Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aurum 1006 km lenktynės“ prasidėjo: kas laimės – prognozuoti nedrįsta nė viena komanda

19-ąjį kartą šalies istorijoje vykstančios Palangos lenktynės turi įvairių tradicijų. Viena jų – iškilmingas paradas Palangoje, suteikiantis smalsuoliams galimybę iš arti pasižiūrėti į kovos bolidus, lenktynininkus, dar neišvargintus ilgų kilometrų ir sunkaus darbo.

„Aurum 1006 km lenktynių“ administracinė ir techninė komisijos suteikė galimybę lenktynes pradėti 38 komandoms.

Iš kokių pozicijų startuos kiekviena ekipa, paaiškės tik penktadienio pavakarę pasibaigus kvalifikacinėms lenktynėms ir jas vainikuosiančiai greičiausiųjų „Super Pole“ fiestai – TOP 10 atrankos varžyboms.

15min komanda suteikia galimybę iš arti pasižiūrėti į kiekvieną šių lenktynių dalyvį.

Į Palangos centrą susirinko ne tik 38 komandų atstovai, bet ir gausi minia poilsiautojų bei atostogautojų, nusprendusių pasižiūrėti į garsiai gaudžiančius automobilius, išsipuošusius sportininkus. Jau rytoj paaiškės, kurios iš komandų starto rikiuotėje bus pirmosios.

J.Gelžinis: „Porsche“ per lietų greitesnis

Ignas Gelžinis, nors ir kelis kartus yra laimėjęs šias lenktynes, apie savo galimybes šįkart kalbėjo nedrąsiai.

„Šeštadienį maždaug apie devynias vakaro galėsiu pasakyti, ar šis automobilis bus ant nugalėtojų pakylos“, – kuklinosi I.Gelžinis.

Broliui pritarė ir Jonas Gelžinis. Anot jo, visas automobilių parkas patobulėjo ir šiemet netrūksta daug greitų automobilių, todėl lenktyniauti bus sunku. Lengviau nebus ir dėl nemenko pajūryje tvyrančio karščio.

„TCR automobilių vairuotojai save ramina, kad lyjant lietui jie būtų greitesni, bet aš esu važiavęs ir su TCR automobiliu, ir su „Porsche“, ir „Porsche“ yra tikrai greitesni ant šlapios dangos, jei tik moki jais važiuoti“, – akcentavo J.Gelžinis.

Audrius Gelžinis, turintis daugybę patirties šiose lenktynėse, tikino, kad lenktynės bus tikrai įdomios.

„Yra stiprus desantas TCR automobilių, kurie tikrai patikimi. Ir jeigu trasoje netrūks saugos automobilių, kur jie galės kompensuoti savo atsilikimą, jie tikrai turi neblogų šansų“, – kalbėjo jis.

Į greičiausius netaiko

Lenktynėse nauja „Porsche Baltic“ komanda. Jos vadovas Arnas Paliukėnas pabrėžė, kad ištvermės lenktynėse svarbiausia yra važiuoti teisingai, nedaryti klaidų – dažniausiai tada būna rezultatas.

Komandą sudaro Mantas Janavičius, Aurelijus Rusteika, Marius Bartkus ir Arūnas Tuma. Jie, sako A.Paliukėnas, jau yra važiavę lenktynėse Rygoje, todėl visi turi lenktyniavimo patirties.

M.Bartkus akcentavo, kad komanda nusiteikusi kukliai. Svarbiausia jiems – pasiekti finišą, į greičiausiųjų trejetą jie tikrai netaiko.

„Trasoje daug tiesiųjų ir tai gerai tik tiems, kas važiuoja iš arklio galių. Mūsų automobilis „Porsche Cayman GT4 Clubsport“ skirtas važiavimui posūkiuose, vingiuotose trasoje, tai bent mums tiesios atkarpos – ne pati geriausia dalis“, – sakė jis.

A.Rusteika akcentavo, kad niekas, pirmą kartą važiuodamas šiose lenktynėse, pergalės neiškovojo, mat pergalei reikia daug sudedamųjų dalių.

Gamykliniai automobiliai atpalaiduoja

Mindaugas Varža, „Hegelman Transporte by Algirdai Racing“ komandos vadovas, neslėpė, kad gamykliniai automobiliai komandai leidžia šiek tiek atsipalaiduoti. Komanda lenktyniauja su „Hyundai i30N TCR“ automobiliu.

„Kaip ir neturi nenumatytų darbų, visi darbai daugiau mažiau planuojami, aiškūs. Tačiau čia – automobilių sportas, niekada nežinai, kas tavęs laukia už kampo. Tai, kad turi gerą gamyklinį automobilį, dar nereiškia, kad neturėsi veiklos per lenktynes“, – akcentavo jis.

Deividas Jocius, komandos lenktynininkas, kalbėjo, kad ilgų distancijų lenktynės reikalauja patikimo automobilio iš ištvermės, kad būtų įmanoma pasiekti finišą.

„Kaip rodo mūsų paskutinių 6 metų lenktyniavimo su „Aquila“ automobiliu patirtis, to patikimumo mums vis pritrūkdavo ir tai, manau, padarė didelę įtaką“, – kalbėjo jis.

Ketvirtadienio vakarą Palangoje laukia lenktynių treniruotė, penktadienį – arši kvalifikacija. Šeštadienį 38 komandos varžysis dėl svarbiausios pergalės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai