Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Autosporto sezono uždarymo šventei Uoginiuose artėjant: dvi šalys ir rekordinis dalyvių skaičius

Jau artėjantį sekmadienį, spalio 9 d. Kupiškio rajone esančiame Uoginių auto-moto sporto komplekse įvyks 2022-ųjų metų autosporto sezono uždarymo varžybos. Jos šiemet bus išties grandiozinės, kadangi jau dabar pagerintas dalyvių paraiškų rekordas. Čia pasirodys beveik pusantro šimto sportininkų iš dviejų šalių – Lietuvos ir Latvijos. Varžybų pradžia – 10.30 val., rašoma pranešime.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Pošiūno nuotr.

Šios varžybos – tradicinis renginys Uoginių trasoje, kurį jau daugelį metų organizuoja Kupiškio „Auto-moto sporto“ klubas kartu su visureigiu klubu „35 coliai“. Sezono uždarymo šventė nebėra jokio čempionato ar taurės etapas ir skirta paskutinį sykį pasidžiaugti autokroso, bekelės bei keturračių disciplinomis tiek patiems dalyviams, tiek žiūrovams.

Sezono uždarymo renginys tradiciškai suburia itin daug sportininkų, tačiau tokio gausaus būrio, koks registruotas šiemet, Uoginių trasa ir organizatoriai dar niekada neregėjo. Jau dabar varžyboms yra pateikta beveik 150 paraiškų ir šis skaičius dar gali didėti, mat registracija tebevyksta.

Itin didelį aktyvumą šiemet pademonstravo Latvijos atstovai. Anksčiau nei lietuviai pabaigę autokroso sezoną savo šalyje jie suskubo registruotis į sezono uždarymo lenktynes Uoginiuose. Paskutinėmis dienomis pasipylė ir lietuvių paraiškos, tad žiūrovai čia išties turės kur paganyti akis.

11 visureigių ekipažų čia lenktyniaus bekelės varžybose. Jų lauks bekelės žiedas, nusidriekęs Uoginių autokroso trasos perimetru. Dalyviams čia tikrai bus ką veikti – lauks durpės, akmenys, vanduo ir brastos. Kad Uoginiuose lengva nebūna žino visi tie, kurie pastaraisiais metais stebėjo čia vykstantį Lietuvos automobilių bekelės čempionato etapą. Prie visureigių ekipažų prisijungs ir į purvą ners dar beveik dvi dešimtys keturratininkų. Taip pat čia registruoti ir 8 ekipažai standartinių visureigių kategorijose.

Bene daugiausiai veiksmo bus autokroso trasoje. „Mini Buggy“ įskaitoje startuos keturi mažieji lenktynininkai, iš kurių trys atvyksta iš Latvijos. 1600 klasėje gautos šešių dalyvių paraiškos, o štai 2000 įskaitoje prireiks net trijų pogrupių, kadangi šioje klasėje startuoti norą pareiškė net 24 dalyviai. Verta paminėti, kad 18 iš jų – Latvijos atstovai. Net ir pats varžybų organizatorius Saulius Valiukas nepamena, kada paskutinį kartą autokrose dalyvių skaičius vienoje klasėje buvo peržengęs 20.

Dviejų pogrupių prireiks ir 2500 RWD klasėje, kur startuoti ketina 12 dalyvių iš Lietuvos ir Latvijos. Net 16 sportininkų registruota klasėje OPEN 2500. Čia taip pat dominuoja kaimyninės šalies atstovai. „SuperCars“ klasėje taip pat bus karšta, nes čia sulaukta vienuolikos dalyvių paraiškų. Dar vienas sezono uždarymo varžybų akcentas – moterų klasė. Joje lenktyniaus aštuonios damos.

Vyšnia ant torto taps mechanikų klasė. Joje registruotas jau 21 dalyvis. Įdomu tai, kad šioje klasėje dalyviai nebus skirstomi į pogrupius ir jiems nereikės dalyvauti kvalifikaciniuose važiavimuose – vienas važiavimas įvyks visam būriui dalyvių startuojant kartu.

Tai bus paskutinysis tos dienos startas ir jam starto pozicijos bus išrinktos burtų keliu. Visus šio važiavimo automobilius vairuos mechanikai, kurie visą sezoną sunkiai dirbę prie savo pilotų sportinės technikos dabar galės patys įsijausti į lenktynininkų vaidmenį.

Varžybų plakatas
Varžybų plakatas

Bilietas į varžybas žiūrovams kainuos septynis eurus, o mokamą tiesioginę transliaciją per www.videosportas.lt bus galima įsigyti už dešimt eurų.

Uoginių trasos vietą galima rasti žemiau pateiktame žemėlapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas