Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Aiškėja Europos autokroso čempionato etapo Vilkyčiuose dalyvių sąrašas

Jau birželio 8-9 dienomis Šilutės rajone, Vilkyčių automobilių sporto komplekse įvyks trečiasis Europos automobilių kroso čempionato etapas. Tomis pačiomis dienomis trasoje varžysis ir Lietuvos čempionato lenktynininkai. Tokio jungtinio, du čempionatus jungiančio autokroso festivalio Vilkyčiuose iki šiol nėra buvę. Iki renginio likus savaitei organizatoriai skelbia dalyvių sąrašą. Nors registracija dar nėra sustabdyta ir dalyvių gretos gali plėstis, tačiau bendrą vaizdą apie tai, ką žiūrovai išvys antrąjį birželio savaitgalį, susidaryti jau galima, rašoma pranešime.
EAX etapo Vilkyčiuose finalinė diena
EAX etapo Vilkyčiuose finalinė diena / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Autokrosas

Registraciją į Europos automobilių kroso čempionato klasę „Buggy 1600“ jau pabaigė 22 dalyviai. Jų gretose matysime ir tris lietuvius – Tomą Zavarskį, Saulių Žundą ir Kęstutį Krakį. Pastariesiems teks kovoti su tokiomis Senojo žemyno autokroso legendomis kaip čekas Jakub Novotny, vokietis Markus Wibbeler, olandas Styn Jaspers ar austras Remo Kobras. Tarp gausaus būrio šios klasės dalyvių bus galima išvysti ir vieną kaimyninės Latvijos atstovą – Andrį Kulikovskį.

23 dalyviai užsiregistravo į pačią galingiausią kategoriją „Super Buggy“. Tai bagiai, kurie ne retai generuoja tokią galią, kuri lenkia net paties bagio svorį kilogramais. Dėl šios priežasties šie monstrai Vilkyčių trasoje išvysto didžiausią greitį ir visuomet žiūrovus verčia sulaikyti kvėpavimą stebint kovą dėl vietos pirmame posūkyje.

Šios klasės favoritais galima vadinti čeką Petr Nikodem, olandą Mike Bartelen. Greitas turėtų būti ir prancūzas Robert Theuil. Tačiau autokroso lenktynės būtent tuo ir žavios, kad čia prognozės ir tikimybių koeficientai gali labai greitai pasikeisti.

Tie, kas stebi Europos autokroso čempionato etapus Vilkyčiuose jau daugelį metų, puikiai prisimena 2022-ųjų metų finalus, kai juos dėl trasoje įvykusių incidentų stabdyti teko bene dešimt kartų keliant raudonas vėliavas.

11 bagių registruota klasėje „Junior Buggy“. Čia tradiciškai varžosi jaunimas, kurie vėliau karjerą tęsia „Buggy 1600“ ar net „Super Buggy“ karegorijose. Šįkart Vilkyčiuose šioje įskaitoje startuos ir trys merginos. Visos jos – Čekijos lenktynininkės.

Šiais metais kaip niekada gausi „X Car“ įskaita. Čia užsiregistravo net 28 dalyviai iš tokių šalių kaip Vokietija, Olandija, Prancūzija, Čekija, Suomija, Belgija, Italija, Vengrija, Ispanija ar Liuksemburgas.

Tai pačių mažiausių bagių klasė, tačiau tai anaiptol nereiškia, kad čia nebus greičio. „Cross Car“ arba „X Car“ vadinami bagiai varomi aukštasūkiais motociklų varikliais, tad generuoja ne tik įspūdingą garsą, bet ir didžiulį greitį, kadangi yra labai lengvi.

Iš viso Europos automobilių kroso čempionato klasėse organizatoriai tikisi sulaukti daugiau nei 80 dalyvių, kadangi registracija dar tebevyksta.

Registracija įgauna pagreitį ir Lietuvos automobilių kroso čempionato antrojo etapo varžyboms Vilkyčiuose. Gana solidžiai čia atrodo „Super 2000“ klasė, kurioje publika išvys septynių dalyvių rikiuotę. Galingiausioje „SuperCars“ kategorijoje lenktyniauti norą pareiškė šeši dalyviai. „Super 1600“ kategorijoje startuos šeši sportininkai. 1600 klasės dalyviai startuos keturiese arba jungsis prie klasės 2000, kurioje registruoti penki dalyviai. RWD 3000 klasėje registruoti septyni sportininkai. Jų gretose – legendinis ir visuomet beprotiško publikos palaikymo sulaukiantis Donatas Krasauskas su kultiniu VAZ 2101.

Lietuvos čempionato etape lenktyniauti ketinantys sportininkai raginami nelaukti paskutinės akimirkos ir nedelsti užsiregistruoti varžyboms, kadangi vėlyva registracija visuomet įneša papildomų rūpesčių tiek organizatoriams, tiek patiems dalyviams.

Trečiasis Europos automobilių kroso čempionato etapas bei kartu vyksiančios antrojo Lietuvos automobilių kroso čempionato etapo varžybos Vilkyčių automobilių sporto komplekse įvyks jau birželio 8-9 dienomis. Projektas iš dalies finansuojamas Šilutės rajono savivaldybės ir Lietuvos automobilių sporto federacijos lėšomis. Daugiau naujienų apie artėjančias varžybas, jų dienotvarkę, bilietų kainas ir kitą žiūrovams aktualią informaciją galima rasti ASK „Vilkyčiai“ „Facebook“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius