Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aukštaitijos autokroso finalo Uoginiuose dalyvių sąrašas artėja prie šimto, pusšimtį dalyvių deleguoja Latvija

Jau artėjantį sekmadienį Kupiškio rajone, Uoginių autokroso trasoje įvyks paskutinis šių metų Aukštaitijos autokroso taurės etapas. Jau dabar aišku, kad finalinės sezono varžybos bus išties įtemptos dalyviams ir nepaliks abejingų žiūrovų. Tokias prielaidas leidžia daryti dalyvių sąrašas, kuriame jau dabar puikuojasi beveik 100 pavardžių. Pusę jų – Latvijos lenktynininkai, savo šalyje pabaigę autokroso sezoną ir nusprendę ne tik išmėginti savo jėgas trasoje su lietuviais, bet ir pamaišyti jiems kortas kovoje dėl metinės įskaitos pozicijų.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

Kaip tvirtina šių varžybų organizatorius, Kupiškio „Auto-moto sporto“ klubo vadovas Saulius Valiukas, tokie skaičiai dalyvių sąraše lengvai šokiruoja ir jį patį – į Aukštaitijos autokroso kalendoriaus etapą tiek lenktynininkų nebuvo susirinkę jau seniai.

Saulius Valiukas tvirtina, kad dėl tokio gausaus dalyvių skaičiaus atsiranda ir papildomų iššūkių – daugiau pajėgų reikės ir trasos tvarkymui bei automobilių evakuacijai iš trasos. Be to, ilginamas laikas administracinės ir techninės komisijos procedūroms.

Organizatorių nuotr./Saulius Valiukas
Organizatorių nuotr./Saulius Valiukas

Kaip sako varžybų organizatorius, jau dabar aišku viena – pergalės čia bus iškovotos itin sunkiai, o žiūrovai neabejotinai išvys labai gražią ir atkaklią kovą. Juolab, kad paskutiniame etape taškai dauginami iš 1,5 koeficiento. Kad pergalės būtų dar saldesnės, organizatoriai nugalėtojams įsteigė ir įvairių papildomų prizų – nuo įrankių komplektų iki padangų.

Šiuo metu dalyvių sąraše – 95 paraiškos ir dar keletas sportininkų ketina užsiregistruoti artimiausiu metu, tad bendras skaičius turėtų pasiekti 100 lenktynininkų.

Klasėje „Junior 1600“ šiame etape varžysis šeši dalyviai, o metinėje įskaitoje su 91 tašku lyderiauja Antanas Liubinas. 80 taškų turi ir antras žengia Erikas Brazdžionis. 58 taškus surinkęs turi Domantas Stapulionis.

Klasėje 1600 Uoginiuose startuos taip pat šeši dalyviai – keturi lietuviai ir du latviai. Likus vienam etapui metinės įskaitos lyderis – 124 taškus turintis Vytautas Laužikas, kuris praktiškai garantuotas savo pozicija lentelėje. 99 taškus turi ir antras žengia Gytis Zabiela. 53 taškai – Edvino Svirplio sąskaitoje, tačiau jam į nugarą kvėpuoja vienu tašku atsiliekantis latvis Rihards Jarmacans.

Didžiausios dramos laukiama klasėje 2000. Čia prireiks mažiausiai trijų pogrupių, kadangi jau dabar dalyvių gretas čia sudaro 27 sportininkai. 15 iš jų – Latvijos lenktynininkai, savo šalyje pabaigę autokroso sezoną, tačiau turintys ambicijų į lietuviškus trofėjus. Po keturių sezono etapų čia priekyje užtikrintai žengia Modestas Banelis, turintis 139 taškus. Antras su 99 balais žengia Ričardas Jakimavičius, o nuo jo vos vienu tašku atsilieka Mantas Belskis.

Klasėje RWD 3000 startuos 13 sportininkų, iš kurių penkių dalyvių automobilius puoš Latvijos vėliava. Šios klasės metinėje įskaitoje solidžiausiai atrodo 114 taškų turintis Aidas Grabauskas. Su 97 taškais antras žengia Matas Stankevičius. Trečiąją vietą šiuo metu dalijasi net du Latvijos lenktynininkai, po 70 taškų turintys Nauris Korklišs ir Raitis Gusevs. Sėkmės atveju į trečiąją metinės įskaitos vietą pakilti gali ir kol kas penktoje vietoje esantis Rokas Vaitekūnas. Jo sąskaitoje – 68 taškai.

OPEN 3500 klasėje su 133 taškais pirmauja Donatas Stašiūnas-Žvėris. 113 taškų turi ir antroje vietoje klasifikuojamas Ramūnas Zabiela. 81 tašką turi surinkęs Žilvinas Lingė. Nors šis prizininkų trejetukas daugiau ar mažiau stabilus ir didesnių staigmenų metinėje įskaitoje įvykti neturėtų, tačiau paskutiniame etape lyderiams lengva nebus. Čia registruoti devyni dalyviai. Trys iš jų atvyksta iš Latvijos.

SUPER 2000 klasėje po keturių etapų lyderio poziciją užima Gediminas Ašakėnas. Jis turi surinkęs 128 taškus ir už savęs laiko 101 tašką turintį Mykolą Baliūną. Pastarasis dar septyniais taškais lenkia savo klubo draugą Andrių Kviliūną. Sekmadienį Uoginiuose šios klasės sąstatą sudarys 17 dalyvių, iš kurių net devyni latviai.

„Mini Buggy“ kategorijoje Uoginiuose startuos 11 dalyvių – trys lietuviai ir aštuoni latviai. Metinėje įskaitoje su 68 taškais pirmauja Matas Meilūnas. Jis dviem taškais lenkia latvę Martą Skustą. 59 taškus turi ir šiuo metu trečioje vietoje klasifikuojamas jauniausias varžybų dalyvis, penkerių metų gimtadienį liepą atšventęs Majus Gruzinskas.

Uoginiuose taip pat startuos ir Damų klasė, kurios metinė įskaita nėra vedama. Šioje kategorijoje registruotos septynios dalyvės – trys lietuvės ir keturios latvės.

Komandinėje įskaitoje kol kas lyderiauja 399 taškus turinti „Ekroso“ komanda, šiemet jau tapusi šalies kroso čempionais Lietuvos čempionate bei C lygoje. Lyderių ekipos planą iškovoti trečiąjį trofėjų mėgins sugriauti arčiausiai jų esantys varžovai – Kupiškio „Auto-moto sportas“. Jiems iki pirmosios vietos šiuo metu trūksta vos 15 taškų. Trečioje vietoje su 234 taškais saugiai rikiuojasi Biržų ASK ekipa.

Taigi, paskutinis Aukštaitijos autokroso taurės etapas Uoginiuose bus išties dramatiškais ir visiškai neprognozuojamas, tad žiūrovai jau dabar gali tikėtis maksimaliai daug įspūdžių. Bilieto kaina žiūrovams – dešimt eurų. Pirmas kvalifikacinis važiavimas numatytas 10.50 val., tačiau žiūrovai kviečiami atvykti anksčiau, užsiimti geriausias vietas stebėjimui ir taip pat išvysti ir chronometruojamų važiavimų sesiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas