Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antanas Juknevičius savo paruoštais kepsniais sužavėjo ir Dakaro čempioną

Laisvą nuo lenktynių Dakaro ralyje dieną „Kreda“ komandos lenktynininkas Antanas Juknevičius išnaudojo gamindamas sau ir komandos nariams, rašoma pranešime.
Antanas Juknevičius poilsio dieną Dakare tapo grilio šefu
Antanas Juknevičius poilsio dieną Dakare tapo grilio šefu / Vytauto Dranginio nuotr.

Gardūs kvapai į „Kredą“ stovyklą paskatino užsukti ir septyniskart Dakaro ralio nugalėtoją sunkvežimių įskaitoje Vladimirą Čaginą. Paragavęs vieno gabalėlio, jis liko sužavėtas skoniu ir netrukus ėmė ragauti vieną kepsnį po kito.

Kepsniai dykumoje

Dakaro dalyviams įveikus pusiaukelę – šešis etapus iš dvylikos – sausio 8 d. buvo numatyta poilsio diena. Lenktynininkai ir techninis personalas ją išnaudojo įvairiai. Lietuvišką prijuostę užsirišęs Antanas Juknevičius nusprendė pamaloninti save ir komandos bičiulius bei iškepti sultingų kepsnių su komandos „Kreda“ naujų partnerių Kamado BONO kepsnine.

„Esu didelis maisto gaminimo entuziastas, bet mano įgūdžiai geriausiai atsiskleidžia tada, kai dirbu su tinkama įranga. Todėl galiu tik patikinti, kad kepsnius kepti su šia kepsnine vienas malonumas. Patikimumas ir kokybė – Dakare yra neatsiejami ir gyvybiškai svarbūs. Apie aromatą, medžio anglių dūmuose išmaudytus kepsnius sunku ką ir kalbėti, kol pats neparagauji. Tą jums galėtų patvirtinti ir mano geras draugas Vladimiras Čaginas, kuris užsukęs į stovyklą dėl uoslę kutenančių gardžių kvapų, kirto vieną kepsnį po kito“, – pasakojo Antanas Juknevičius, vienai dienai tapęs grilio šefu.

Dakaro dalyviai įprastai pietauja bivake įrengtoje valgykloje arba gaminasi patys. Vis dėlto „Kreda“ komandos kepsninė ir nosį maloniai kutenančių kepsnių kvapas patraukė ne vieno dalyvio dėmesį ir buvo išskirtinė arabiškame peizaže.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas