Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Baltijos Minimoto čempionato“ finiše lietuvių pergalės ir skambus D.Razmislavičiaus pasiekimas

Praeitą savaitgalį Aukštadvario kartodrome buvo surengtas paskutinis 2024 metų „Baltijos Minimoto čempionato“ etapas. Jo metu Baltijos šalių čempionais savo klasėse tapo Dominykas Razmislavičius, Vytis Sabaliauskas ir Deividas Valančius.
Dominykas Razmislavičius. LMSF nuotr. Fotografas - Andy Barisa.
LMSF nuotr. Fotografas - Andy Barisa.

Dominykas Razmislavičius prasibrovė į pasaulio „FIM MiniGP“ čempionato finalą

Vienose iš dviejų savaitgalio „MiniGP“ klasės lenktynių pergalę iškovojęs D.Razmislavičius tapo Baltijos šalių čempionu. Tokiu būdu užsitikrindamas kelialapį į lapkritį Valensijoje rengiamą „FIM MiniGP“ superfinalą.

Kaip vėliau džiaugdamasis sakė Dominyko tėtis, motociklais taip pat lenktyniaujantis Mikas Razmislavičius, jaunojo sportininko prieš sezoną išsikelti tikslai buvo pasiekti, tačiau artėjančios svarbios varžybos kartu vers ir dar labiau pasitempti.

Kylančios „MotoGP“ žvaigždės Pedro Acostos buvusio trenerio A.Caseso šiuo metu Ispanijoje lavinamas Dominykas, bendroje įskaitoje aplenkė artimiausią persekiotoją Timursą Ščičko (P2 čempionate) 35-iais taškais.

Pagal „Baltic MiniGP series“ taisyklės, į pasaulio čempionato finalinį etapą pateko anksčiau išvardinti, aukščiausias dvi pozicijas sezone užėmę sportininkai.

Lietuvių pergalės „Minimoto Open“ ir „Minimoto Kids“ klasėse

Taip pat žiūrint į ateitį pradžiugino ir kartu labai optimistiškai nuteikė Vyčio Sabaliausko triumfas „Minimoto Kids“ klasėje. Dvi pergales paskutiniame čempionato etape pasiekęs Vytis tapo čempionu minėtos klasės bendroje įskaitoje.

Šalia to Vytis užėmė ir antrą vietą kitos, SM65 klasės Baltijos čempionate.

Vienoje iš įdomiausių čempionato klasių, kur vairuojamiems motociklams daug mažiau ribojimų („Minimoto OPEN“ ) bei galima pamatyti varžantis ir suaugusiuosius – Baltijos čempionu tapo Deividas Valančius. Įspūdingai ant YCF gamintojo motociklo visą sezoną važiavęs sportininkas, iš viso pasiekė net keturias pergales ir dėl to užtikrintai laimėjo čempionate.

Ką dar verta atidžiai stebėti ateityje?

Viso čempionato metu pastebėjome ir daugiau perspektyvių sportininkų, kurie nori nenori atkreipė į save dėmesį.

Daugumos etapų metu dėl pergalių pastoviai kovojęs Gerardas Viskantas „Minimoto 160 Junior“ klasėje užėmė antrą čempionato bendroje įskaitoje.

Taip pat puikiai pasirodė ir Herkus Nartautas, kuris net ir startavęs tik dalyje čempionato etapų, vis tiek galiausiai pasiekė trečiąją vietą SM85 klasės bendroje įskaitoje.

Puikia nata sezoną baigė ir Dominyko Razmislavičiaus jaunesnysis brolis Vytis, kuris šiemet taip pat dalyvavo „MiniGP“ klasės varžybose. Vytis paskutinėse sezono lenktynėse, pirmą kartą savo karjeroje, lipo ant podiumo finišavęs trečioje pozicijoje.

Galų gale pirmą kartą Baltijos šalių istorijoje tokio tipo čempionatą surengęs Adomas Dautartas, norėjo padėkoti Lietuvos motociklų sporto federacijai, visiems čempionato dalyviams ir jų artimiesiems už jų indėlį, kuriant šį į ateities motosporto talentus orientuotą čempionatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas