Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 02 /19:03

12 val. lenktynės Hungaroringe: lietuvių „Lamborghini“ pirmą dieną finišavo dešimtuke

„24h series“ – populiari Europoje ir Lietuvoje jau gerai žinoma lenktynių serija. Priklausomai nuo trasos (Mugello, Spa, Hungaroring, Barselonos, Dubajaus ar kt.), lenktynininkai skirtingose klasėse varžosi 24, 12 arba 6 val. Vengrijoje 12 val. lenktynės padalintos per dvi dienas – šeštadienį ir sekmadienį. Tiesioginės transliacijos langas – šiek tiek žemiau.

Lenktynių rezultatai

Vienintelei lietuvių komandai šiose lenktynėse – „Šiauliai RD Signs“ – atstovauja Audrius Butkevičius, Paulius Paškevičius ir Nicola Michelon (Italija). Šeštadienį lenktynės truks 2 val., o sekmadienį – 10 val.

Tarpinis finišas šeštadienio vakarą

Audrius Butkevičius, teisėjams po 2 val. lenktynių sustabdžius lenktynes, finišo liniją kirto devintoje pozicijoje. Automobiliai uždaryti į parc ferme (uždarą zoną) iki sekmadienio ryto, kai pratęs lenktynes. Sekmadienį finišo laukiama 19.30 val.

Pirmoji diena: lenktynes pradėjo legionierius, antras važiavo A.Butkevičius

Šiauliečių „Lamborghini“ starte vairavo italas Nicola Michelon. Po automobilių pergrupavimo atsižvelgiant į kvalifikacijos metu gautas baudas, „Šiauliai RD Signs“ komanda startavo iš šeštos pozicijos. Tačiau po pirmojo rato italas praleido į priekį du varžovus. Taigi savo pamainos metu išlaikė P8.

Lietuvos komandą bandžiusi pavyti „Vortex“ kompanija turėjo techninių bėdų ir sustojo boksuose. Tačiau prieš akis – dar 11 val. lenktynių.

VIDEO: 12 val. lenktynių Hungaroringe startas: vengrų šokiai, lietuvių nuotaikos ir puikus oras

Antroje pamainoje vairą perėmė Audrius Butkevičius. Jis stojo ir degalų užpylimo zonoje, todėl komanda trumpam smuktelėjo į 15-tą priešpaskutinę vietą. Tačiau netrukus Audrius pradėjo po vieną vytis varžovus. Reikia atkreipti dėmesį, kad nemažai komandų stojo degalinėje pirmąją valandą „Code 60“ (geltonos vėliavos) metu. Ar tokia taktika suteiks jiems pranašumą prieš lietuvius, paaiškės sekmadienį.

Likus 20 min. iki tarpinio finišo, į trasą grįžo lietuvių tiesioginis konkurentas „Vortex“.

Puikus kvalifikacijos rezultatas

Kvalifikacijoje 720-uoju numeriu pažymėtas „Šiauliai RS Signs“ Lamborghini pasirodė labai gerai, rezultatas viršijo lūkesčius. Paulius Paškevičius ieškojo „švaraus rato“, o paskui šovė kaip raketa. Nors P.Paškevičius kuklinosi, kad vis tik padarė nedidelių klaidelių, jis aplenkė ne tik kitą GTX klasės varžovą iš „Vortex“ komandos, bet gerokai pranoko ir aukštesnei klasei atstovaujantį „Rutronik“ komandos „Audi GT3“!

24h series iliustr./Kvalifikacijos Hungaroringe (24h series) rezultatas
24h series iliustr./Kvalifikacijos Hungaroringe (24h series) rezultatas

Šeštadienio lenktynių dalis (17.30-19.30 val.):

VIDEO: Hankook 12H HUNGARY 2021 - Race Part 1
Lenktynių Hungaroringe tvarkaraštis
Lenktynių Hungaroringe tvarkaraštis

Lietuviai europinėje 24 val. serijoje

Hungaroringas – paskutinis 24h Series etapas Europoje šiais metais. Lietuvos komandos („Šiauliai RD Signs“, „Autojuta-Circle K“ bei tarptautinė „Autorama“) šiemet jau yra drebinę Mugello bei Barselonos trasų asfaltą. Julius Adomavičius („Autojuta“) lipo ant podiumo (3 vieta 991 klasėje) Mugello, o Arūnas Gečiauskas, Sigitas Ambrazevičius ir Vytenis Gulbinas, pasitelkę į pagalbą olandą Paul Sieljes, laimėjo 24 val. lenktynes TCR klasėje Barselonoje! Šiemet šioje serijoje Dubajuje yra startavę ir Justas Jonušis su jau minėtu J.Adomavičium.

„Šiauliai RD Signs“ ankstesnėse lenktynėse (su senesniu automobiliu) turėjo techninių iššūkių – Mugello netgi keitė variklį. Tačiau, įsigijusi naują LAMBO, komanda užtikrintai iškovojo Baltijos šalių čempionės vardą ir tikisi sezoną gražiai užbaigti Vengrijoje, F1 trasoje.

Lenktynėse dėl karantino apribojimų dalyvauja palyginti nedaug komandų – 16 (Mugello startavo 50). Lietuviai bandys konkuruoti su greitesniais GT3 klasės bolidais (jų – 6), o GTX klasėje startuoja 2 automobiliai.

Creventic 24h nuotr./24h lenktynių serijos dalyvių klasės
Creventic 24h nuotr./24h lenktynių serijos dalyvių klasės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas