Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Antrajame RB Lietuvos kartingo čempionato etape dalyviams iššūkius sukėlė ir audra

Savaitgalį Vilniuje, legendiniame Plytinės kartodrome, surengtas antrasis RB Lietuvos kartingo čempionato etapas.

Daugiau nei 70 dalyvių stojo prie starto linijos ir varžėsi dėl kuo geresnių pozicijų. Antrąją varžybų dieną renginį paįvairino, o dalyviams papildomų iššūkių sukėlė užklupusi audra, privertusi nemažai dalyvių iš lenktynių pasitraukti nepasiekus finišo linijos.

Galingiausioje KZ2 klasėje finalines lenktynes laimėjo Jokūbas Bagdanavičius („SJ Motorsport“). Antrąją vietą užėmė Vilius Reškevičius („Baltic Karting Academy PRO“), trečiąją – Justas Jonušis (Baltijos autosporto centras). Įdomu tai, kad finišo liniją J. Jonušis kirto antras, bet jam buvo skirta 5 sek. bauda už sustumtą bamperį.

„Pernai lenktynės Plytinėje irgi buvo ant šlapios dangos, tai žinojau, kad turiu greitį. Visgi po starto pamačiau, kad mane vejasi J. Jonušis, todėl buvo ką veikti, kad išlaikyčiau lyderio poziciją. Ant šlapios dangos niekada negali atsipalaiduoti, bet svarbiausia, kad pavyko laimėti“, – mintimis dalinosi J. Bagdanavičius.

„KZ2 Masters“ klasėje nugalėjo Tautvydas Sviklas („SJ Motorsport“), aplenkęs Dominyką Neniškį („TS Motorsport“).

„OK Junior“ klasėje nugalėtoju tapo Simas Baciuška („RB Motorsport“), antras liko Nemunas Volbekas („PASKE Racing“), trečias – Aurelijus Gudzenko („SJ Motorsport“).

„Mini“ klasės lenktynių finale triumfavo Gustas Radavičius („Baltic Karting Academy PRO“), už jo finišavo Kristupas Stasionis („SJ Motorsport“) ir Oskaras Pidkovas („ARTkart“).

„Micro“ klasėje nugalėjo Leonas Žarikovas („Dream 2 Drive“), antrąją poziciją užėmė Benas Sitnikovas („Mach1kart.lt racing team“), trečiąją – Oskaras Bakutis („Intrepid Baltic Team“).

Įdomu tai, kad, išskyrus „KZ2 Masters“ klasę, visose kitose nugalėjo kiti lenktynininkai nei pirmajame etape Anykščiuose.
Vilniuje surengtas ir „Cadet“ taurės antrasis etapas. Čia varžosi „Baltic Karting Academy“ nariai, o lyderių trejetukas šįkart išsirikiavo taip: Bernardas Anusauskas, Aronas Rimkus ir Lukas Samuolis. B. Anusauskui tai buvo antrais laimėtas etapas.

„Retro CZ“ klasėje nugalėjo latvis Martins Silenieks („RUDE Racing“), o „Retro M-125“ – šioje klasėje dominuojanti Kęstutis Jankauskas („TS Motorsport“).

Tradiciškai vyko ir „Baltic Karting Academy“ taurės varžybos. Pirmąsias vietas Plytinės kartodrome užėmė Kajus Žukas („Briggs Mini“), Mantas Samulionis („Briggs Master“) ir Emilis Bukauskas („Briggs Junior“). Visiems jiems tai buvo pirmosios sezono pergalės.

Pilietinė misija

Prieš prasidedant šiam etapui Vilniuje, RB Lietuvos kartingo čempionatas buvo pristatytas žurnalistams. Naujasis Lietuvos kartingo federacijos prezidentas Darius Jonušis susidomėjusiems spaudos atstovams padarė ekskursiją dalyvių parke, kur buvo galima iš arti pamatyti sportinę kartų techniką bei susipažinti su komandų vadovais.
D. Jonušis pabrėžia, kad kartingų sportas atlieka ir svarbią pilietišką misiją.

„Lietuvos kartingo federacija siekia išlaikyti tarptautines klases, kad mūsų sportininkai, nuvažiavę į varžybas visame pasaulyje, žinotų, kas tai yra. Profesionalių lenktynininkų ugdymas yra pirma svarbi LKF kryptis, o kita, nemažiau svarbi, kryptis yra būsimi saugaus eismo dalyviai. Turime kartingo būrelius visoje Lietuvoje, kur ugdomi vaikai. Galbūt jie ir nebus profesionalai, bet visi bus eismo dalyviai. Kai ateis laikas, dabartiniai vaikai, palankę kartingo būrelį, jau žinos, kas yra akceleracija, greitis, stabdymas, pavojus, rizika, saugumo priemonės ir galų gale, pagarba kitam eismo dalyviui. Tas socialinis reiškinys mums yra labai svarbus“, – pasakojo D. Jonušis.

Kartingo sporto bendruomenė išsiskiria savo šeimyniniais ryšiais. Nemažai žinomų Lietuvos lenktynininkų savo kelią pradėjo būtent nuo kartingo, o vėliau tą tradiciją perima ir vaikai bei anūkai. D. Jonušio sūnus Justas Jonušis jau kurį laiką lenktyniauja kėbuliniais automobiliais, bet neatsisako atsisėsti ir į kartingą.

Kaip teigė pats J. Jonušis, kartingas yra puiki priemonė palaikyti formą ruošiantis 1000 km lenktynėms ar startams lenktynėse Europoje. Su kartingais tarpsezoniu važinėja ir ryškiausios autosporto žvaigždės, pavyzdžiui Lewisas Hamiltonas.

„Kai dalyvaudavau kartingo Europos čempionatuose, tai toje pačioje klasėje teko lenktyniauti ir su Lando Norrisu, ir su Oscaru Piastri – dabartiniais „Formulės 1“ lenktynininkais. Daugelis „Formulės 2“ dalyvių taip pat važiavę tose pačiose kartingo varžybose“, – prisiminė J. Jonušis.

„PASKE Racing“ komandos siela – Ričardas Paškevičius. Jis pats kartingo būrelį pradėjo lankyt prieš 51 metus ir su šiuo sportu išlieka susijęs iki šiol. Jo sūnus Paulius Paškevičius sėkmingai lenktyniauja kėbulinių automobilių varžybose bei jau pats taip pat ugdo jaunąja kartą.

„Man patinka kartingas, visą laiką šiuo sportu domiuosi, todėl taip ir pavyksta tęsti darbus čia. Kartingais važiavo vyresnysis mano sūnus, jaunėlis Paulius lenktyniauja automobiliais, nors ne per seniausiais dar sėdėjo ir prie kartingo vairo ir varžėsi Baltijos čempionate. Kai užsikreti kartingu, tai jau visam laikui. Aš tai vadinu buitiniu narkotiku“, – šypsojosi R. Paškevičius.

LKF prezidentas D. Jonušis pabrėžė, kad kartingų ir automobilių sporte esantys giminystės ryšiai yra be proto gražūs ir stiprūs, nes būtent per sportą seneliai, tėvai ir vaikai neretai kartu praleidžia daug daugiau laiko negu įprastame gyvenime.

Prieš oficialių treniruočių startą įvyko ir žurnalistų kartingo lenktynės, kuriose nugalėjo Andrius Janušauskas.

Trečiasis RB Lietuvos kartingo čempionatas etapas vyks birželio 29 dieną Šiauliuose. Vėliau vyks etapai Smalininkuose (liepos 27 d.), Kuršėnuose (rugpjūčio 31 d.), o sezono finišas – rugsėjo 28 dieną Aukštadvaryje. Liepos 6 dieną Šiauliuose bus surengtas Baltijos kartingo taurės antrasis etapas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas