Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Balkanų bekelės ralis Bulgarijoje: lietuviai neužleidžia lyderių pozicijų

Į Bulgarijoje vykstančias 8 dienų „Balkan Offroad Rallye 2018“ bekelės varžybas išvykę 5 lietuvių motociklininkų ekipažai ir toliau demonstruoja puikų tempą: po dviejų dienų vis dar pirmauja į Dakarą besiruošiantis Arūnas Gelažnikas, o jį vejasi Aidas Bubinas ir vokietis Frankas Modelis. Antrąją Balkanų ralio dieną motociklais važiuojantiems dalyviams reikėjo įveikti 3 greičio ruožus, kurių bendras ilgis siekė beveik 200 km. Juos sujungė dar 170 km pervažiavimų, o kadangi po antrosios dienos pirmą kartą pasikeitė ralio stovyklos vieta, dalyviams per dieną bekele teko sukarti varginančius 500 km.
Balkanų bekelės ralis Bulgarijoje: lietuviai neužleidžia lyderių pozicijų
Balkanų bekelės ralis Bulgarijoje: lietuviai neužleidžia lyderių pozicijų / Organizatorių nuotr.

Geriausiai pirmadienį pasirodęs Aidas Bubinas pasakoja, kad visi trys greičio ruožai buvo skirtingi kaip diena ir naktis: pirmasis driekėsi per kalnus, dalyviams teko kopinėti akmeniniais šlaitais, antrajame greičio ruože jie iš kalnų nusileido slėnį, o trečiajame iki galo „atsukę rankenas“ skriejo kukurūzų laukais.

„Sėkminga, bet labai sunki diena buvo. Pirmą kartą greičio ruože lėkdamas praleidau 4 valandas. O keturias valandas laikyti motociklą lekiant greitai nėra lengva. Iš pradžių – kalnai, paskui nusileidom į slėnį ir ten važiavome 2-3 km ilgio tiesiosiomis, juodžemiu, per kukurūzų laukus. Lėkėme maksimaliais greičiais, kiek motociklas leido. GPS rodė, kad aš buvau pasiekęs 138 km/val., o tai bekelėje yra pavojinga“, - sakė A. Bubinas.

Toks lėkimas pareikalavo ir pirmųjų aukų: artimai su kitu lietuviu Andriumi Liškumi kovojęs Olandas K. Bulsinkas paskutiniame greičio ruože bandydamas jį pavyti perspaudė, įslydo į provėžą ir vertėsi nuo motociklo. Jį rado minute vėliau startavęs dar vienas lietuvis Leonidas Kapustinas, kuris iškvietė medikų sraigtasparnį, išgabenusį olandą į ligoninę. Šiam buvo diagnozuotas kojos lūžis.

Po antrosios dienos dalyvių rikiuotė nepasikeitė. Po vakar dienos tarp motociklininkų pranašumą vis dar išlaiko į kitų metų Dakarą besiruošiantis Arūnas Gelažnikas, tačiau jį intensyviai vejasi Aidas Bubinas ir vokietis Frankas Modelis. Antrąją dieną abu šie sportininkai sugebėjo aplenkti Arūną.

„Man sekėsi labai gerai. Aš važiuoju be jokių navigacinių klaidų, mat čia navigacija nėra tokia jau sudėtinga, su kokia teko susidurti Breslau ralyje. Ta mokykla man padėjo. Arūnas važiuoja labai greitai, ženkliai greičiau už mane, bet jis dar tik mokosi naviguoti, tad vis įvelia vieną kitą klaidelę, todėl šiandien man pavyko jį aplenkti.

Trečioje pozicijoje esantis vokietis taip pat turėjo galimybę šiandien išsiveržti į priekį, tačiau padarė vieną grubią klaidą. Ilgą laiką važiavome vienas kito akiratyje, bet kai jis mane aplenkė, vietoje posūkio į kairę šis nuvažiavo tiesiai ir daugiau jo nebemačiau. Taip jis pralaimėjo šią dieną“, - lyderių rokiruotes nupasakojo Aidas.

Ir už šių dviejų lyderių kiti lietuviai finišavo tarp lyderių: Leonidas Kapustinas – 5 vietoje, Andrius Liškus 5-as, Eugenijus Petruškevičius 6 pozicijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas