Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jurbarko rajone Gricių rinkimų komisijoje – išgertuvės

7.00 val. ryto Lietuvoje duris atvėrė Savivaldos rinkimų apylinkės – Lietuvos gyventojai renka naujas Savivaldybių tarybas ir miestų bei rajonų merus. Tačiau kol vieniems rinkimai – proga atlikti pilietinę pareigą, kitiems tai – proga paūžti.
Gricių rinkimų apylinkėje vaišintasi alkoholiu.
Gricių rinkimų apylinkėje vaišintasi alkoholiu. / Jurbarkosviesa.lt/Luko Pilecko nuotr.

Sekmadienio popietę pastebėta, kad Gricių rinkimų apylinkės pirmininkė Sigutė Prišmantienė bei narė Nijolė Pilypienė – galimai neblaivios.

Rinkimų stebėtojų iškviesti pareigūnai įtarimus patvirtino. Pirminiais duomenimis, S. Prišmantienei nustatytas sunkus girtumas – 2,6 prom., o N. Pilypienei – vidutinis girtumas – 1,6 prom.

Priėjus arčiau buvo galima užuosti alkoholio kvapą, o po stalu pastebėjome nugertą degtinės butelį, – sakė rinkimų stebėtojas Arnoldas Pernarauskas.

„Atvažiavus į rinkimų apylinkę įtarimų sukėlė pirmininkės elgesys – ji labai gestikuliavo, bendravo. Priėjus arčiau buvo galima užuosti alkoholio kvapą, o po stalu pastebėjome nugertą degtinės butelį“, – sakė rinkimų stebėtojas Arnoldas Pernarauskas.

Tiek apylinkės pirmininkė, tiek jos padėjėja bendrauti su žiniasklaida nenorėjo. S. Prišmantienė apsigaubusi galvą striuke puolė lakstyti po patalpas, o N. Pilypienė bandė kamerą uždengti savo drabužiu, stūmė žurnalistą.

„Ne jūsų reikalas, kas aš tokia, čia mano bėdos“, – piktai aiškino alkoholio padauginusi moteris.

Nors N. Pilypienės girtumą pastebėti buvo sunkiau, S. Prišmantienės elgesys išdavė smarkų apsvaigimą – moteris svirduliavo, vos laikėsi ant kojų, jai pynėsi kalba.

Rinkimų stebėtojai taip pat turėjo moterį perspėti, kad vėl bus kviečiama policija, nes ši išbėgo iš pastato, sėdo į savo automobilį ir galimai ruošėsi kažkur važiuoti.

Rinkimų komisija alkoholiu vaišinosi tame pačiame pastate, kuriame yra miestelio šarvojimo salė ir bendruomenės namai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas