Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„CBet Rally Rokiškis“ nugalėtojai – užtikrintai dvi dienas lyderiavę V.Jurkevičius ir A.Paliukėnas

Šeštadienį Rokiškio apylinkėse baigėsi ketvirtasis Lietuvos automobilių ralio ir ralio sprinto čempionatų etapas „CBet Rally Rokiškis“. Antrąją varžybų dieną dalyvių laukė 90 kilometrų, padalintų į 10 greičio ruožų.

Po pirmosios ralio dienos į lyderių poziciją prasibrovė Vlado Jurkevičiaus ir Aisvydo Paliukėno ekipažas. Jie iniciatyvą išlaikė ir pirmame antrosios dienos greičio ruože. Šeštąjį GR ekipažas įveikė greičiausiai ir Roką Steponavičių su Dovydu Ketvirčiu pranoko 4 sek.

6 sek. lyderiui nusileido Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu. Po šio greičio ruožo V.Jurkevičius prieš G.Notkų jau pirmauja beveik pusę minutės. Žinant tai, kad prie G.Notkaus rezultato dar nepridėta 10 sek. bauda, kurią jis gavo dar prieš startą, sportininko situacija kovoje dėl ralio nugalėtojo vardo šiuo metu gana komplikuota.

Septintame greičio ruože geriausias rezultatas priklausė V.Jurkevičius. G.Notkui čia buvo įskaityta 5 sek. bauda. Trečioje vietoje klasifikuotas R.Steponavičius.

Aštuntame GR G.Notkus ir R.Steponavičius apsikeitė vietomis, o lyderiu išliko V.Jurkevičius, kuris po aštuonių greičio ruožų jau pirmauja 41 sek. Į antrą vietą poziciją pakilo R.Steponavičius, kuris G.Notkų jau lenkia 2 sek.

Devintame GR geriausią laiką užfiksavo R.Steponavičius. Antras buvo G.Notkus. Trečias – V.Jurkevičius. Visi trys ekipažai 9 km ilgio greičio ruože tilpo į mažiau nei sekundę. Po šio greičio ruožo situacija lyderių trejetuke nepasikeitė. Dabar dalyvių lauks serviso zona. Po jos – dar penki greičio ruožai.

TOP10 po devynių GR
TOP10 po devynių GR

Dešimtame greičio ruože greičiausias buvo R.Steponavičius. Jis G.Notkų čia aplenkė 1,3 sek. Tuo metu lyderiaujantis V.Jurkevičius jau nebeatakuoja maksimaliai ir čia buvo penktas.

R.Steponavičius laimėjo ir GR11. V.Jurkevičius čia buvo antras, o G.Notkus užfiksavo trečią rezultatą.

GR12 laimėti pavyko Giedriui Notkui. Jo pranašumas prieš V.Jurkevičių čia buvo vos 0,08 sek. Į trejetuką prasimušė Deividas Gezevičius, lyderiui nusileidęs kiek mažiau nei 2 sek.

Po dvylikos ruožų V.Jurkevičius lyderiauja turėdamas jau 39 sek. pranašumą. Antroje vietoje esantis R.Steponavičius G.Notkų dabar lenkia 7 sek.

Tryliktą greičio ruožą, kuris turėjo „Powerstage“ statusą ir papildomą taškų vertę, laimėjo Giedrius Notkus. Jo pranašumas prieš Vladą Jurkevičių čia siekė vos 0,17 sek. Trečią laiką parodė Rokas Steponavičius, G.Notkui pralaimėjęs vos pusę sekundės.

Keturioliktame greičio ruože niekas iš esmės nepasikeitė – pusantros sekundės intervale išsirikiavo R.Steponavičius, V.Jurkevičius ir G.Notkus.

Po keturiolikos greičio ruožų „CBet Rally Rokiškis“ dalyviai vėl grįžo į servisą. Vėliau jų lauks paskutinis greičio ruožas mieste.

Paskutiniame, miesto greičio ruože greičiausias buvo Rokas Steponavičius. Antrą laiką parodė Giedrius Notkus. Trečias buvo Irmantas Buivydas.

Galutinėje rikiuotėje, remiantis preliminariais rezultatais, Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas nugalėtojais tapo per dvi ralio dienas bei 140 sportinių kilometrų artimiausius persekiotojus pranokę daugiau nei 40 sek.

„CBet Rally Rokiškis 2024“ TOP10
„CBet Rally Rokiškis 2024“ TOP10

Antroje vietoje klasifikuojamas Rokas Steponavičius, kuris dviem sekundėmis aplenkė Giedrių Notkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas