Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukštaitijos autokroso taurės dalyviams bei prizininkams – vardiniai trofėjai ir nominacijos

Pasibaigus 2024-ųjų metų Lietuvos automobilių Aukštaitijos kroso taurės sezonui apdovanoti ir šių metų nugalėtojai bei prizininkai. Kupiškio rajone, Uoginiuose įsikūrusiame Adomo Petrausko muziejuje vykusio apdovanojimų vakaro metu taip pat išdalinta ir gausybė nominacijų už įvairius sezono pasiekimus bei įvykius.
Apdovanojimų akimirka
Apdovanojimų akimirka / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Autokrosas

„Mini Buggy“ klasėje šiemet triumfavo Matas Meilūnas, surinkęs 101 tašką. 86 taškus iškovojo Gustavs Kornejevs iš Latvijos. Trečioje vietoje su 75,5 taško įsitvirtino Majus Gruzinskas.

Ši trijulė apdovanojimų vakaro metu atsiėmė ir papildomas nominacijas – Matas Meilūnas tapo Metų jaunuoju lenktynininku, Gustavs Kornejevs – Metų jaunuoju Latvijos lenktynininku, o Majus Gruzinskas – jauniausiu prizininku, kadangi šiemet sezono eigoje sportininkui sukako penkeri metai.

„Junior 1600“ klasėje triumfavo 137,5 taško surinkęs Antanas Liubinas. Jam taip pat įteikta ir Metų stabilumo nominacija, kadangi jaunuolis visus sezono etapus baigė prizininkų gretose. Antrąją vietą iškovojo Erikas Brazdžionis, surinkęs 113 taškų. Beje, jam įteikta Metų krikšto nominacija, kadangi vaikinas pirmą sykį patyrė, ką reiškia verstis automobiliu. Trečias su 94 taškais liko Domantas Stapulionis.

1600 klasėje triumfavo 176,5 taško sukaupęs Vytautas Laužikas. Jis taip pat nusipelnė ir Metų debiuto nominacijos, kadangi tai buvo jo pirmasis sezonas autokroso varžybose. Gytis Zabiela su 142,5 taško finišavo antras, o Robertas Steniulis su 85 taškais užėmė trečiąją vietą.

Klasėje 2000 nugalėtoju pripažintas Modestas Banelis. Jis surinko 187 taškus ir užsidirbo nominaciją už daugiausiai taškų surinkusio dalyvio titulą. Baigęs visus etapus ant podiumo jis taip pat užsitikrino ir Metų Stabilumo nominaciją. Dar vieną nominaciją Modestas Banelis atsiėmė kartu su antrosios vietos prizininku, 148,5 taško surinkusiu Ričardu Jakimavičiumi. Jiems įteikta Metų strateginio ėjimo nominacija, kadangi paskutiniame etape šie to paties klubo „Ekrosas“ sportininkai atliko tikslius ėjimus, kad už savęs paliktų trečioje vietoje metus baigusį Mantą Belskį. Pastarasis iškovojo 138,5 taško ir gavo papildomą nominaciją už Metų progresą.

RWD 3000 klasėje su 141 tašku nugalėjęs Aidas Grabauskas, kitąmet švęsiantis savo 50 jubiliejų, tituluotas vyriausiu sezono nugalėtoju. Metų proveržio nominaciją iškovojo antrąją poziciją šioje klasėje su 122,5 taško laimėjęs Matas Stankevičius. Daugiausiai taškų surinkusiu Latvijos lenktynininku tituluotas trečiąją vietą šioje klasėje užėmęs Nauris Korklišs, metus baigęs su 115 balų.

„Super 2000“ įskaitoje triumfavo Gediminas Ašakėnas, kuris surinko 167 taškus ir net 43,5 taško pranoko antroje vietoje įsitvirtinusį Mykolą Baliūną. Gedimino Ašakėno rezultatas buvo įvertintas didžiausio taškų atotrūkio nominacija. Trečiąją vietą su 110,5 taško laimėjo Andrius Kviliūnas.

„OPEN 3500“ klasėje sezono nugalėtoju tapo bei Metų stabilumo nominaciją į viršų kėlė 178 taškus sukaupęs Donatas Stašiūnas-Žvėris. Antroje vietoje su 138,5 taško įsitvirtino Ramūnas Zabiela, o Metų sugrįžimo nominaciją iškovojęs bei po pertraukos į šį sportą grįžęs Žilvinas Lingė su 114 taškų buvo trečias.

Komandinėje įskaitoje triumfavo komanda „Ekrosas“, surinkusi 552 taškus bei už savęs palikusi 523,5 taško sukaupusią Kupiškio „Auto-moto sporto“ ekipą. Šios komandos gavo ir papildomas nominacijas už Metų dvikovą. „Ekroso“ ekipos vedliui Egidijui Česneliui įteikta ir Metų komandos vadovo nominacija, o Kupiškio „Auto-moto sporto“ ekipos vadovas Saulius Valiukas nominuotas Metų organizatoriumi. Trečią komandinės įskaitos vietą su 318 taškų surinko Biržų ASK komanda.

Kitų metų perspektyvos nominacija deleguota šių metų sezone tris kartus startavusiam, du kartus iš jų laimėjusiam ir sykį variklio gedimą patyrusiam „Junior 1600“ klasės dalyviui Tadui Kažemėkaičiui.

Metų lenktynininkės titulą ir vėl iškovojo Lėja Vareikaitė, šiemet sezone pasirodžiusi net dviem automobiliais – „Honda Civic“ ir „Volkswagen Golf“.

Metų pagalbininku tituluotas Gintaras Belskis, kuris visuomet ištiesia pagalbos ranką ir padeda remontuoti ne tik savo komandos, bet ir varžovų automobilius.

Metų „stogo“ nominacija įteikta Ilarijui Indreikai, kuris šių metų sezone pasižymėjo įspūdingiausiu vertimu. Paskutiniame etape Kupiškyje jo BMW vertėsi tris su puse karto.

Metų automobilio dizaino nominacijos nusipelnė Žilvinas Astrauskas, šiemet startavęs sodriai rožiniu „Audi TT“ automobiliu, kurį kolegos jau praminė „Barbių nameliu“.

Metų publikos simpatijų titulas atiteko Daliui Valiukui, kuris į autokrosą sugrįžo po pertraukos ir prisijungė tik paskutiniame Aukštaitijos autokroso taurės etape, bet iškart pavergė žiūrovų širdis savo efektingu bei efektyviu važiavimu.

Biržų ASK komandos vadovas Dainius Stapulionis nominuotas už indėlį į jaunimo ugdymą, o organizatoriai iš Latvijos „Lil autosport“ iš Uoginių išsivežė nominaciją už išskirtiniausią sezono etapą Aizkrauklėje, nes jis vienintelis visame sezone turėjo „Joker“ konfigūraciją.

Metų fotografės nominaciją iškovojo Rūta Markelevičienė, fiksavusi daugumą šių metų sezono etapų ir įamžinusi tūkstančius momentų ir emocijų autokroso lenktynių trasose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento