Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Autokroso sugrįžimas į Pakruojį pažymėtas įnirtinga kova trasoje ir keturiais virtimais

Praėjusį sekmadienį Pakruojo rajone, Klovainių autokroso trasoje įvyko šeštasis, finalinis Lietuvos automobilių Mini kroso čempionato etapas. Į šias varžybas atvyko trys dešimtys lenktynininkų ir minios žiūrovų, panorusių tapti istorinio įvykio – naujos trasos atidarymo mūsų šalyje liudininkais.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

Prieš prasidedant paskutiniam etapui ir dalyviams išsirikiavus į parado ratą visus sportininkus bei žiūrovus pasveikino Pakruojo rajono meras Saulius Margis, įmonės „Klovainių skalda – Milsa grupė“ generalinis direktorius Vitolis Urmonas, Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Egidijus Janavičius bei autokroso pradininko Pakruojyje, tragiškai žuvusio sportininko Prano Orvydo žmona Virginija Orvydienė.

Beje, šiose varžybose sportininkai kovojo ne tik dėl etapo taškų bei taurių klasėse. Varžybų organizatoriai – Pakruojo ASK čia įsteigė ir pereinamąją komandinę Prano Orvydo vardo taurę, dėl kurios komandiniu principu galėjo kovoti į vieną ekipą susibūrę skirtingų komandų sportininkai.

Į Klovainius susirinkę žiūrovai per visą dieną išvydo tris kvalifikacinių važiavimų sesijas, o galiausiai viską vainikavo finalai. Pirmąjį šios trasos krikštą itin ilgai atsimins Stasys Petriškis, Vytautas Laužikas, Šarūnas Budrys bei Gintaras Belskis. Šie lenktynininkai varžybų metu patyrė virtimus. Incidentų metu sportininkai nenukentėjo, tačiau kai kuriems iš jų dėl technikos apgadinimų lenktynės tądien baigėsi.

Tačiau net ir virtimas bei gana stipriai sulamdytas automobilis 1600 klasės dalyviui Vytautui Laužikui nesukliudė laimėti. Kova už jo nugaros vyko taip pat buvo itin atkakli ir čia antrosios bei trečiosios vietos laimėtojai paaiškėjo tik paskutiniame posūkyje. Vos 0,025 sek. pranašumu antrąją vietą čia iškovojo Darvidas Šarkūnas, akimirka pranokęs Gytį Zabielą.

Klasėje 2000 visą dieną aršiausia kova virė tarp Gedimino Ašakėno ir Modesta Banelio. Vienas kitą sportininkai tame pačiame važiavime lenkdavo net po kelis kartus. Visgi finale savo pranašumą pademonstravo Gediminas Ašakėnas. Modestui Baneliui teko džiaugtis antra vieta, o trečias finišavo Ričardas Jakimavičius. Beje, jis po šio sėkmingo finišo Pakruojyje tapo ir metinės įskaitos nugalėtoju.

RWD 3000 klasėje nugalėtoju tituluotas Aurimas Jonaitis. Jis pranoko Nerijų Taujenį ir trečioje vietoje paliko Aidą Grabauską. Beje, Nerijus Taujenis per apdovanojimus gavo ir papildomą prizą už tai, kad jis tapo pirmuoju oficialiai šioje trasoje startavusiu dalyviu, kadangi pirmasis stojo į startą laisvųjų ir chronometruojamų važiavimų metu.

OPEN 3500 klasės finale sužibėjo Paulius Šniukas, kuris nuolat spaudė ir atakavo pirmuosiuose ratuose lyderiavusį Žilviną Astrauską. Galiausiai išlaukęs Žilvino klaidos Paulius šovė į priekį ir įsitvirtino pirmoje vietoje. Trečias pasirodymą čia baigė Ramūnas Zabiela.

„Buggy Cup“ klasėje susirinko tik du dalyviai – Andrius Lugauskas ir Saulius Žunda. Analogiška seka jie ir finišavo, publikai padovanodami išties įspūdingų vaizdų ir kvapą gniaužiantį važiavimą.

Komandinėje įskaitoje trimis taškais pergalę išplėšė komanda „Ekrosas“. Antri liko Kupiškio „Auto-moto sportas“. Trečioje vietoje dieną baigė ASK „Extempas“. Preliminariais skaičiavimais, „Ekroso“ komandos pergalė šiame etape lėmė tai, kad metinėje įskaitoje jie vienu balu pranoko artimiausius persekiotojus.

Prano Orvydo pereinamoji komandinė taurė iš Pakruojo neiškeliavo. Ją laimėjo šio miesto autokroso komanda „Mūša Kross“. Antri liko „Ekroso“ atstovai, o treti – Ramygalos lenktynininkai.

Visi nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti taurėmis, šampanu bei papildomais prizais, kuriuos įsteigė UAB „Montaka“ ir Pakruojo kredito unija bei generaliniai šio renginio partneriai – „Klovainių skalda – Milsa Grupė“.

Po debiutinių lenktynių Klovainių autokroso trasoje ilgai ramu nebus. Jau rugsėjo 8-ą dieną šioje trasoje vyks paskutinis Lietuvos automobilių kroso čempionato etapas. Jį čia rengs Pakruojo ASK organizatoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas