Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Atskleistos WRC lenktynininko Craigo Breeno mirties aplinkybės

Kaip žinia, praeitą savaitę besiruošdamas Kroatijos WRC raliui žuvo „Hyundai“ komandos pilotas Craigas Breenas. Sportininko komanda neseniai atskleidė tikslias aplinkybes, kaip įvyko ralio pasaulio fanus sukrėtusi avarija.
Craigo Breeno žūties vieta
Craigo Breeno žūties vieta / Imago / Scanpix nuotr.

Komandos vadovas Cyril Abiteboul pranešdamas apie avarijos aplinkybes iš esmės patvirtino tarp ralio entuziastų jau ir anksčiau sklandžiusius gandus.

Į automobilio vidų pateko tvoros elementas

„Craigas išties atliko „Hyundai“ automobilio bandymus.

Kelio danga buvo gana slidi ir sąlyginai nedideliu greičiu automobiliui nuvažiavus nuo kelio, jis turėjo kontaktą su medine tvora. Vienas jos elementų pro vairuotojo durelių langą pateko į automobilio vidų, taip mirtinai sužeisdamas C.Breeną“, – pasakojo C.Abiteboul.

Iškart po avarijos į uždarytą greičio ruožo kelią atskubėjo medikai.

„Po avarijos Craigas buvo nugabentas į ligoninę, tačiau, kiek žinome, jis mirė susidūrimo metu.

Tiesiog norėjome pasakyti, kad avarijos metu sužeidimų išvengusiam šturmanui Jamesui Fultonui šiuo metu labai sunku. Darome viską, kad jį palaikytume.

„Hyundai Motorsport“ kartu su FIA pradėjo nuodugnų tyrimą, siekdama išsiaiškinti ar avarijos metu nebuvo jokių problemų su padangomis, saugumo elementais“, – pridėjo komandos vadovas C.Abiteboul.

Garsus ralio meistras antradienį buvo palaidotas gimtajame Waterfordo (Airija) mieste. Didžiulis laidotuvių procesijos konvojus buvo lydimas Craigui priklausiusio „Ford Sierra Cosworth“ automobilio.

Nepaisant lenktynininko mirties, „Hyundai“ startavo ralyje

Po ilgų apmąstymų komandos viduje, „Hyundai“ nusprendė startuoti dvejais (T.Neuville ir E.Lappi vairuojamais) automobiliais. Trečiasis, kuriuo turėjo startuoti C.Breenas liko stovėti techninio aptarnavimo zonoje.

Norint pagerbti sportininką, komandos bolidai Kroatijos ralio metu yra išdažyti Airijos vėliavos spalvomis.

„Sprendimas startuoti ralyje buvo priimtas pasitarus su jo šeima ir draugais, kurie mano, kad konkuruoti ir varžytis mėgęs sportininkas būtų norėjęs, kad jo komandos draugai galėtų dalyvauti ir kautis dėl pergalės.

Sprendimą perdažyti bolidus jį simbolizuojančios spalvomis priėmėme po ilgų ir sunkių svarstymų, kokiu geriausiu būdu galėtume jį pagerbti.

Craigas buvo nuostabus žmogus, tai galime pasakyti ir apie jo šeimą bei draugus. Norėdama jį pagerbti visa ralio bendruomenė susivienijo.

Kroatijos ralio metu bus rengiama daug iniciatyvų, siekiant išreikšti pagarbą C.Breenui. Be specialaus išdažymo, mes taip pat turime specialią knygą, kurioje kiekvieną kviesime pasirašyti, taip išreiškiant užuojautą jo šeimai“, – baigdamas pokalbį su žurnalistais sakė C.Abiteboul.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas