Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antanas Juknevičius: aplenkėme begalę dalyvių, gerai, kad trasa buvo tam tinkama

Antroji Dakaro diena Antanui Juknevičiui ir „Kreda“ komandai buvo sėkmingesnė už pirmąją, nors prasidėjo irgi nemaloniu netikėtumu – tvarkyti automobilį teko dar iki starto. Tad pajudėjo jie šįkart paskutiniai. Užtat finišą pasiekė dar toli gražu ne paskutiniai, pripažindami, kad nė nežino, kiek automobilių teko aplenkti.

Sekmadienį bivaką „Kreda“ ekipažas pasiekė jau po vidurnakčio, tad pamiegoti tiek Antanui, tiek šturmanui Didziui Zariniui teko vos kelias valandas. Tačiau atsipalaiduoti jie negalėjo ir pirmadienį, antrajame Dakaro greičio ruože.

„Išėjo tokia nesąmonė: atvažiuojame į startą ir visada lendame po mašina apsižiūrėti, žiūrime, vairo kolonėlė teka. Ten toks štuceris leidžia ir jis, matyti, pažeistas, matyt, naktinio darbo pasekmė. Mes jo neturėjome, tai laukėme, kol privažiavo servisas ir atvežė jį. Tai 34 minutes pavėlavome į savo startą, kai atvažiavome, buvome patys paskutiniai, nebuvo nė vienos mašinos už mūsų.

Dar tokios garbės neturėjome Dakare, patys paskutiniai“, – juokėsi Antanas finiše.

Vytauto Dranginio nuotr./Antanas Juknevičius
Vytauto Dranginio nuotr./Antanas Juknevičius

Tačiau paskutiniai startavę vyrai nė nemanė taip ir finišuoti. Anot Antano, patys net neskaičiavo, tačiau galbūt prašys tai padaryti gerbėjų – suskaičiuoti, kiek automobilių jie aplenkė pirmadienį.

„Begalę, kur ten suskaičiuosi, tu lenki kas penkias minutes ką nors. Lenki ir lenki. Aš turiu visus omeny – ir bagius, ir mašinas, ir SSV, ir sunkvežimius. Tik motociklų ir keturračių nelenkėm.

Dar tokios garbės neturėjome Dakare, patys paskutiniai startavome.

Mums labai pasisekė, kad trasa buvo labai dėkinga lenkimams, nes vakar labai stipriai lijo ir smėlis šlapias, jis kietas. Tai vienas dalykas, važiuoti lengva, kitas – 80 proc. trasos galėjai važiuoti plačiai. Vietomis net nespaudi signalo, kad ketini lenkti, nes tiesiog eini 30-40 metrų į šoną ir praputi į kairę ar į dešinę. Tai buvo labai gerai, užtai tiek daug susigraibėm“, – pasakojo A.Juknevičius.

Antanas žada – jeigu niekas nebetrukdys ir patys klaidų nedarys, lenktyniaus ir kovos toliau.

Apie sekmadienio „Kreda“ komandos nuotykius plačiau skaitykite čia: Jau po vidurnakčio iš pirmojo greičio ruožo grįžęs A.Juknevičius Dakarą tęsia.

Pirmadienį A.Juknevičius preliminariai yra 36-i. Bendroje įskaitoje jie 60-oje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas