Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Antanas Juknevičius atskleidė, kas būtų pakeitęs Darių Vaičiulį šturmano kėdėje

Kovo 20 d. komanda „Kreda“ su Antanu Juknevičium priešakyje turėjo startuoti mažuoju Dakaru vadinamame „Abu Dhabi Desert Challenge“. Tai – FIA Cross Country pasaulio čempionato etapas, kuriame turėjo startuoti vienintelis Lietuvos atstovas – Antanas Juknevičius su šturmanu X. Deja, dėl koronaviruso grėsmės „Abu Dhabi Desert Challenge“ neįvyks. Tačiau tai ne kliūtis pateikti Antanui klausimus ir iš jo lūpų išgirsti keletą įdomių istorijų.

Kodėl į Arabijos pussiasalį Antanas ruošėsi su šturmanu X? Ogi todėl, kad ištikimasis Antano bendražygis Darius Vaičiulis dar prieš 2020-ųjų Dakarą, keliaudamas motociklu po Afriką, kaip pats juokavo, bandydamas neįlėkti pas krokodilus, griuvo ir smarkiai susižeidė petį. „Kreda“ komandos šturmanui gydytojai diagnozavo sąnarinės lūpos plyšimą ir atliko peties operaciją, po kurios laukė ilga, beveik šešių mėnesių reabilitacija.

Todėl Antanas paskelbė, kad galimai važiuos į JAE su kitu šturmanu. Ir nors vėliau vėl grįžo prie Dariaus kandidatūros, vis dėlto smalsu: o kas buvo „tas įdomus variantas“? Taip pat smalsu, kokių nuotykių Abu Dabio dykumų maratone Antanas yra patyręs iki šiol. Ir ar lenktynininkas Yazeedas Al-Rajhi jam mokėjo 5000 Eur už pagalbą dykumoje?

Ar lenktynininkas Yazeedas Al-Rajhi Antanui mokėjo 5000 Eur už pagalbą dykumoje?

Visa tai ir dar daugiau sužinosite pažiūrėję laidą „Gazas&Stabdis“.

VIDEO: Dakaro legenda Antanas Juknevičius: kas turėjo užimti jo šturmano vietą ir už ką jis negavo 5000 Eur?

Primename, kad 2011 m. „Abu Dhabi Desert Challenge“ Antanas Juknevičius su šturmanu Vytautu Bučiūnu užėmė pirmąją vietą klasėje iš 6-ąją bendroje įskaitoje.

„Dakaras – kaip olimpinės žaidynės. Norint demonstruoti solidų rezultatą ir kovoti dėl prizinių vietų, būtina važiuoti „FIA“ „Cross-Country“ ralio maratonuose visus metus ir palaikyti formą. Stephane'as Peterhanselis, Nasseras Al-Attiyah ir kiti aukščiausiose pozicijose esantys lenktynininkai yra tikriausi to pavyzdžiai. Per metus jie įveikia keturis ar penkis mini Dakarus ir nuolat jaučia lenktyninį pulsą“, – paaiškino Antanas Juknevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas