Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Drama „Aurum 1006 km“ lenktynių išvakarėse – vieniems iš favoritų keičiamas „Porsche“ variklis

Kasmet „Aurum 1006 km“ lenktynės pažeria netikėtų staigmenų dar net neprasidėjusios. Jei ankstesniais metais čia tikrą dramą išgyveno tuomet gaisrą patyrusi Giedriaus Notkaus komanda, tai šįkart didžiosios lenktynių dienos išvakarėse su nemenkais iššūkiais susidūrė „LGOLED & LKU by Porsche Club Lithuania“ ekipa. Jiems teks keisti variklį. Tačiau vienam iš lenktynininkų laiku nustatyti gedimą padėjo muzikinis išsilavinimas.

Visos Palangos Aurum 1006 km lenktynių naujienos

„LGOLED & LKU by Porsche Club Lithuania“ komanda su jų „Porsche 911 GT3 CUP (992)“ automobilio problemomis susidūrė jau per treniruotes. Grįžusi į lenktynių serviso zoną komanda suprato, kad jų automobilyje sumontuotas variklis išleido paskutinį atodūsį ir jo sutvarkyti iki starto nėra jokių galimybių.

Pasirodo, pilotas Mantas Janavičius vaikystėje muzikos mokykloje grojo akordeonu, taigi turi unikalią klausą. Ji jam padėjo laiku išgirsti pakitusį variklio garso toną, tad Mantas staigiai grįžo į boksus sava eiga.

VIDEO: Drama 1006 km lenktynėse: vieni lyderių „LG Oled“ prarado „Porsche“ variklį

Tuomet komanda ėmėsi sprendimo variklį keisti kitu – išimti iš kito komandoje turimo „Porsche“, tačiau šis sprendimas nepasiteisino. Variklis ir jo valdymas tiesiog netinka.

Kaip 15min GAZAS redaktoriui Žilvinui Pekarskui pasakojo komandos vairuotojas Mantas Janavičius, buvo nuspręsta ieškoti kito variklio. Jis buvo rastas Estijoje.

„Paieškos tetruko 14 sekundžių, variklį radome. Bet kaip jį atsigabenti iš Talino?“, – retoriškai klausė M.Janavičius.

Dabar komanda ne tik sprendžia skubios logistikos klausimus, bet turės ir daugiau uždavinių. Naujam varikliui greičiausiai reikės vadinamosios „apkatkės“. Be to, gali tekti užsiimti ir programavimo darbais.

Tai reiškia, kad „LGOLED & LKU by Porsche Club Lithuania“ komanda niekaip nespės į penktadienį įvyksiančią „Aurum 1006 km“ lenktynių kvalifikaciją. Tokiu atveju vienais iš favoritų laikyta komanda šeštadienį lenktynes pradėtų iš „Pitlane“ zonos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas