Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Benediktui Vanagui – liūdna žinia dėl Dakaro: liko be šturmano

Benediktas Vanagas, tikėtina, vienas paskutiniųjų paskelbs savo 2025 m. Dakaro ralio komandos sudėtį. „Toyota Gazoo Racing Baltics“ komandos kelyje – didelė dilema, kurią reikia spręsti.
Benediktas Vanagas ir Kuldaras Sikkas, A.Lauciaus nuotr.
Benediktas Vanagas ir Kuldaras Sikkas, A.Lauciaus nuotr. / Komandos nuotr.

Daugiau apie Dakaro ralį – rubrikoje Gazas.lt.

B.Vanagas negalės startuoti su K.Sikku

15min žiniomis, Benedikto Vanago šturmanas iš Estijos Kuldaras Sikkas, su kuriuo 2024 m. sausį komanda pasiekė patį aukščiausią Baltijos šalių istorijoje rezultatą, šį kartą negalės startuoti Saudo Arabijoje.

Kuldaras patyrė rimtą stuburo traumą, todėl startuoti Dakaro ralyje būtų nesaugu ir neracionalu. Dėl didelių perkrovų, kurias lenktynininkai patiria ir kopose, ir Saudo Arabijos akmenynuose, net ir gerai fiziškai pasirengę sportininkai kenčia skausmus. Priminsime, būtent dėl stuburo problemų iširo Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno duetas. O Kuldarui po tokios traumos prireiks nemažai laiko išsigydyti žaizdas ir atgauti formą.

Kas nutiko Kuldarui Sikkui?

Benedikto Vanago šturmanas Kuldaras Sikkas praėjusią savaitę WRC ralio trasoje patyrė avariją. Automobilis stipriai vertėsi, Kuldaras dėl sužeidimų atsidūrė ligoninėje. Pirminė diagnozė – stuburo slankstelių lūžiai.

Kuldaras WRC dalyvavo ne kaip įskaitos dalyvis, o kaip renkančio informaciją „gravel crew“ ekipažo narys.

K.Sikkas – vienas garsiausių Estijos šturmanų, savo įskaitoje turintis per 100 Pasaulio ralio čempionato startų. Prie „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ komandos Kuldaras prisijungė 2022 metų vasarą. Drauge su B.Vanagu sportininkas jau 2 kartus finišavo Dakaro ralyje, o 2024-aisiais ekipažas užėmė 8-ąją vietą absoliučioje automobilių įskaitoje. Tai buvo aukščiausias rezultatas, kurį pasiekė vairuotojai iš Baltijos šalių.

Benedikto Vanago įrašas „Facebook“

„Turiu nelinksmą žinią. Kuldaras, dirbdamas pasaulio ralio čempionate Čekijoje, pateko į avariją. Jam lūžo stuburas. Skubiai padaryta operacija.

Dabar organizuojamas jo transportavimas namo, kur tolimesnį Kuldaro gydymą perims Estijos medikai. Šiuo metu svarbiausia Kuldaro sveikata. Palinkėkime Jam greičiau pasveikti“, – rašo B.Vanagas savo FB paskyroje.

SUSIJĘ: Dramos WRC Centrinės Europos etape ir O.Tanako pergalė

Lietuvos komandos Dakaro ralyje 2025 m.

Iki šiol apie savo dalyvavimą artėjančiame Dakaro ralyje yra paskelbę Gintas Petrus su Laisvydu Kanciumi (bagis „MD Optimus“), Vaidotas Žala su Paulo Fiuza bei Maxu van Groliu, motociklininkų desantas Nerimantas Jucius, Mykolas Paulavičius, Modestas Siliūnas, Gediminas Šatkus.

Emilija Gelažninkienė su Arūnu Gelažninku bei Rokas Baciuška kol kas apie oficialius Dakaro planus nekalba.

15min duomenimis, galime turėti ir Lietuvos atstovą istorinių Dakaro automobilių kategorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento