Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Austrijos „Formulės 1“ GP sprinto kvalifikacija: teisėjai vėl buvo negailestingi

Šeštadienio sprinto lenktynių kvalifikaciją Spielberge laimėjo „Red Bull“ pilotas Maxas Verstappenas, aplenkęs kitą „Red Bull“ sportininką Sergio Perezą ir Lando Norrisą su „McLaren“.
Fernando Alonso Austrijos GP
Fernando Alonso Austrijos GP / „Scanpix“/AP nuotr.

Šiame sezone „Formulė-1“ toliau eksperimentuoja su savaitgalio formatu, kuriame šeštadienį numatytos sprinto lenktynės, išskirdama dvi sprinto sesijas nuo kitų savaitgalio lenktynių. Pirmą kartą naujas formatas buvo išbandytas Baku, o prieš Austrijos GP buvo dar patikslintas ir leista trečioje sprinto kvalifikacijos sesijoje naudoti naudotas minkštąsias padangas.

Papildyta. Ištyrę incidentą šeštadienio kvalifikacijoje sprinto lenktynėms Austrijoje, kai devintame posūkyje „Ferrari“ sportininkas Charlesas Leclercas numetė greitį ir užblokavo „McLaren“ pilotą Oscarą Piastri, Austrijos GP etapo teisėjai pripažino, kad dėl įvykio kaltas yra lenktynininkas iš Monako, todėl Leclercas praras tris starto pozicijas sprinto lenktynėse.

Sprinto kvalifikacijos eiga

Sprinto kvalifikacija išėjo gana įdomi. Tai trys sesijos kaip ir įprastoje kvalifikacijoje, tik jos yra trumpesnės: 12 min. pirmoji dalis, 10 min. - antroji ir 8 min. - finalinė.

Penktadienio kvalifikacijos metu teisėjai 47 kartus anuliavo sportininkų ratus už trasos ribų pažeidimus. Penktadienio vakare pilotai ir komandų atstovai sukritikavo tokį teisėjų požiūrį, tačiau per sprinto kvalifikaciją teisėjų požiūris nepasikeitė – išvažiavimas keturiais ratais už trasos ribų visada sukeldavo rato įveikimo laiko anuliavimą.

Pirmoje sesijoje trasa jau spėjo pradžiūti po rytinio lietaus. Beveik visi išvažiavo su „slick“ padangomis, tačiau Albonas, Piastris ir Sargeantas pasirinko tarpines padangas, bet kitame rate nuvažiavo jų keistis į boksus.

Bolidų grūstis tapo didele problema nei penktadienį, nes pilotai turėjo mažiau bandymų.

Sainzo bolido stabdžiai dūmyjo, jis nuvažiavo į boksus patikrinimui. Zhou buvo apsuktas stabdymo zonoje – padangos dar buvo neįšilusios. Jam, Verstappenui, Perezui , Hamiltonui ir Sargeantui buvo anuliuoti ratai.

Trasos būklė gerėjo kiekvieną minutę, gerėjo ir sportininkų rezultatai – reikėjo tik greitai ir tiksliai nuvažiuoti ratą ir išvengti grūsties. Tai pavyko ne visiems.

Antroje sesijoje visi išvažiavo su naudotomis minkštosiomis padangoms. Russelas atsidūrė boksuose dėl hidraulikos problemų, kurią mechanikai bandė operatyviai taisyti, bet to nepadarė – George'as neišvažiavo į trasą.

Sprinto kvalifikacijos finale Sainzas ir Hulkenbergas išvažiavo su naujomis vidutinėmis padangomis, Verstappenas, Leclercas ir Norrisas – su naujomis minkštosiomis, likusieji – su naudotomis minkštosiomis, nes naujų jau neturėjo. Verstappeno laiko pagerinti niekas jau negalėjo. Sprinto lenktynėse pirmą starto eilę užims Verstappenas su Perezu, antrą Norrisas su Hulkenbergu, trečią – Sainzas ir Leclercas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas