Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aurum 1006 km lenktynių“ favoritai (2): TC3 ir TC4 klasių apžvalga

Nors ir garsiosiose lenktynėse Palangoje kasmet sulaukiame būrio galingiausių sportinių automobilių, tačiau dažnai pati aršiausia kova lenktynių trasoje verda tarp žemesnėse klasėse važiuojančių sportininkų, šįkart apžvelgsime tarp kurių komandų matysime didžiausią konkurenciją.
„Aurum 1006km lenktynių“ treniruočių akimirkos
„Aurum 1006km lenktynių“ treniruočių akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Visos Aurum 1006 km lenktynių naujienos

„Aurum 1006 km lenktynių“ dalyviai važiuojantys gamykliniais kėbuliniais automobiliais pagal variklio darbinį tūrį skirstomi į keturias klases:

TC2: iki 2000 cm³
TC3: iki 3000 cm³
TC4: iki 4000 cm³
TC5: virš 4000 cm³.

TC3 klasė

„Rocket Cement by Helios sport“ su „BMW 300i“

Sudėtis: Julius Kiršis, Vaidotas Mitkus, Edvinas Žadeikis, Karolis Gedgaudas.

Jie bus aiškūs favoritai klasėje dėl savo sudėties, ją sudarys buvusi „Fast Lap“ lenktynių serijos žvaigždė Vaidotas Mitkus bei „Ring Challenge“ pirmenybėse į visų dėmesio akiratį pakliuvęs Julius Kiršis.

Taip pat legendinis Lietuvos žiedinių lenktynių R2000 klasės lenktynininkas ir šalies čempionas Karolis Gedgaudas. Ir, pabaigai, komandos sudėtyje bus ir turbūt ryškiausia šalies autosporto padangėje užgimusi žvaigždė – Edvinas Žadeikis. Nors nuo simuliatorių pradėjęs sportininkas tikrose lenktynių trasose varžosi dar tik antrus metus, šiemet kol kas pirmauja naujoje Baltijos šalyse vykstančioje, „BMW 325 CUP“ lenktynių serijoje.

„Baltic Karting Academy“ su „Renault Clio Cup IV“

Sudėtis: Justas Kasperiūnas, Lukas Stanišauskas, Vilius Reškevičius, Indrė Senkutė – Gedgaudienė.

Atrodytų dar visai neseniai Edvardas Grabliauskas įkūrė jaunuosius kartingų talentus ugdyti skirtą akademiją, o jau net trys jos auklėtiniai šiemet stos prie starto linijos didžiausiose metų lenktynėse. Jiems padės ir viena greičiausių lenktynininkių šalyje, prieš tai minėto garsaus lenktynininko K.Gedgaudo žmona – Indrė Senkutė-Gedgaudienė.

„WinArt ROTINGER autoservice“ su „BMW – WinArt 6“

Sudėtis: Andrejus Apočkinas, Artūras Podbareckis, Marius Ruginis, Aurelijus Beleckis.

Didelę konkurenciją prieš tai paminėtoms komandoms sudarys ir patyręs „WinArt“ kolektyvas. Su legendiniu, klasika jau esančiu šeštos serijos „BMW“ automobiliu (pagamintu 1980 m.) besivaržys ištvermės lenktynių patirties turintys komandos vadovas A.Podbareckis ir M.Ruginis. Kartingų pasaulyje pasižymėjęs A.Apočkinas ir Lietuvos žiedinių lenktynių trasose gerai pažįstamas A.Beleckis. Šioje klasėje pamatysime kas laimės, tituluoti žiedinių lenktynių specialistai, talentingiausių ateities lenktynininkų gvardija, ar ištvermės ir žiedinių lenktynių meistrų patirtį apjungę „WinArt ROTINGER autoservice“.

Intrans racing by Meatbusters su ,,Audi A4“

Sudėtis: Tomas Urbonavičius, Henrikas Statkus, Andrejus Teras, Andrius Baublys.

Komanda su legendine juodos spalvos ,,Audi A4„. Palangoje matome šį automobilį jau nuo 2003 m. Šia mūsų tautos pamilta ,,Audi“ yra lenktyniavę burys garsių lenktynininkų, pradedant Vytautu Švedu ir baigiant Jonu Gelžiniu. Šis modelis pasirinktas neatsitiktinai, T.Urbonavičius anksčiau su komanda varžėsi su dyzeline „Alfa Romeo“, kuri karts nuo karto nuvildavo, todėl vardan patikimumo galiausiai persėdo prie nors ir paprastutės, tačiau labai kantrios vokiškos „A4“ vairo. Konkurencija klasėje žvėriška, priešininkų automobiliai naujesni ir dažnai galingesni, tačiau šis laiko patikrintas patikimas automobilis tikrai gali mus visus nustebinti. Jei kas nors ir gali pateikti staigmenų, tai šie vyrukai. Niekada negalima „nurašyti“ šių komandos vadovo Gintaro Šadausko vedamų drąsių lenktynininkų.

TC4 klasėje užvirs viena artimiausių kovų lenktynėse

„Anjesė by Finansinių Sprendimų Agentūra“ su „BMW E92 M3“
Sudėtis: Aurimas Mištautas, Danas Azikejev, Marius Gaukštas, Aistė Antanaitytė Matukaitė.

Visiškai naujai paruoštas ir neseniai Estijoje išbandytas automobilis su kone žvaigždžių komanda. Aurimas Mištautas jau ne pirmus metus dominuoja gausiausioje ir konkurencingiausioje Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato R3000 klasėje.

Aurimas šiemet apjungs jėgas su juo įprastai konkuruojančiais žiedinių lenktynių trasose lenktynininkais: greičiausiu kirgizu Lietuvoje D.Azikejevu bei šalyje pagarsėjusiu ir savo „BMW E36“ iki absurdiškų 1050 kilogramų svorio išlengvinusiu Mariumi Gaukštu. Jiems talkins viena ir viena greičiausių rikiuotėje moterų A.Antanaitytė-Matukaitė.

„Auto Aves by Sigmaris group“ su „Volkswagen Scirocco GT24“

Sudėtis: Izidorius Paukštys, Deividas Sakalauskas, Tomas Jatkevičius, Kasparas Vaškelis.

Aukščiau minėtai komandai varžovų toli ieškoti nereikėjo. Kaune, beveik kitoje gatvės pusėję nuo „Anjesės“ yra įsikūręs „Auto Aves“ servisas, kuriame anksčiau stovėdavo vienas ir gražiausių šalyje drifto sportui paruoštas „Nissan Silvia S14“ automobilis.

Jo buvęs savininkas I.Paukštys atrodytų šiuo metu pilnai atsidavęs žiedinėms lenktynėms ir aplink save subūrė labai stiprią komandą Palangos lenktynėms. Deividas Sakalauskas yra vienas garsiausių Lietuvoje žiedo specialistų, taip pat visiems lenktynių trasose pažįstamas ir T.Jatkevičius su savo žiediniu pirmos kartos „VW Golf“.

Komandos rikiuotę užbaigia šalies žiedinių lenktynių ateitis: nuo 6 metų kartingais lenktyniaujantis K.Vaškelis. Komandos ambicija aiški: pergalė šioje klasėje.

„DOCK by 222“ su „Volkswagen Scirocco“

Sudėtis: Igoris Sidunovas, Martynas Sidunovas, Adomas Petrovas.
Komandos siela bus Martynas Sidunovas. Atrodo dar taip ne taip seniai, jis 2017 m. laimėjo Lietuvos virtualių žiedinių lenktynių čempionate, o dabar jau važiuoja su tikrais automobiliais žiedinėse lenktynėse ir šiose ištvermės lenktynėse. Pernai ši „DOCK by 222“ šioje klasėje triumfavo, tačiau šiemet tai pakartoti bus kur kas sunkiau.

„Autoradvilis“ su „BMW E36 M3“

Sudėtis: Dovidas Najus, Mantas Neverdauskas, Irmantas Pivoras.

Kitos komandos gali pasigirti tituluotas žiedinių lenktynių meistrais. Ar naujai suburta komanda iš Radviliškio kuo nors prastesnė? Tikrai ne, dar 2005 m. šiose ištvermės lenktynės debiutavęs Irmantas Pivoras atsineš didžiulę patirtį, jauno sportininko alkį demonstruos šalies kartingų sporto žvaigždė Dovidas Najus, o jei „Auto Aves by Sigmaris group“ savo sudėtyje turi tikrą žiedinių lenktynių ikoną D.Sakalauską, „Autoradvilis“ savo gretose turės jo ilgametį varžovą M.Neverdauską. Kartu jie 2014 metais padovanojo vieną įspūdingiausių kovų mūsų žiedinių lenktynių trasose.

VIDEO: M.Neverdausko ir D.Sakalausko kova

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito