Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Vanagas ruošia staigmeną? Jo automobilio į Saudo Arabiją vykstančiame kelte nėra

Pasibaigė terminas, kai Dakaro dalyvių technika buvo laukiama Marselyje esančiame uoste. Iš ten sportiniai automobiliai ir visa pagalbinė technika leidžiasi į 10 dienų kelionę į Džidos uostą Saudo Arabijoje. Tačiau „Toyota Gazoo Racing Baltics“ pilotas Benediktas Vanagas praneša, kad išsiųstuose keltuose komandos bolido nėra.
Benediktas Vanagas. Vytauto Pilkausko nuotr., Baja Poland lenktynės
Benediktas Vanagas. Vytauto Pilkausko nuotr., Baja Poland lenktynės

„Serviso technika ir logistiniais tikslais naudojami Toyota Land Cruiser jau pakeliui į Saudo Arabiją, bet Black Hawk’o tame kelte nėra“, – sako B.Vanagas. Tuo pačiu metu lenktynininkas ramina ir teigia, kad Dakarui ruošiasi visu pajėgumu.

Žada naujoves

„Komandos DNR'e užkoduotas augimas ir tikslo siekimas. Mes galėjome nedaryti nieko naujo ir tiesiog būti Dakare kaip ir pernai. Bet tai ne mums“, – pasakoja lenktynininkas.

Oficialus B.Vanago komandos ir automobilio pristatymas šiemet vyks vėliau nei įprasta, numatoma antroje gruodžio pusėje, tačiau Toyota Gazoo Racing Baltics jau gavo starto numerį Dakaro lenktynėse. Ekipažas startuos aukščiausiu iš visureigių klasėje dalyvaujančių lietuvių – 219-uoju numeriu.

Technikos atidavimas Marselio uoste vyko lapkričio 24–30 dienomis. Dalyviai techniką iš Džidos uosto atsiims gruodžio 27–28 dienomis, o 30–31 dienomis vyks administracinės ir techninės patikros. Dakaro ralio startas – sausio 1 dieną. 2022 metai lietuviams bus rekordiniai. Lenktynėse planuoja pasirodyti iki šiol didžiausias skaičius ekipažų – 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas