Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Baltijos žiedinių lenktynių trečiajame etape „Lamborghini“ vairavęs lietuvis pritrūko sėkmės

Paskutinį birželio savaitgalį Estijos „auto24ring“ trasoje praūžęs Baltijos žiedinių lenktynių čempionato trečiasis etapas paliko šypsenas ne visų lenktynininkų veiduose. „Lambooo.lt“ komandą atstovaujantis Egidijus Gutaravičius neslėpė nusivylimo dėl užimtos žemos pozicijos, tačiau ilgai liūdėti dėl to neketina. Visą dėmesį lietuvis sutelks jau po kelių savaičių vyksiančių 1006 kilometrų lenktynių Palangoje pasiruošimui.
Žiedinių lenktynių Estijoje akimirka
Žiedinių lenktynių Estijoje akimirka / Egidijaus Babelio nuotr.

„Savaitgalis prasidėjo puikiai. Penktadienį kvalifikacijoje įvykdžiau savo planą – įveikiau greičiausią ratą ir kitos dienos lenktynėse startavome iš pirmosios pozicijos. Tačiau šiek tiek nepataikėme su padangų slėgiu, o kadangi mūsų eilė važiuoti buvo po istorinės technikos pasirodymo, teko itin nešvarus trasos paviršius“, – nelengvą pirmąjį trečio etapo važiavimą prisimena E.Gutaravičius.

Lenktynininkas teigė kovojęs su sukibimu visą pirmąjį važiavimą. Slydo ir automobilio priekis, ir galas, o finišo liniją „Lamborghini Huracan Super Trofeo“ vairavęs lietuvis kirto praradęs 2 pozicijas.

„Sekmadienio lenktynėse situacija buvo dar sudėtingesnė. Viename iš posūkių per stipriai prisistabdžiau, o dėl lėto išvažiavimo iš posūkio praradau dar keletą pozicijų. Visą laiką ieškojau sukibimo, netgi pradėjau įtarti, kad kažkas negerai su automobilio stabilumu. Mintis, kad po kelių savaičių tuo pačiu „Lamborghini“ automobiliu lenktyniausime ir Palangoje mane vertė kuo greičiau užsukti į boksus greitam patikrinimui“, – teigia „Lambooo.lt“ komandos atstovas.

Tačiau techninio sustojimo metu jokių gedimų nebuvo užfiksuota, o sugrįžus į trasą kova su varžovais jau buvo baigta. Lenktynių metu sustoti Estijos „auto24ring“ trasos techninio aptarnavimo zonoje laiko prasme yra labai nuostolinga. Likusius antrojo važiavimo ratus sukdamas Egidijus kovojo pats su savimi – ieškojo greičiausio rato, švariausios trajektorijos.

Egidijaus Babelio nuotr./Žiedinių lenktynių Estijoje akimirka
Egidijaus Babelio nuotr./Žiedinių lenktynių Estijoje akimirka

„Viename iš ratų prieš greičiausią trasos posūkį šiek tiek išvažiavau iš idealios trajektorijos ir pataikiau ant šalia gulėjusių dulkių bei padangų gabaliukų“, – nemalonų momentą prisimena lenktynininkas.

Egzotiškas „Lamborghini Huracan Super Trofeo“ išslydo iš trasos. Nors tuo metu spidometro parodymai rodė maždaug 180 km/h, Egidijus išvengė skaudžių smūgių į trasą ribojančius kupstus ar atitvarus ir saugiai grįžo į lenktynes.

„Po to įvykio norėjosi tiesiog saugiai pasiekti finišą ir galvoti tik apie artėjančias 1006 kilometrų lenktynes. Šiame Baltijos žiedinių lenktynių čempionato etape paprasčiausiai pritrūkome sėkmės. Išbarstėme ne visą taškų persvarą ir bendroje „BGT-PRO“ įskaitoje po trijų etapų vis dar išlaikome pirmą vietą“, – komentuoja Egidijus Gutaravičius.

Egzotiškąjį „Lamborghini Huracan Super Trofeo“ Egidijus Gutaravičius pilotuos liepos 17-20 dienomis Palangoje vyksiančiose „Aurum 1006 km“ lenktynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas