Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antrame „Gravel Cup“ etape – laiko intervalai tarsi F-1 varžybose ir kortas maišęs lietus

Sekmadienį Kupiškio rajone, Uoginių autosporto komplekse surengtas antrasis iš trijų šių metų autosporto kalendoriuje numatytų „Gravel Cup“ etapų. Tiek sportininkams, tiek eiliniams vairuotojams skirtas varžybas čia surengė „Kupiškio auto-moto sporto“ klubas.
„Gravel Cup“ antrasis etapas
„Gravel Cup“ antrasis etapas / Arno Balaišio nuotr.

Antrasis „Gravel Cup“ etapas šios varžybų serijos dalyvius tradiciškai subūrė Kupiškio rajone esančiame Uoginių autosporto komplekse. Jei pirmame etape čia susirinko kiek daugiau nei 20 savo sugebėjimus ir technikos galimybes panorusių išmėginti vairuotojų, tai šįsyk prie starto stojusių buvo beveik dvigubai daugiau.

Visų dalyvių čia laukė puikiai paruošta trasa bei keturi važiavimai. Vienas jų buvo skirtas laisvosioms treniruotėms, o likę trys – kovai dėl rezultato. Beje, trasos konfigūracija buvo papildyta greičio gesinimo zonomis.

Kiekvieną iš įskaitinių važiavimų sudarė du trasos ratai. Dalyviai čia varžėsi suskirstyti į klases pagal vairuojamos technikos varančiąją ašį – FWD, RWD bei AWD. Taip pat buvo suformuota ir Sport klasė tiems, kurių automobiliai turi žvyrines padangas ir įrengtus saugos lankus.

Jau pirmi du važiavimai parodė, kad kova dėl prizininkų trejetuko visose klasėse bus išties atkakli. Tačiau niekas nesitikėjo, kad saulėta, šilta ir giedra diena artėjant tretiesiems važiavimams atneš vasarišką liūtį. Ir nors trasa nebuvo rūstaus lietaus debesies epicentru, tačiau drėgmės dangai kliuvo. Ir tai gerokai pamaišė kortas tiems, kurie tikėjosi dieną pabaigti dulkėse bei turėdami maksimalų sukibimą.

Galiausiai buvo susumuoti visų trijų važiavimų rezultatai ir taip išaiškinti nugalėtojai klasėse. Visų varomųjų ratų įskaitoje AWD triumfavo Marius Sutkus. Šis dalyvis pirmame etape kiek apdaužė savo „Subaru“, tačiau šįsyk išvengė incidentų ir už savęs paliko Mantą Gurkšnį su to paties gamintojo automobiliu. Pastarasis jau antrą etapą iš eilės pademonstravo rekordinį vieno važiavimo laiką, tačiau to nepakako. Iki pirmosios vietos Mantui Gurkšniui pritrūko 0,3 sek. Trečiosios vietos taurę iškovojo Lietuvos autosporto legenda, jau 46-erius metus automobilių sporte skaičiuojantis Algimantas Glikas, vairavęs 4,2 litro, V8 atmosferinį variklį turintį „Audi S4“.

FWD klasėje triumfavo „Volkswagen Bora“ vairavęs Andrius Kviliūnas. Jis 1,3 sek. pranoko Ernestą Kijevičių, sėdusį prie „Ford Puma“ vairo. Trečiąją vietą čia iškovojo Edgaras Ačas su „Peugeot“. Beje, jo persvara prieš ketvirtoje vietoje likusį Artūrą Lipavičių buvo itin trapi – vos 0,017 sek. Tokie laiko skirtumai tarp pozicijų sutinkami F-1 lenktynėse, tačiau analogišką tūkstantųjų sekundės dalių dramą buvo galima išvysti ir Uoginiuose.

RWD įskaitoje varžovams vilčių nepaliko iš Ukmergės atvykęs ir BMW automobiliu lenktyniavęs Aurimas Pupelis. Antroje vietoje varžybas baigusį Vytautą Laužiką jis pranoko beveik 12 sekundžių. Trečiosios vietos taurę į viršų kėlė Justinas Mikalauskas, antrai vietai nusileidęs maždaug 1,5 sekundės. Beje, jis Uoginiuose skirtingais automobiliais startavo dviejose klasėse, tačiau važiuojant Sport įskaitoje jo „Honda Civic“ susidūrė su techninėmis problemomis. Visgi trečiosios vietos podiumas su BMW automobiliu RWD klasėje šiam sportininkui bent kiek padės nuplauti nesėkmės kartėlį.

Sport įskaitoje buvo galima išvysti tiek visų Lietuvos automobilio ralio lygų, tiek autokroso disciplinos dalyvius. Po atkaklios kovos nugalėtoju čia tapo „Subaru Impreza“ vairavęs Domas Meilus, kuris paskutiniame važiavime ant šlapios dangos buvo pranašesnis prieš pagrindinius savo varžovus ir galiausiai pergalę šventė vos 0,048 sek. persvara. Ši pergalė sportininkui buvo tarsi reabilitacija po gausybės nesėkmių – „Subaru“ automobilio gaisrų, gedimų ir kitų problemų. Piloto pastangos buvo vainikuotos ne tik pirmosios vietos taure – organizatoriai tarsi feniksui iš pelenų pakilusiam sportininkui įteikė simbolinį gesintuvą.

Antroje Sport klasės vietoje įsitvirtino autokroso lenktynininkas Robertas Steniulis, kuris kiek daugiau nei dviem sekundėmis pranoko Marių Žiukelį. Pastarasis deklaravo, kad Uoginiuose treniruosis prieš artėjantį savaitgalį Lazdijų apylinkėse įvyksiantį trečiąjį Lietuvos automobilių ralio čempionato etapą „7bet Gravel Fest Rally – Lazdijai“.

Moterų klasė šiame etape nesusirinko, tad vienintelė varžybų mergina Karolina Pupelytė su BMW važiavo klasėje pagal varančiąją ašį. Ji čia parodė šeštą laiką. Trečiasis debiutinio „Gravel Cup“ lenktynių sezono etapas Uoginių automobilių sporto komplekse įvyks jau rugpjūčio 12-ą dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas