Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 23 /18:23

Favoritų klaidomis ir avarijomis paženklintame „Orlen Lietuva“ ralyje – Dominyko Butvilo triumfas

Šeštadienį Mažeikių ir Viekšnių apylinkėse tęsiasi penktadienio vakare prasidėjusios „Orlen Lietuva Rally“ varžybos. Jose startavo beveik šešios dešimtys ekipažų.
„Orlen Lietuva Rally 2022“ GR11
„Orlen Lietuva Rally 2022“ GR11 / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

GR1

Pirmąją ralio dieną dalyvių laukė vos vienas greičio ruožas. Jame sužibėjo Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu bei Martynas Samsonas su Ervinu Snitku, kurie parodė iki dešimtųjų sekundės dalių identišką laiką ir išsirikiavo lentelės viršūnėje.

GR2

Antrame greičio ruože, kuris buvo antrosios ralio dienos pirmasis, geriausią laiką pademonstravo Vlado Jurkevičiaus ir Aisvydo Paliukėno duetas. Jie čia 0,3 sek. pranoko Dominyko Butvilo ir Renato Vaitkevičiaus tandemą. Trečio laiko autoriumi tapo M.Samsonas su E.Snitku.

GR3

Trečiasis greičio ruožas buvo atšauktas vos jam prasidėjus, kadangi čia avariją patyrė iki tol lyderiavęs Vladas Jukevičius. Jis su šturmanu Aisvydu Paliukėnu vertėsi. Jų automobilis po avarijos užblokavo kelią, tad greičio ruožą nuspręsta atšaukti ir visi dalyviai pajudėjo ketvirto greičio ruožo starto link. Ekipažas šio įvykio metu sužeidimų išvengė.

GR4

Po Vlado Jurkevičiaus pasitraukimo iniciatyvą į savo rankas perėmė D.Butvilas, laimėjęs ketvirtą greičio ruožą. Jis čia 4,4 sek. buvo greitesnis už M.Samsoną. Trečią rezultatą su 27,5 sek. atsilikimu parodė Giedrius Firantas su Matu Valiuliu.

Po šio greičio ruožo iš kovos pasitraukė Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu. To priežastis įvardijama kaip techninis gedimas.

GR5

Penktame greičio ruože aukščiausią tempą ir vėl pademonstravo D.Butvilas. Jis čia įgavo 2,1 sek. pranašumą prieš M.Samsoną. Trečio rezultato autoriumi su 9,7 sek. atsilikimu tapo Giedrius Firantas.

Po penkių greičio ruožų D.Butvilo persvara prieš antroje vietoje žengiantį N.Samsoną siekia 6,5 sek. 37,2 sek. deficitą nuo lyderio turi ir trečioje vietoje klasifikuojamas G.Firantas.

GR6

Šeštame greičio ruože greičiausias ir vėl buvo D.Butvilas, M.Samsoną aplenkęs 2,7 sek. 5,7 sek. atsilikimą nuo lyderio parodė ir trečią laiką užfiksavo Vytauto Švedo ir Žilvino Sakalausko duetas. Po šio greičio ruožo D.Butvilo persvara prieš M.Samsoną jau siekia 9,2 sek. Vis dar trečias čia G.Firantas.

Šiame greičio ruože dėl techninių problemų sustojo ir dėl rezultatų nebekovos šio ralio organizatorius Vitalijus Plastininas, kuriam stenogramą skaitė Titas Čapkauskas. Jų EVO apsipylė mėlynais dūmais.

GR7

Ralyje ir toliau dominuoja D.Butvilas, tačiau šįkart jo pranašumas prieš M.Samsoną čia buvo tik viena sekundė. Trečias ir vėl V.Švedas. Po šio greičio ruožo lyderių trejetukas nepasikeitė.

Iš ralio jau pasitraukė devyni ekipažai. Jų gretose ir 2WD klasės favoritas Justas Tamašauskas, kurio BMW, pirminiais duomenimis, neatlaikė pakaba ar amortizatorius.

GR8

Aštuntame greičio ruože geriausią laiką ir vėl užfiksavo D.Butvilas. Nuo jo 2,8 sek. atsiliko pagal „Rally2“ taisyklę važiuojantis G.Notkus, kuris jau nebesivaržo dėl vietos bendroje įskaitoje. Ketvirtame greičio ruože jis sustojo dėl labai apmaudžios priežasties – baigėsi degalai. Trečias šiame greičio ruože buvo M.Samsonas. Po aštuonių GR greičiausiųjų trejeto rikiuotė nepasikeitė – D.Butvilas, M.Samsonas, G.Firantas.

GR9

Devintame greičio ruože lyderių trejetukas išsidėstė analogiška tvarka kaip ir prieš tai važiuotame aštuntame GR. Taip pat jokių pokyčių pozicijų prasme neatsirado ir bendrosios įskaitos trejetuke skaičiuojant devynių greičio ruožų rezultatus.

GR10

Dešimtasis greičio ruožas staigmenų taip pat nepateikė. Jį vienos sekundės pranašumu prieš G.Notkų laimėjo D.Butvilas. Trečias čia – M.Samsonas, lyderiui nusileidęs 9 sek. Po šio greičio ruožo D.Butvilo persvara prieš M.Samsoną išaugo iki 30 sek. Trečias su 1 min. 25 sek. atsilikimu – – G.Firantas. 31 sek. bendroje rikiuotėje iki pastarojo trūksta Vytautui Švedui.

GR11

Panašu, kad D.Butvilas jau ėmėsi kiek konservatyvesnės taktikos, nes jam tai daryti leidžia turima persvara. Šiame greičio ruože D.Butvilą kiek daugiau nei 2 sek. aplenkė Giedrius Notkus. Trečią laiką čia parodė Martynas Samsonas. Po šio GR lyderių trejeto eiliškumas nepasikeitė – D.Butvilas, M.Samsonas, G.Firantas.

GR12

Šiame greičio ruože permainų neįvyko, o lyderių trejetas jame išsidėstė lygiai taip pat, kaip ir GR11.

GR13

Paskutiniame GR sensacijų neužfiksuota. Į priekį praleidęs G.Notkų antras šiame GR buvo D.Butvilas. Vėl trečias – M.Samsonas.

Po šio greičio ruožo paaiškėjo, kad „Orlen Lietuva Rally 2022“ nugalėtoju tapo Dominyko Butvilo ir Renato Vaitkevičiaus duetas. Jie 13 greičio ruožų įveikė per 47 min. 25,5 sek. 36,5 sek. nuo lyderių atsiliko Martyno Samsono ir Ervino Snitko duetas. Nors ir su beveik dviejų minučių atsilikimu, tačiau solidžią trečią vietą bendroje įskaitoje iškovojo Giedrius Firantas, kuriam stenogramą skaitė Matas Valiulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas