Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barrichello traukiasi iš „Formulės-1“ čempionės „Brawn“ komandos

37 metų brazilas Rubensas Barrichello 2010 metų „Formulės-1“ čempionate sėdės prie „Williams“ komandos vairo. Tai pirmadienį oficialiai pranešė „Williams“ atstovai.
R.Barrichello „Formulės-1“ etapo nebuvo laimėjęs nuo 2004 metų lenktynių Kinijoje
R.Barrichello, kuris į „Formulėje-1“ važiuoja nuo 1993 metų, „Williams“ komanda bus jau šeštoji per karjerą – po „Jordan“, „Stewart“, „Ferrari“, „Honda“ ir „Brawn“. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Rubenso pristatyti nereikia. Jis yra ne tik labiausiai patyręs pilotas „Formulėje-1“, tačiau ir aistringas bei talentingas, šiemet įnirtingai kovojęs dėl čempiono titulo“, – džiaugėsi „Williams“ komandos įkūrėjas Frankas Williamsas.
 

R.Barrichello komandos draugas kitą sezoną bus „Formulės-1“ pirmenybėse debiutuosiantis 22 metų vokietis Nico Hulkenbergas.

„Šiemet debiutuodamas GP2 čempionate N.Hulkenbergas iš karto tapo šių pirmenybių nugalėtoju. Prieš tai jis triumfavo Europos „Formulės-3“ čempionate, „Formulės Masters“, „A1 GP“ ir Vokietijos „Formulės-BMW“ pirmenybėse“, – jaunąjį komandos pilotą gyrė F.Williamsas.

Šių metų sezone „Williams“ komandos bolidus vairavo talentingas 24 metų vokietis Nico Rosbergas ir 24 metų japonas Kazuki Nakajima. Nors sutartys su jais pratęstos nebuvo, „Williams“ vadovas lenktynininkams negailėjo gerų žodžių.

„Nico ir Kazuki mūsų komandos vardą ir rėmėjus gynė su atsidavimu, profesionalumu ir ateityje mes jiems linkime viso ko geriausio“, – dėstė F.Williamsas.

R.Barrichello oficialiai tapus „Williams“ nariu „Formulės-1“ užkulisiuose iš karto pasigirdo kalbų, kad jo vietą „Brawn“ komandoje užims itin perspektyviu laikomas buvęs „Williams“ pilotas N.Rosbergas.

R.Barrichello šį sezoną bendrojoje pilotų įskaitoje surinko 77 taškus, užėmė trečią vietą ir su 2009 metų pasaulio čempionu tapusiu komandos draugu britu Jensonu Buttonu padėjo „Brawn“ ekipai jau debiutiniame sezone iškovoti Konstruktorių taurę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas