Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 05 12 /13:26

R.Baciušką pakeitęs F.Duvalis stebuklo nesukūrė, nebaigė ketvirtos kvalifikacijos

Pasaulio ralio kroso trečiasis etapas lietuviškai komandai „ESmotorsport Labas-Gas“ kol kas nebuvo labai sėkmingas. Išsiskyrusi su Roku Baciuška ir prie vairo pasodinusi belgą Francois Duvalį, komanda kol kas neturi kuo džiaugtis. Į pusfinalį nepateko, ketvirtosios kvalifikacijos dėl gedimo nebaigė.
Francois Duvalis pasaulio Ralio kroso čempionato etape Belgijoje „Spa-Francorchamps“
Francois Duvalis pasaulio Ralio kroso čempionato etape Belgijoje „Spa-Francorchamps“ / V.Pilkausko nuotr.

Sekmadienis: antra kvalifikacija – pati blogiausia

Q3 važiavimą stebėkite nuo 11 val. Q4 – nuo 13.00 val.

Rezultatų lentelė

Q4 F.Duvalis startavo iš trečiojo takelio. Pirmajame posūkyje varžovai jį uždarė į dėžutę, belgas nukrito į ketvirtą vietą. Po Jokerio rato į penktą. Bet prieš pat finišą, net ir aplenkęs avariją patyrusį P.Try, F.Duvalis dėl gedimo sustojo. Komanda pranešė, kad, lenkdamas apsistumdžiusius varžovus, F.Duvalis atsitrenkė į atitvarus ir sulaužė vairo traukę. Ties belgo pavarde užrašas DNF. Tai reiškia, kad lenktynės Belgijoje jau baigtos.

VIDEO: LIVE Qualifying 4 | 2019 Spa FIA World Rallycross of Benelux

Geriau, nei šeštadienį

Neturintis ko prarasti F.Duvalis Q3 pradėjo kontaktine kova iš ketvirto takelio. Iš pradžių iššoko į antrąją poziciją, į priekį praleidęs tik P.Try su „Ford Fiesta“. Tačiau žvyro posūkyje išslydęs per plačiai, nukrito į trečią. Vėliau atsikovojo antrąją, tačiau per ilgai užtruko Jokerio rate, finišavo antroje vietoje.

Tačiau Mattias Ekstromas, kuris iki šiol buvo 12-oje vietoje ir kurį kvalifikacijos taškų lentelėje bando pavyti belgas, laimėjo kitą važiavimą. Tai – bloga žinia „ESmotorsport“ komandai. Juo labiau, kad aukščiau rikiuojasi broliai Hansenai, kurie daro nedaug klaidų. Tiesa, Timmy Hansenas Q3 savo grupėje po itin intensyvios kovos finišavo paskutinis.

Po Q3 F.Duvalis užima 14-tą vietą kvalifikacijos etape su 89 taškais. Iki 12-tos vietos, suteikiančios teisę varžytis pusfinalyje, trūksta 14-os taškų.

VIDEO: LIVE Qualifying 3 | 2019 Spa FIA World Rallycross of Benelux

Šeštadienio kvalifikacijos nebuvo sėkmingos

REZULTATŲ LENTELĖ

Šeštadienio pirmąją kvalifikaciją F.Duvalis baigė 11-oje pozicijoje. Tai – rezultatas, panašus į ankstesnius Roko Baciuškos startus.

Tačiau antroje kvalifikacijoje agresyviai važiavęs F.Duvalis pritrūko sėkmės. Po starto smuktelėjo į ketvirtą vietą savo grupėje, o po to sustojo dėl pavarų dėžės gedimo. Laimei, pavyko šiaip taip kirsti finišo liniją. Bendroje lentelėje po dviejų kvalifikacijų F.Duvalis nukrito į 16-tą vietą su 58 tšk. Nuo 12-os vietos, kuri siteikia galimybę važiuoti pusfinalyje, belgą skiria „tik“ 9 taškai. Bet atkovoti juos – itin sunki užduotis. Ar pasiteisins F.Duvalio agresyvumas, netrukus sužinosime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas