Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atviras interviu su D.Vaičiuliu: apie dramas aukštikalnėse ir priežastis, kodėl žavi Dakaro ralis

Prieš daugiau nei du dešimtmečius Darius Vaičiulis darbo reikalais išvyko į Tanzaniją ir visai netikėtai aptiko galimybę užkopti į Kilimandžaro (5895 m) viršūnę. Kaunietis į pirmąjį alpinizmo išbandymą nusprendė prikalbinti ir savo žmoną Astą. Taip šeimyninis duetas be jokio pasiruošimo ar specialiai tam pritaikytų rūbų užkopė į aukščiausią Afrikos viršukalnę.
Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis
Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis / „KREDA“ nuotr.

Ši D.Vaičiulio išvyka, atrodo, davė startą grandioziniam projektui „Seven summits“ – visų pasaulio žemynų aukščiausių viršūnių šturmui.

„Niekada neturėjau aiškaus plano, kad būtinai reikia įveikti visas septynias viršūnės. Man buvo įdomu išbandyti kiekvieną žemyną atskirai, bet aš neturėjau nei laiko limito, nei konkrečios minties, kad būtent tai man reikia pasiekti. Ir paskutinės kelios viršūnės, kai pamačiau, kad visas šis dalykas yra ranka pasiekiamas, tai tapo konkrečiu planu“, – pasakojo nuotykių ieškotojas.

Minėtą planą D.Vaičiulis galutinai įgyvendino 2018-ųjų gruodį, kai 21 dieną trukusioje ekspedicijoje užkopė į paskutinę, Antarktidoje esančią, „Seven summits“ projekto viršūnę Vinsoną (4897 m).

Taigi, per beveik du dešimtmečius alpinistas be minėtųjų Afrikos ir Pietų ašigalio viršūnių dar pasiekė Everesto (Azija, 8848 m), Akonkagvos (Pietų Amerika, 6960 m), Makinlio (Šiaurės Amerika, 6194 m), Elbruso (Europa, 5642 m) bei Džajos (Okeanija, 4884 m) viršukalnes, ne kartą šturmavo jūras ir vandenynus su jachta „Ambersail“, o ateinantį sausį išriedės jau į penktąjį savo Dakaro ralį, kuriame vėl diriguos sunkiausių pasaulio lenktynių maratono legendai Antanui Juknevičiui.

Atrodytų žmogus-ekstremalas, ar ne? Tačiau D.Vaičiulis savęs tokiu nelaiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito