Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 08 10 /21:40

„Samsonas Rally Rokiškis“ nugalėtojais tapo varžovams šansų nepalikęs „Agrorodeo“ duetas

Rokiškio apylinkėse tęsiasi „Samsonas Rally Rokiškis“ varžybos. Šeštadienį dalyviams numatyta 11 greičio ruožų. Pirmieji šįkart į trasas pajudėjo ralio sprinto čempionato dalyviai, po jų prie starto stojo ir ralio čempionato rikiuotė.
Apdovanojimų akimirka
"Agrorodeo" ekipažas / Organizatorių nuotr.

Nugalėtojai – „Agrorodeo“

Paskutinysis greičio ruožas tebuvo formalumas Vaidoto Žalos ir Andrie Malnieko duetui. Ekipažas ir šį greičio ruožą laimėjo ir užsitikrino „Samsonas Rally Rokiškis“ varžybų nugalėtojų titulą. Antri paskutiniame greičio ruože buvo Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu. Trečią laiką parodė Janis Vorobjovs su Ivo Pūkiu.

Pirmą vietą šiame ralyje iškovojęs V.Žala J.Vorobjovą aplenkė 2 min. 17 sek. Tuo metu antroje vietoje esantį latvį bandė vytis Giedrius Notkus, tačiau jam pritrūko 6,5 sek. ir panevėžietis finišavo trečias.

Andriaus Dubovo nuotr./„Samsonas Rally Rokiškis“ finišo akimirka
Andriaus Dubovo nuotr./„Samsonas Rally Rokiškis“ finišo akimirka

„Labai pasisekė, nes tas momentas, kai vietoje posūkio nėrėme į krūmus, baigėsi gerai. Kiek metų jau važiuoju, tai čia buvo vienas iš tokių didžiausių momentų, kai didelis kriminalas baigėsi tik kosmetiniais apgadinimais. Kodėl taip įvyko? Paprasčiausiai sekundei praradau koncentraciją ir vietoje to, kad išgirsčiau, ką sako šturmanas, atsibudau per vėlai. O šiaip važiavosi labai gerai. Apart to momento viskas buvo tiksliai, stengiausi važiuoti koncentruotai, piktai, nes tuomet išlieka ritmas. Jei tik kažkur atsipalaiduoji, tada daugiau šansų prisidirbti. Apart to krūmo momento viskas sekėsi gana gerai.

Nors gamta aktyviai bandė kišti koją ir tas lietus ketvirtadienį ir penktadienį pamaišė kortas, ačiū dievui trasos pradžiuvo, organizatoriai ir patys dėjo pastangas tvarkyti trasas. Nors vakar dar buvo miškuose tokių šlapių atkarpėlių, kur reikėjo padirbėti vairu, šiandien buvo viskas super. Vidutinis greitis, aišku, didelis, bet viskas labai liuks. Tai ir yra ralio žavesys“, – kalbėjo pergalę iškovojusio „Agrorodeo“ dueto pilotas Vaidotas Žala.

2WD įskaitoje geriausią rezultatą parodė Justas Tamašauskas su Vaidu Šmigelsku, važiavę BMW M3. Jie absoliučioje įskaitoje klasifikuojami net šeštoje bendrosios įskaitos vietoje.

„Planą įvykdėme šimtu procentų. Aišku, Toni Gardemeisterio gaila ir būtų buvusi labai įdomi kova. Giedrius Firantas taip pat labai rimtai buvo mumis užsiėmęs. Bet tiek vieną, tiek kitą pavedė technika. Dėl taškų su Giedriumi kovojome iki pat paskutinio greičio ruožo, pasiekėme aukštą rezultatą ir tai turės labai gerą įtaką čempionato taškams. Dabar Druskininkuose bus jau labai įdomu.

Po lietaus trasos buvo gana neblogos, keliai pravažiuojami. Viskas buvo super. Oro sąlygos kiek pakoregavo pirmąją dieną, tačiau šiandienos važiavimams įtakos praktiškai neturėjo“, - kalbėjo greičiausias 2WD įskaitos dalyvis Justas Tamašauskas.

Organizatorių nuotr./Bandomasis greičio ruožas
Organizatorių nuotr./Bandomasis greičio ruožas

R2 įskaitoje triumfavo estų R.Virves ir R.Vesiloo duetas. Jie 9,4 sek. aplenkė savo tautiečius G.Jeetsą ir K.Sikką, kiek daugiau nei minute buvo greitesni už lietuvius Vladą Jurkevičių su Edvinu Bieliausku ir laimėjo pagrindinį prizą – visiškai naują „Toyota Yaris“.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Ar Notkus atras 10 sekundžių per 7 kilometrus?

Paskutiniame greičio ruože greičiausias vėl buvo Vaidotas Žala. Antrą rezultatą parodė Martynas Samsonas, o trečias čia buvo Giedrius Notkus. Jis Janį Vorobjovą aplenkė 2,5 sek. Iki varžybų pabaigos lieka vienintelis, maždaug septynių kilometrų greičio ruožas. Giedriui Notkui iki Janio Vorobjovo trūksta dar 10 sekundžių. Ar panevėžietis bandys atakuoti ir tuo pačiu laukti latvio klaidos? Netrukus sužinosime.

Iš varžybų pasitraukė Martinš Sesks

Keturioliktas greičio ruožas vėl praretino lyderių gretas. Dėl vairo sistemos gedimo iš varžybų pasitraukė iki tol antroje bendrosios įskaitos vietoje važiavęs Martinš Sesks. Šios rokiruotės reiškia, kad į antrąją vietą kylą Janis Vorobjovs, o Giedrius Notkus šokteli į trečiąją poziciją.

Dėl pozicijų už V.Žalos nugaros – kova

Tryliktame greičio ruože ir vėl nugalėjo Vaidotas Žala, o antrą laiką parodė vėl tempą atgavęs Martynas Samsonas. Treti čia buvo Janis Vorobjovs ir Ivo Pūkis. Po šio greičio ruožo intriga užsimezgė dėl antros-ketvirtos vietų. Antras klasifikuojamas M.Sesks lenkia J.Vorobjovą 9 sek. Dar 9 sek. nuo pastarojo atsilieka G.Notkus.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Traukiasi greitasis suomis

Įveikęs 12 greičio ruožų iš varžybų traukiasi Suomijos atstovas Teemu Asunmaa. Priežastis – techninės problemos. Nors jis 12-ame greičio ruože dar finišavo, bet daugiau nebestartuos. Tai reiškia, kad visa rikiuotė po Vaidoto Žalos kyla viena pozicija į viršų. Antras bus klasifikuojamas Martinš Sesks, o į trečią vietą kyla J.Vorobjovs.

V.Žala šoko per savo trampliną

Vienuoliktame greičio ruože „Agrorodeo“ kiek sumažino savo tempą ir nuo antroje vietoje esančio J.Vorobjovo atsiplėšė tik 1,2 sek. Tačiau Vaidotas Žala pro greta žiūrovų zonos esantį trampliną išdrįso skrieti oru. Jo šuolį minia palydėjo ovacijomis. Trečią laiką čia parodė G.Notkus su D.Strižanu.

Šis greičio ruožas ne itin gerai klostėsi T.Asunmaai. Jis finišavo šeštas, tačiau po šio greičio ruožo vis dar išlieka antroje bendrosios įskaitos vietoje. Trečias kol kas – M.Sesks.

V.Žala prarado sekundes

Dešimtame greičio ruože tik penktą laiką parodė „Agrorodeo“ ekipažas. Jie lyderiui pralaimėjo beveik 12 sekundžių. Greičio ruožą laimėjo Martinš Sesks, o jo tautietis Janis Vorobjovs užfiksavo antrą laiką. Trečias – Giedrius Notkus. Po šio greičio ruožo lyderių rikiuotė nepasikeitė, o dalyviai vyksta į serviso zoną.

Po jos laukia dar šeši greičio ruožai.

Paaiškėjo, kad Vaidotas Žala ir Andris Malniekas vos nepatyrė rimtos avarijos po to, kai važiuodami dideliu greičiu nuskriejo nuo kelio. Ekipažui pasisekė – krūmuose neslypėjo nei akmuo, nei griovys. Priešingu atveju incidentas galėjo būti rimtesnis nei tas, kurį patyrė Vytautas Švedas, mat V.Žalos greitis šioje vietoje buvo gerokai virš šimto kilometrų per valandą.

„Agrorodeo“ klaidų nedaro

Vaidotas Žala su Andriu Malnieku ir toliau demonstruoja įspūdingą stabilumą. Devintame greičio ruože jie savo persvarą prieš T.Asunmaa padidino dar 7 sek. ir dabar jų pranašumas jau siekia 52,4 sek. Puse minutės nuo antrosios vietos atsilieka M.Sesks su M.Kulšsu. Jie persvarą prieš J.Vorobjovą jau padidino iki 7 sek.

Nepasisekė 2WD įskaitos ekipažui – „BMW Cup“ lyderiams Justui ir Titui Simaškoms. Jie patyrė avariją.

Nerijaus Jankausko nuotr./Justo ir Tito Simaškų automobilis
Nerijaus Jankausko nuotr./Justo ir Tito Simaškų automobilis

M.Sesks aplenkė tautietį J.Vorobjovą

Aštuntasis greičio ruožas iš šešiolikos numatytų kiek pakeitė lyderių rikiuotę. Nors „Agrorodeo“ duetas tvirtai laikosi pirmoje pozicijoje, o už jų rikiuojasi T.Asunmaa su J.Salo, trečios vietos prizininkai pasikeitė. Iki tol čia lyderiavusį J.Vorobjovą į ketvirtą vietą išstūmė M.Sesks. Tiesa, jo persvara gana trapi – vos keturios sekundės.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Krenta M.Samsono tempas

Septintame greičio ruože ir vėl greičiausias buvo „Agrorodeo“ ekipažas. Jie 4,5 sek. aplenkė J.Vorobjovą su I.Pūkiu. Trečio laiko autoriais tapo T.Asunmaa ir J.Salo. Tempą prarado Martynas Samsonas su Ervinu Snitku. Panašu, kad jų kovinis BMW M3X turi techninių problemų. Septintame GR ekipažas finišavo tik devintas.

Po šio greičio ruožo V.Žala ir A.Malniekas jau įgijo beveik 37 sek. pranašumą prieš T.Asunmaa ir J.Salo. Trečioje vietoje bando įsitvirtinti J.Vorobjovs su I.Pūkiu.

Septintą absoliučios įskaitos laiką septintame GR parodė Justas Tamašauskas, kuris savo pagrindinį varžovą dėl taškų Giedrių Firantą aplenkė šešiomis sekundėmis.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Septintas greičio ruožas buvo lemtingas dar dviem ekipažams. Renaldas Šeinauskas su Rūta Krikščiūnaite sustojo dėl pusašio gedimo. Iš lenktynių pasitraukė ir „Porsche Cayman S“ važiavęs Dariaus Biesevičiaus ir Audriaus Šošo ekipažas. Sunkios Bieso kojos neatlaikė bolido variklis.

Rytas prasidėjo aplamdytais stogais

Antrąją ralio dieną šeštasis greičio ruožas nesėkme prasidėjo ralio sprinto čempionato dalyviams Pauliui Poviloniui ir Henrikui Pupeliui. Dešiniame posūkyje jų automobilis išslydo į išorę ir virto. Ekipažas tęsti pasirodymo nebegalėjo dėl jų „Opel“ apgadinimų.

Pradėjus važiuoti ralio čempionato dalyviams incidento irgi ilgai laukti nereikėjo. Per vėlai stabdęs ir iš trasos į pievą išlėkęs vertėsi lenkų R.Kocik ir G.Rybak-Ostojski duetas. Tiesa, virtimas buvo gana minkštas, tad kelias sekundes pastovėję pievoje svečiai iš Lenkijos grįžo į trasą.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Po pirmojo greičio ruožo ir toliau lyderiauja Vaidotas Žala, kuris dieną pradėjo susikraudamas dar didesnį pranašumą prieš varžovus. Nuo „Agrorodeo“ atsilikęs 7,8 sek. M.Sesks ir M.Kulšs parodė antrą laiką.

Dar sekunde lėtesni buvo suomiai T.Asunmaa ir J.Salo. Šis greičio ruožas ne itin sėkmingai klostėsi Martynui Samsonui, tad jis po šio „dopo“ prarado iki tol turėtą trečiąją poziciją. Į ją pakilo latviai J.Vorobjovs ir I.Pūkis.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

2WD įskaitoje aštuntą laiką absoliučiai parodė Giedrius Firantas su Matu Valiuliu. Penktadienį šis duetas pasitraukė iš lenktynių dėl gedimo, tačiau šiandien pasirodymą tęsia pagal „Rally 2“ taisyklę.

Apmaudu, tačiau žiūrovai nebeišvys Toni Gardemeisterio. Jo BMW M3 užklupo techninės problemos ir Suomijos ralio legenda sudėjo ginklus. Po šio greičio ruožo lengviau atsikvėpti gali Justas Tamašauskas su Vaidu Šmigelsku. Jie artimiausius 2WD įskaitos varžovus – M.Jurgaitį su M.Drūlia dabar lenkia daugiau nei minute.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Ralio sprinto įskaitos absoliute lyderiauja E.Gelūnas su K.Adinavičiumi. Nuo jų kiek mažiau nei 22 sek. atsilieka viena ašimi varomą BMW vairuojantis Justo ir Tito Simaškų tandemas. Treti – A.Černius ir J.Ščiglinskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas