Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bekelės varžybos Kupiškyje: nuo į saloną įplaukusio žalčio iki lyderių salto

Praėjusį savaitgalį Kupiškio rajone esančiuose Uoginiuose surengtas Lietuvos automobilių pravažumo čempionato ketvirtasis etapas – „Kupiškio fiesta 4x4“. Čia bekelės sporto gerbėjai galėjo išvyti visko – nuo klampojimo per purvus iki po vandeniu panirusių visureigių.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Pošiūno nuotr.

Renginio organizatorius Saulius Valiukas pasidžiaugė, kad šiemet varžybose vėl virė itin atkakli kova, kuri žiūrovams dovanojo neišdildomus įspūdžius. Lenktyniauti sportinėje įskaitoje užsiregistravo net 20 dalyvių. Taip pat susirinko ir nemažai turistinės klasės atstovų. Jų buvo 12.

Pirmą kartą stoti prie starto dalyviams teko jau penktadienį. Čia jie susirungė prologo rungtyje, po kurios paaiškėjo starto pozicijos šeštadienio lenktynėms. Pagal prologo rezultatus dalyviai patys rinkosi starto tvarką kitos dienos orientacinėms varžyboms. Ir čia lyderių strategija gana aiški. Prologo laimėtojai pasirinko startuoti vėliau, kadangi niekas iš ekipažų nenori važiuoti pirmas. Važiuojantiems paskui yra kur kas paprasčiau. Jie gali orientuotis pagal vėžės.

Tomo Pošiūno nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Pošiūno nuotr./Varžybų akimirka

Šeštadienis sportininkams buvo įtemptas, nes reikėjo įveikti po du orientacinius ruožus ir bekelės žiedą. Beje, pirmą kartą Lietuvos sportininkams teko įveikti specialųjų orientacinį ruožą ne su realiais, tačiau su virtualiais taškais. Būtent čia ir paaiškėjo tikrieji šturmanų sugebėjimai navigavimo srityje.

Gana įdomų nuotykį patyrė TR1 klasės dalyviai Jurijus Kovalenka ir Justas Šeibokas. Viename iš orientacinių greičio ruožų jie ekipaže įsitaisė naują šturmaną – žaltį. Jis įplaukė į saloną ir ten prabuvo kokių 15 minučių. Iš pradžių vyrams buvo nemažai streso, mat jie pagalvojo, kad vežasi gyvatę, tačiau vėliau pastebėję išskirtinius žalčio bruožus lengviau atsikvėpė.

Tomo Pošiūno nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Pošiūno nuotr./Varžybų akimirka

Daugiausia žiūrovų dėmėsio sulaukė bekelės žiedas. Itin atkakli buvo TR3 klasėje dalyvavusio, tris kartus „Ladoga Trophy“ varžybas laimėjusio Nerijaus Gurklio su Ligitu Kordušu kova prieš Vaidotą Paškevičių ir Kestutį Jakubianecą. Vienas paskui kitą sportininkai lėkė vos kelių sekundžių intervalu.

Sekmadienį bekelės žiede gana skaudžią avariją patyrė TR3 klasės dalyviai Nerijus Gurklys su Ligitu Kordušu. Paskubėję nusileisti nuo kalno jie pačiame pirmame rate vertėsi per priekį. Vyrus apžiūrėjo medikai, tačiau vėliau paaiškėjo, kad jie pavojingų sužeidimų nepatyrė. Maža to, ekipažas išsaugojo pirmąją vietą lenktynėse. Jiems tai garantavo prieš tai surinkta solidi taškų persvara. Antrąją vietą čia laimėjo Aurelijus Barauskas su Vytautu Pušinskiu. Treti finišavo Donatas Kulbauskis ir Eimantas Bakutis. Latvijos atstovai Vilnis Zeiza ir Ainis Japinš liko ketvirti.

Tomo Pošiūno nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Pošiūno nuotr./Varžybų akimirka

TR2 klasėje nugalėtojais tapo Audrius Paslauskas ir Arnoldas Baukus. Antri – šeimyninis Vyganto ir Martyno Ališauskų duetas. Treti – Tomas Gužauskas ir Gytis Gaspariūnas. Kiek nepasisekė šeimyniniam Šaltenių duetui, kurie visas dienas vargo su sproginėjančiomis variklio turbinomis.

TR1 klasėje nugalėjo Mantas Beržinis ir Saulius Detkauskas. Antrą vietą laimėjo Raimondas Matula ir Erikas Račiūnas. Trečioje vietoje finišavo Jurijus Kovalenka su Justu Šeiboku.

Tomo Pošiūno nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Pošiūno nuotr./Varžybų akimirka

Turizmo klasės dalyviai, įveikę du orientacinius ir vieną greičio ruožą, taip pat pasidalijo taures. Nugalėtojais čia tapo Rimvydas Dilys, Rimantas Dilys ir Mindaugas Stapulionis. Anrąją vietą užėmė Sigito Subačiaus, Gintauto Subačiaus ir Andžėjaus Jankevičiaus trijulė. Trečią vietą laimėjo Saulius Vaitkevičius su Donatu Akliu ir Domantu Akliu. Vienintelis moteriškas ekipažas – Austėja Grikapelytė ir Jelena Simėnaitė finišavo paskutinėje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento