Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 01 /17:54

„7bet Gravel Fest Rally – Lazdijai“ varžybose – Vaidoto Žalos triumfas

Šeštadienį Lazdijuose ir jų apylinkėse baigėsi trečiasis Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas „7bet Gravel Fest Rally – Lazdijai“. Jo nugalėtojais tapo Vaidotas Žala ir Ivo Pūkis.
„7bet Gravel Fest Rally - Lazdijai 2023“ GR6
Vaidotas Žala / Vytauto Pilkausko nuotr.
VIDEO: 7BET GRAVEL FEST RALLY - LAZDIJAI 2023. APDOVANOJIMŲ CEREMONIJA.

GR12

Paskutinis greičio ruožas sensacijų nepažėrė. Jį laimėjęs Vaidotas Žala ir Ivo Pūkis užsitikrino „7bet Gravel Fest Rally – Lazdijai“ nugalėtojų vardus. Jie 59 sek. aplenkė Martyną Samsoną su Ervinu Snitku. Trečiąją vietą iškovojo Vladas Jurkevičius su Aisvydu Paliukėnu.

Bendrosios įskaitos dešimtukas
Bendrosios įskaitos dešimtukas

LARČ5 įskaitoje, kurioje varžosi N5 automobilius vairuojantys ekipažai, nugalėtojais tapo Roko Steponavičiaus ir Dovydo Ketvirčio ekipažas. Jie 7 sek. pranoko Nedą Radišauską su Justu Vičiūnu. Trečioje vietoje įsitvirtino Aurimas Eidžiūnas su Justu Barysu.

VIDEO: 7BET GRAVEL FEST RALLY - LAZDIJAI 2023. GR 12 / RALIO PODIUMAS LAZDIJUOSE

GR11

Vienuoliktame greičio ruože ir vėl greičiausiai važiavo V.Žala. G.Notkus nuo pastarojo atsiliko 2,3 sek. ir buvo antras. Nuo jo dar puse sekundės atsiliko ir trečią laiką užfiksavo M.Sesks. Iki finišo lieka vienas greičio ruožas. Šiuo metu V.Žalos persvara prieš artimiausią persekiotoją M.Samsoną siekia jau 50 sek.

GR10

Dešimtame greičio ruože dar sykį sužibėjo V.Žala. Šįkart antroje vietoje įsitvirtino M.Sesks, kuris lyderiui pralaimėjo 3 sek. Trečią laiką su 4,8 sek. atsilikimu nuo lyderio parodė V.Jurkevičius. Už pastarojo nugaros vos per 0,05 sek. liko G.Notkus. Tik penktas šįkart M.Samsonas.

Šiame greičio ruože avariją patyrė 12-uoju numeriu startavęs lenkų Adrian Rzeznik ir Adrian Sadowski ekipažas. Jie vertėsi ties finišo žyma. Beje, jie šiame greičio ruože virsdami sugebėjo užfiksuoti septintą laiką, tačiau tai ekipažą mažai guodžia. Varžybos jiems baigtos.

GR9

Devintąjį greičio ruožą ir vėl laimėjo Vaidotas Žala su Ivo Pūkiu. Jie čia savo persvarą prieš Martyną Samsoną su Ervinu Snitku įtvirtino pridėdami dar 4 sek. Trečią laiką parodė latviai Martins Sesks su Renarsu Franciu. Lyderiams jie nusileido 8 sek.

Vėliau dėl Eriko ir Roberto Valkerių avarijos šis greičio ruožas buvo sustabdytas. Jų „Ford Fiesta“ tiesiog užblokavo kelią.

VIDEO: 7BET GRAVEL FEST RALLY - LAZDIJAI 2023. GR 9

GR8

Aštuntame GR situacija išliko panaši – vėl laimėjo V.Žala, už savęs 5,3 sek. palikęs M.Samsoną. Trečioje vietoje šįkart įsitvirtino V.Jurkevičius. lyderiui pralaimėjęs kiek daugiau nei 8 sek.

Po šio greičio ruožo dalyviai pajudėjo į serviso zoną. Devintasis GR, kuris bus transliuojamas tiesiogiai, prasidės 15.20 val.

Iki varžybų finišo likus keturiems greičio ruožams Vaidotas Žala turi sukaupęs 34 sek. pranašumą prieš Martyną Samsoną. Pastarasis 20 sek. atsiplėšęs nuo Vlado Jurkevičiaus.

GR7

Septintame greičio ruože staigmenų neužfiksuota. Čia ir vėl greičiausias buvo V.Žala. M.Samsonas jam nusileido 6,6 sek. Trečias atvažiavo G.Notkus, antrai vietai nusileidęs viena sekunde.

GR6

Šeštame greičio ruože greičiausias buvo Martynas Samsonas, kuris 2 sek. pranoko Giedrių Notkų. Trečią laiką parodė Martins Sesks, lyderiui nusileidęs 3,5 sek. Tuo metu Vaidotas Žala čia užfiksavo tik penktą laiką, lyderiui nusileisdamas 6,3 sek.

Lenktynininkas atskleidė, kad šiame greičio ruože padarė klaidą per vėlai stabdydamas, todėl jam teko šiek tiek pasivažinėti pievomis. Tai pirmasis greičio ruožas šiame ralyje, kai Vaidotas Žala nebuvo greičiausias.

Intriga išlieka N5 automobilių įskaitoje LARČ5. Čia po šešių greičio ruožų pirmauja Rokas Steponavičius, tačiau jo pranašumas prieš antroje vietoje esantį Nedą Radišauską siekia vos 0,75 sek.

GR5

Penktame greičio ruože Vaidotas Žala pratęsė pirmąją dieną pradėtą savo dominavimą ir laimėjo 4 sek. pranašumu prieš Martyną Samsoną. Trečią laiką finiše užfiksavo Vladas Jurkevičius, kuris lyderiui nusileido 9 sek. Ketvirtas čia buvo Martins Sesks, o penktas – Emils Blūms.

VIDEO: 7BET GRAVEL FEST RALLY - LAZDIJAI 2023. GR 5/7

Pirmoji diena

Vaidotas Žala su Ivo Pūkiu savo dominavimą pradėjo jau nuo pat pirmojo greičio ruožo, kuriame artimiausiems persekiotojams Martynui Samsonui su Ervinu Snitku iškart „įvežė“ 5,6 sek. Trečią laiką parodė Vladas Jurkevičius su Aisvydu Paliukėnu. Antrame greičio ruože situacija pasikartojo – trejetukas išsidėstė tokia pačia tvarka.

Trečiame ir ketvirtame greičio ruožuose Vaidotas Žala ir vėl buvo greičiausias, o du sykius antrą rezultatą pademonstravo Vladas Jurkevičius. Šiuose greičio ruožuose trečius rezultatus fiksavo atitinkamai Martynas Samsonas ir Giedrius Notkus.

Galiausiai po pirmosios ralio dienos Vaidotas Žala į priekį išsiveržė 24 sek., už savęs palikdamas Martyną Samsoną. Pastarasis išsaugojo vos 3,5 sek. pranašumą prieš trečioje vietoje įsitvirtinusį Vladą Jurkevičių. Ketvirtas po pirmosios „7bet Gravel Fest Rally – Lazdijai“ dienos – Martins Sesks. Nuo jo vos 0,6 sek. atsiliko Giedrius Notkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas