Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Agrorodeo“ komandai teko remontuoti automobilį trasoje: „Tokių žaidimų kipšiukas mums pamėtė“

Penktąją lenktynių dieną Dakaro ralio maratonas juda nuo Raudonosios jūros pakrantės į Saudo Arabijos gilumą. Akmenis keičia smėlis. Carlosas Sainzas stiprina savo lyderio pozicijas automobilių įskaitoje. Geriausiai iš lietuvių pasirodė Benediktas Vanagas, o „Agrorodeo“ komandos pilotai Vaidotas Žala su Sauliumi Jurgelėnu buvo sustoję trasoje remontuoti automobilio, rašoma pranešime.

Naujausia informacija iš Saudo Arabijos – 15min GAZAS „Facebook“ paskyroje ir specialiame 15min Dakaro ralio polapyje.

Po paskutinių dienų padangas sprogdinusiuose akmenynuose Dakaro maratonas persikėlė į Saudo Arabijos gilumoje esančias dykynės. Penktajame etape dalyvių laukė 353 km ilgio greičio ruožas iš Al Ula į Ha Il. Automobilių įskaitoje jį laimėjo Carlosas Sainzas su „MINI“, etapą įveikęs per 3 val. 52 min.

Greičiausias iš lietuvių – 17-oje vietoje finišą pasiekęs Benediktas Vanagas su Felipe Palmeiro. Jie nuo lyderių atsiliko 32 min. 50 sek. Lietuvis po finišo sakė, kad šis greičio ruožas jam buvo tarsi įprasta diena biure. Vienintelis nuostolis – vienas prakirstas ratas.

VIDEO: V.Žala papasakojo apie juos pristabdžiusio Mažylio gedimą

Be jokių trikdžių finišo liniją pasiekė ir Antanas Juknevičius su Dariumi Vaičiuliu. Nuo lyderio atsilikę beveik 54-iomis minutėmis jie šiandien 23-ti. 36-oje pozicijoje Edvino Juškausko ir Aisvydo Paliukėno ekipažas.

Nors akmenys trasoje baigėsi, „Agrorodeo“ komandos problemos – ne. Vaidotas Žala su Sauliumi Jurgelėnu trasoje buvo sustoję remontuoti savo automobilio.

„Pradėjo kaisti variklis, pavažiavom, pasirodo dirželis nulėkė. Pasikeitėm dirželį. Vis vien važiavom ant variklio perkaitimo ribos. Prisipylėm vandens. Tada, pasirodo, slėgis per žemas buvo. Nuorinome ir tada viskas gerai buvo. Tokių žaidimų kipšiukas mums pamėtė“, – nedidelę, tačiau daug brangaus laiko kainavusią problemą nupasakojo Saulius Jurgelėnas.

„Akmenų šiame ruože nebuvo, bet pradžioje hidraulinę koją pametėme. Išlūžo. Jei būtume nors vieną ratą prakirtę, būtų amen. Tai buvo kaip disciplina važiuoti tvarkingai, tad finišavome nepramušę nei vieno rato“, – pridėjo Vaidotas Žala.

Iš viso „Agrorodeo“ ekipažas lyderiams prarado 2 val. 2min. ir preliminariai yra klasifikuojamas 45-oje pozicijoje. Ilgas automobilio remontas trasoje „Agrorodeo“ komandą nustūmė į 20-tą vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas