Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukštaitijos autokroso taurės sezono dalyviams – metiniai apdovanojimai ir nominacijos

Praėjusį savaitgalį Kupiškio rajone esančiame Adomo Petrausko muziejuje nugriaudėjo 2022-ųjų metų Aukštaitijos autokroso taurės metiniai apdovanojimai. Juose už sezono pasiekimus apdovanoti visų klasių prizininkai, o taip pat išdalinta ir gausybė nominacijų, kuriose pažymėti išskirtiniausi sezono įvykiai bei momentai.
Aukštaitijos kroso taurės metiniai apdovanojimai
Aukštaitijos kroso taurės metiniai apdovanojimai / „Autosports Latvija“ nuotr.

Pasveikinti Aukštaitijos autokroso taurės sezono favoritų atvyko Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Egidijus Janavičius bei Kupiškio rajono meras Dainius Bardauskas. Pastarasis Kupiškio „Auto-moto sporto“ klubo nariams įteikė ir vardines padėkas už Kupiškio rajono vardo garsinimą šalyje. Netrukus po to apdovanoti visų klasių nugalėtojai ir prizininkai.

Klasėje „1600 J“ nugalėtoju tapo Gytis Zabiela. Antroje vietoje šiemet pasirodymą baigė Matas Rimkus, o trečiosios vietos taurė įteikta latviui Edvardui Lajevskiui.

Klasėje „1600“ šiemet niekas nepranoko Vytauto Tumaso. Antroje vietoje įsitvirtino Robertas Steniulis. Trečias pasirodymą šiemet baigė Lukas Kovera.

„2000“ klasės dalyvių gretose nugalėtoju tituluotas Gediminas Ašakėnas. Jis už savęs paliko atitinkamai Raimondą Abolinšą iš Latvijos ir lietuvį Gražvydą Strazdauską.

Klasėje „OPEN 2500“ triumfavo Almontas Grigaliūnas. Ant antrosios vietos laiptelio šiemet žengė Latvijos lenktynininkas Ingus Lazdans. Į trečią vietą prasibrovė Regimantas Nevulis.

„RWD 2500“ įskaitoje nugalėtojo taurė įteikta Mantui Snukiškiui. Antras šiemet čia buvo Dainius Dambrauskas, o trečiąją vietą iškovojo Stasys Brundza.

Komandinėje įskaitoje šiemet po vienerių metų pertraukos vėl triumfavo komanda „Ekrosas“. Antroje vietoje įsitvirtino Biržų ASK ekipos nariai. Trečiosios vietos taurė įteikta Kupiškio „Auto-moto sporto“ komandai.

Po oficialios metinių apdovanojimų ceremonijos dalies uždarymo vakaro dalyvių laukė ir nominacijos. Jomis buvo pažymėti svarbiausi sezono įvykiai ir momentai, komandiniai bei asmeniniai pasiekimai bei kiti svarbūs epizodai.

„Metų organizatoriumi“ tituluotas Kupiškio „Auto-moto sporto“ klubo vadovas Saulius Valiukas, per metus surengęs du šios varžybų serijos etapus, sezono uždarymo šventę ir metinę apdovanojimų ceremoniją. Jis taip pat atsiėmė nominaciją „Metų trasa“. Šis įvertinimas skirtas kasmet vis labiau tobulėjančiai infrastruktūrai Uoginių trasoje įamžinti.

„Metų teisėju“ nominuotas Andrius Jasinavičius, o „Metų oficialaus asmens“ titulas skirtas varžyboms vadovavusiam Audriui Kliminskui.

„Metų krikšto“ nominacija įvertintas Deividas Cholopovas, kuris šių metų etape Biržuose patyrė pirmąjį virtimą karjeroje. „Metų stogo“ nominacija skirta Gyčiui Zabielai, kuris įspūdingiausią sezono virtimą atliko Ramygaloje. Iš to gimė ir nominacija „Metų mechanikas“, kuri buvo skirta Gyčio Zabielos technikui Martynui Baikauskui, sugebėjusiam per savaitę atstatyti šio sportininko automobilį. Su šiuo virtimu buvo susijusi ir dar viena nominacija – „Metų fotografas“. Ji įteikta Rūtai Markelevičienei, užfiksavusiai Gyčio Zabielos virtimą.

„Metų debiuto“ ir „Metų automobilio“ titulas įteiktas Regimantui Nevuliui. Jam tai buvo pirmasis sezonas autokroso karjeroje ir jame sportininkas startavo bei metus trečioje vietoje baigė lenktyniaudamas itin įdomiu automobiliu – visais ratais varomu „Volkswagen Golf“, po kurio kėbulu slepiasi „Honda S2000“ agregatai.

„Metų lenktynininkės“ titulas suteiktas Monikai Tutinaitei. Ji itin gausioje, dvidešimties dalyvių rikiuotėje klasėje „1600“ metus baigė ketvirtoje pozicijoje. „Metų jaunąja lenktynininke“ pripažinta Lėja Vareikaitė iš klasės „1600 J“.

Nominacija „Metų sugrįžimas“ įvertintas Ričardas Jakimavičius, kuris į autokrosą grįžo po 15 metų pertraukos karjeroje ir iškart pateko į penketuką klasėje „2000“, kurioje šiame sezone varžėsi 24 sportininkai.

Dvi nominacijas nuskynė Vytautas Tumasas. Viena jų – „Metų pranašumas“. Ji skirta už didžiausią taškų atotrūkį nuo artimiausio varžovo. Vytautas Tumasas pergalę savo klasėje „1600“ pelnė Robertą Steniulį aplenkdamas 22 taškais. Taip pat šiam sportininkui įteikta nominacija „Metų patikrinimo objektas“, kadangi sezono metu dėl jo automobilio gauta daugiausiai techninių protestų, tačiau nė vienas iš jų nepasitvirtino.

„Metų Latvijos lenktynininku“ pripažintas Ingus Lazdans. Jis šią nominaciją iškovojo kaip daugiausiai taškų per metus surinkęs latvis.

„Metų ryžto“ nominacija deleguota Erikui Narbutui. Taip įvertintos jo ir jo ekipos pastangos paskutiniame etape, kai sugedus pavarų dėžei ji tiesiog varžybų vietoje buvo išimta, išardyta, sutvarkyta ir vėl surinkta.

„Metų dueto“ nominacija įteikta dviem Vilkaviškio atstovams – Rolandui ir Mindaugui Valaičiams. Jie abu lenktyniavo „Lada“ automobiliais ir galiausiai sezone surinko vienodą taškų skaičių.

„Metų kova“ nominaciją atsiėmė dvi komandos – Biržų ASK ir „Ekrosas“. Pastarieji likus vienam etapui pirmavo vos vienu tašku, tačiau paskutiniame etape sugebėjo įtvirtinti savo pranašumą.

Nominacija „Metų dvikova“ skirta Mantui Snukiškiui ir Dainiui Dambrauskui, kurių galutinės sezono pozicijos paaiškėjo tik paskutiniame etape Ukmergėje. Su šia nominacija susijusi ir kita nominacija – „Metų strateginis ėjimas“. Ji skirta taip pat šios klasės dalyviui Stasiui Brundzai, kuris paskutiniame etape už savęs išlaikęs Dainių Dambrauską, komandos draugui Mantui Snukiškiui atvėrė kelią ant nugalėtojo laiptelio.

Nominacija „Metų lygiosios“ buvo skirta dviems „2000“ klasės dalyviams – latviui Raimondui Abolinšui ir lietuviui Gražvydui Strazdauskui. Jie antrą ir trečią vietas pasidalijo surinkdami vienodą taškų skaičių – po 59.

Nominacija „Kitų metų perspektyva“ skirta Pakruojo ASK komandai. Būtent šis klubas prieš keletą metų pradėjo naujos autokroso trasos statybas Pakruojo rajone, tad visa autokroso bendruomenė viltingai laukia pirmųjų varžybų naujame autosporto komplekse Aukštaitijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas