdėti įraše kalbantis vyras. Įraše girdėti nemažai necenzūrinių žodžių.

Socialdemokratas J.Krasnickas neneigė, kad įraše vietomis girdėti jo balsas, tačiau tikino, kad tai yra „iš atskirų žodžių sumontuoti sakiniai“. Alytaus meras nepaaiškino, kokiame kontekste jis pasakė minėtus žodžius.

Kovo 1 dieną Lietuvos vyks savivaldybių tarybų ir tiesioginiai merų rinkimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas