Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

15min studijoje lankėsi Dakaro ralio dalyviai Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas

Dakaro ralio dalyviai jau kitą savaitę iškeliaus į Pietų Ameriką, kur sausio pirmas dvi savaites galynėsis su savimi, varžovais ir gamta. Prieš kelionę visi lietuviški ekipažai apsilanko 15min studijoje ir atsako į žurnalistų bei skaitytojų parengtus klausimus. Ketvirtadienį studijoje lankėsi jauniausias lietuviškas Dakaro ekipažas – Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas.

Pirmasis 15min studijoje apsilankė penktą kartą Dakare dalyvausiantis Benediktas Vanagas, netrukus po jo – Dakaro „pankų“ pravardę gavę Antanas Juknevičius su šturmanu Dariumi Vaičiuliu.

2017-aisiais Dakaro maratonas vyks trijose Pietų Amerikos valstybėse: Paragvajuje, Argentinoje ir Bolivijoje. Sausio 2 d. startavę lenktynininkai turės įveikti daugiau nei 9 tūkst. kilometrų.

Daugiau nei pusė trasos bus 3000 metrų, o kartais beveik 5000 metrų aukštyje virš jūros lygio. Maždaug savaitę lenktynininkai ir mechanikai praleis aukštikalnėse. Maratono starte Paragvajuje tikimasi 40 laipsnių karščio, o po kelių dienų Bolivijoje naktimis gali būti ir neigiama temperatūra. Prie tokių greitų aplinkos sąlygų pokyčių organizmas nespės deramai taikytis.

Prie starto linijos stos tik 83 visureigiai. Tiek mažai buvo tik pirmose lenktynėse (80) ir 1993 m. – 65. Sunkvežimių kategorijoje situacija kiek geresnė, bet irgi neblizganti – 50 ekipažų. Stabilus tik motociklų ir keturračių skaičius: atitinkamai 146 ir 37.

V.Žala Dakaro ralyje dalyvaus antrą kartą, S.Jurgelėnas – trečią. Jie kartu važiavo praėjusį sausį, o visus 2016-uosius dalyvavo Lietuvos automobilių ralio čempionate.

Už geriausius klausimus „Agrorodeo“ komandos nariams apdovanosime tris skaitytojus: Daivą, Ramūną ir Arūną. Su jais susisieksime el. paštu, iš kurio buvo atsiųsti klausimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas