Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min tiesiogiai transliuos savaitgalio Baltijos šalių lenktynes iš Estijos

Nors artėjantis „Henkell Grand Prix“ lenktynių renginys Estijoje jau anksčiau stebino ganėtinai gausiu dalyvių skaičiumi, savaitgaliui kvėpuojant į nugarą, pastarasis dar labiau išaugo. Lenktynėms dar neprasidėjus jau juntama kylanti įtampa, bus labai įdomu. Tiesioginių transliacijų iš Estijos „Audruring“ savaitgalį ieškokite portale 15min ir 15min GAZAS „Facebook“ paskyroje.
BEC 6h lenktynių kvalifikacija Rygoje, Bikernieki trasoje
BEC 6h lenktynių kvalifikacija / Egidijaus Babelio nuotr.

„Mono“ klasėse – rekordiniai skaičiai

Ypatingo dėmesio sulaukusi „BMW 325 Cup” serija nenustoja stebinusi: jau dabar lenktynėse nori startuoti 38 dalyviai, tarp kurių – ir pradedantys važiuoti, ir tikrieji žiedinių lenktynių asai. Nors dalyvių sąrašuose kol kas ir negalima rasti šios klasės lyderio latvio Konstantins Calko, tai dar nereiškia, kad jis nepasirodys.

Taip pat, iki sportinio sezono pabaigos likus keturiems etapams, taškų suvestinės lentelę gali pakeisti bet kuris lenktynių važiavimas. Tarp Lietuvai atstovaujančių sportininkų, aukščiausią (trečiąją) vietą po pirmų lenktynių Rygoje užima Karolis Jovaiša, iškart už jo rikiuojasi Andrius Čilvinas ir Paulius Urbonavičius. Tačiau viskas dar gali kardinaliai pasikeisti.

„BGT“ („AM“ ir „PRO“) įskaitose, kovai dėl pergalių ruošiasi 9 sportininkai, tačiau tarp jų kol kas nematyti pirmojo etapo metu „Bikerniekų“ trasos rekordą pagerinusio, po slapyvardžiu „Sim Racer“ besislepiančio sportininko su „Lamborghini Huracan“. Pažadėjęs pasirodyti ir pagerinti „Audruring“ trasos rekordą, sportininkas sužadino tiek kitų sportininkų, tiek lenktynių žiūrovų smalsumą.

„TCR Baltic“ įskaitoje pergalės planuoja siekti 5 sportininkai, tarp kurių – lietuviai Kęstutis Stasionis su „Volkswagen GOLF GTI TCR“ bei Andrius Maniušis su „Seat Cupra“.

Visas šias lenktynių serijas bei lietuvių kovas siekiant pergalės bus galima išvysti 15min.lt portale, tiesioginės transliacijos metu.

Ištvermės lenktynėse – 50 komandų

Dalyvių skaičius paaugo ne tik sprinto – „trumpose“ – lenktynėse, bet ir ištvermės „BEC 6H” ir „Nankang Endurance Academy“ („NEA“) serijose. Jau dabar startui ruošiasi ir Estijos „Audruring” trasoje techniką testuoja didžioji dalis komandų. Vien „BEC 6H” serijoje, lenktynių rikiuotėje prieš startą turėtume išvysti net 22 komandas. Tuo tarpu, „NEA“ lenktynėse tarpusavyje kovos net 28 komandos. Šias lenktynių serijas, kaip ir sprinto varžybas, 15min.lt transliuos tiesiogiai.

Organizatorių teigimu, tikėtina, kad dalyvių skaičius atėjus lenktynių savaitgaliui keisis, išaugant dar labiau. Pilnas dalyvių sąrašas – organizatorių internetiniame puslapyje batcc.eu.

Tiesioginių transliacijų tvarkaraštis

Šeštadienis, birželio 19 d.

10.15 Tiesioginės transliacijos pradžia
10.25 „BTC1“, „BTC2“, „BTC3“, „V1600“ 1-os lenktynės (10 ratų)
11.00 „BMW 325 CUP“ 1-os lenktynės (14 ratų)
11.40 „Formula Historic“ 1-os lenktynės (10 ratų)
12.15 „BTC1“, „BTC2“, „BTC3“, „V1600“ 2-os lenktynės (10 ratų)
12.50 „BMW 325 CUP“ 2-os lenktynės (14 ratų)
13.40 „BEC 6H“ Starto rikiuotė
14.00 „BEC 6h“ lenktynės
20.15 Apdovanojimų ceremonija.

Sekmadienis, birželio 20 d.

13.20 Tiesioginės transliacios pradžia
13.30 „GT”, „BTC4”, „TCR” 1-os lenktynės (14 ratų)
14.10 „ABC Race” 1-os lenktynės (10 ratų)
14.45 „Formula Historic” 1-os lenktynės (10 ratų)
15.20 „Nankang Endurance Academy” 2 h lenktynės
17.30 „GT”, „BTC4”, „TCR” 2-os lenktynės (14 ratų)
18.10 „ABC Race” 2-os lenktynės (10 ratų)
19.00 Apdovanojimų ceremonija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito