Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apšilimas prieš Dakarą: B.Vanagas startuos „Italian Baja“ pasaulio taurės etape

Turbūt prisimenate šių metų Dakaro ralio metu pasakytą Ginto Petraus frazę apie profesionalumą? Jo teigimu, dauguma Dakare startuojančių lietuvių yra mėgėjai, nes tam nesiruošia (dažniausiai dėl pinigų stygiaus). Regis 2022 m. Dakare profesionalų bus daugiau. Arba objektyviai galėsime sakyti, kad bent trys Lietuvos atstovai automobilių klasėje per metus spėjo nuvažiuoti nemažai kilometrų.
Benediktas Vanagas ir Felipe Palmeiro „Baja Poland“
Benediktas Vanagas ir Felipe Palmeiro „Baja Poland“ / MCH nuotr.

Vaidotas Žala suka kilometrus klasikiniame ralyje, Lietuvos čempionate sutikdamas didžiulę konkurenciją ir atlaikydamas sirgalių spaudimą. Rokas Baciuška startavo ne tik „Perimetre“ (lietuviškame Dakare), bet ir „Baja Aragon“ bei „Baja Poland“.

Benediktas Vanagas penktadienį taip pat pranešė gerą žinią. Grįžęs į trasą po dviejų rankos operacijų lenktynininkas pasirodymu „Baja Poland“ neapsiribojo. Kitą savaitę B.Vanagas startuos „Italian Baja“. Tiesa, čia jo lauks dar stipresni konkurentai, atvyksta BRX komanda su atnaujintais T1 PLUS klasės „Hunter“.

Elektrėnų ralį pakeis baja

Nors lenktynininkas B.Vanagas ketino pasirodyti Elektrėnuose, tačiau po sėkmingo finišo Lenkijoje sulaukė prašymo sustiprinti „Toyota“ pajėgas Italijos baja etape. Benedikto Vanago ir Filipe Palmeiro dalyvavimas Lenkijoje buvo svarbus ir Pasaulio bajų taurės įskaitai.

Lietuvių ekipažo užimta trečioji vieta leido „Toyota Hilux“ vairuojančiam Yazeed Al Rajhi sumažinti atsilikimą nuo pirmoje vietoje esančio savo tautiečio Yasir Saedan.

Šiaurės Italijoje vykstanti „Italian Baja“ yra aštuntasis „FIA World Cup for Cross Country Bajas“ etapas. „Inbank Toyota Gazoo Racing Baltics“ komandos lyderis B.Vanagas startuoja drauge su šturmanu portugalu Filipe Palmeiro. Ekipažas naudos jau gerai pažįstamą „Toyota Gazoo Racing Hilux“ lenktyninį automobilį. Komanda Italijoje vykstančiame Pasaulio bajų taurės etape jau yra dalyvavusi 2015 ir 2019 m.

Rugsėjo 9-10 d. lenktynininkai varžysis 6 greičio ruožuose. Jų laukia 649 km, iš kurių 360 km – įskaitiniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant