Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie saugumą automobilių sporte – iš šios srities profesionalo lūpų

Kupiškio rajone, greta Uoginių autokroso trasos įsikūrusiame Adomo Petrausko etnografijos muziejuje surengtas seminaras apie sportinių automobilių paruošimą. Jo metu sportininkams ir komandų atstovams apie saugos bei kitą autosporte privalomą įrangą pasakojo vienas geriausių šios srities specialistų šalyje Egidijus Janavičius.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Tomo Pošiūno nuotr.

Seminarą vedęs Lietuvos automobilių sporto federacijos Techninių reikalavimų komiteto pirmininkas Egidijus Janavičius daugiausiai dėmesio skyrė sportinių automobilių saugos lankų, degalų tiekimo sistemos įrengimui, saugos diržams bei pačių sportininkų ekipiruotei.

Seminaro dalyviai ne tik išgirdo apie tai, kokie reikalavimai yra keliami, bet ir išvydo blogus saugos įrangos įrengimo pavyzdžius.

Tomo Pošiūno nuotr./Renginio akimirka
Tomo Pošiūno nuotr./Renginio akimirka

Kaip teigė vienas iš renginio organizatorių, VšĮ „Kupiškio auto-moto sportas“ vadovas Saulius Valiukas, seminaras sutraukė lenktynininkus iš visos šalies ir pačių įvairiausių automobilių sporto šakų.

„Susirinko apie 80 klausytojų. Seminaras truko kelias valandas. Buvo sportininkų iš įvairių sričių – nuo „bulių kautynių“ iki žiedinių lenktynių, atvyko net patys saugos lankų gamintojai. Egidijus Janavičius labai puikiai paaiškino, dėl ko svarbu tinkama saugos įranga. Buvo pristatyti pavyzdžiai, pasekmės, kylančios dėl netinkamos saugumo įrangos.

Tomo Pošiūno nuotr./Renginio akimirka
Tomo Pošiūno nuotr./Renginio akimirka

Egidijus Janavičius pats ir važiavęs, ir organizavęs, ir mechanikavęs įvairiose lenktynėse, net Dakare, todėl seminaro dalyviai buvo labai susidomėję jo paskaita. Į Uoginius atvyko klausytojai ne tik iš Panevėžio apskrities, bet ir iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Zarasų ir kitų Lietuvos miestų.

Tikimės, kad šis seminaras buvo naudingas ir sportininkai dabar dar geriau supras, kodėl saugos įranga turi būti pirmoje vietoje gaminant automobilį sportui“, – sakė Saulius Valiukas.

Tomo Pošiūno nuotr./Renginio akimirka
Tomo Pošiūno nuotr./Renginio akimirka

Seminaras neapsiribojo vien tik teorine dalimi – greta Uoginių muziejaus buvo išrikiuoti trys sportiniai automobiliai.

Raliui paruoštą „Volkswagen Golf“ čia atgabeno Paulius Baltrukėnas, o kroso varžyboms sutvertus BMW ir „Opel Kadett“ pademonstravo Dainius Dambrauskas ir Raimundas Kukenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento