Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

517-ojo Panevėžio gimtadienio renginių sąraše – Lietuvos slalomo čempionato etapas

Jau penktadienį Panevėžys pradėjo visą savaitgalį truksiantį 517-ojo miesto gimtadienio renginių maratoną. Tradiciškai vienas iš renginių – šeštadienį įvyksiančios automobilių varžybos. Šįkart į Panevėžį lenktyniauti ir vėl atvyks Lietuvos automobilių slalomo čempionato dalyviai.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Pošiūno nuotr.

Per eilę metų, kai miesto gimtadienio metu rengiamos slalomo varžybos, organizatoriai sykį keitė lokaciją. Kartą slalomas rengtas Klaipėdos gatvės gale, automobilių stovėjimo aikštelėje, tačiau pastaraisiais metais renginys įsitvirtino J.Urbšio gatvėje.

Tačiau šiemet šio slalomo organizatoriams – automobilių sporto klubui „Ladasport“ ir Pakruojo automobilių sporto klubui vėl teko ieškoti naujos vietos. Dėl miesto centrinėje dalyje vykstančių rekonstrukcijos darbų didžioji dalis renginių buvo pastumta į miesto pakraštį.

Analogiška situacija įvyko ir su slalomo varžybomis, tad organizatoriai šįkart dalyvius kvies į J.Janonio gatvės galą. Čia jų lauks išties kokybiška asfalto danga, o gatvės pločio tikrai pakaks sudėlioti čempionato reikalavimus atitinkančią trasą. Be to, šiemet visą renginį apdraudė „Compensa Vienna Insurance Group“ kompanija.

Šeštadienį įvyksiančios varžybos bus ne tik Lietuvos automobilių slalomo čempionato šeštasis etapas, bet čia dalyviai varžysis ir dėl pagrindinio renginio partnerio – „Toyota“ automobilių atstovybės Panevėžyje UAB „Auresa“ taurės.

Tomo Pošiūno nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Pošiūno nuotr./Varžybų akimirka

Per dieną visų klasių – OC, AWD, RWD, FWD, Jaunių, Moterų bei Svečių dalyviai turės įveikti po keturis važiavimus. Visi jie bus įskaitiniai ir po jų paaiškės, kas išsidalins taures ir metinės įskaitos taškus. Įdomi detalė yra tai, kad per dieną dalyviams reikės išmokti ir įveikti dvi skirtingas trasas.

Po įskaitinių Lietuvos čempionato klasių važiavimo įvyks superfinalas. Jame savo automobiliais prie starto stos visų klasių nugalėtojai. Greičiausias iš jų iškovos UAB „Auresa“ įsteigtą taurę.

Renginio pradžia – 9.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai