Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Braliukų mūšis“: „arklių“ oras ir Baltijos šalių čempionas

Artėjantis savaitgalis bent jau Kačerginės „Nemuno žiede“ nusimato debesuotas: sinoptikai žada orą be lietaus, o debesis gaminti pasiruošė keturios dešimtys sportininkų, jų tarpe – Baltijos šalių drifto čempionas, rašoma pranešime.
„Braliukų mūšis“
„Braliukų mūšis“ / Organizatorių nuotr.

„Panašu, jog ruduo mums bus dėkingas ir leis ne tik turėti puikią šventę, bet ir padės sportininkams. Numatoma 19–20 laipsnių temperatūra tarp sportininkų vadinama „arklių“ oru. Kodėl? Kuo aukštesnė kuro ir oro temperatūra, tuo mažiau ji gali paaugti degdama, tuo mažiau energijos ji gali sugeneruoti. Ne retas dalyvis atlikęs testus pavasarišku šaltuku dengiamoje trasoje apsidžiaugia sėkmingu žiemos sezono darbų rezultatu – automobiliai alsuoja lengvai ir generuoja optimalų kiekį galios.

Situacija pasikeičia, kai lauke pradeda kepinti 30 laipsnių karštis – oro temperatūra trukdo tobulam degimo procesui, taip pat reikia naudoti energiją papildomam procesų aušinimui. Šį savaitgalį to nebus – atsikvėpti galės ne tik technika, bet ir pilotai, kurie neretai turi kęsti ir 50 laipsnių karštį. „Braliukų mūšio“ oras bus tobulas finalui, belieka susikaupti ir dar kartą susigrumti su „Nemuno žiedu““, – pasakoja renginio organizatorius Linas Ramoška.

O susigrumti norinčių yra: šeštadienį įvyksiančiose „Street“ lygos varžybose užsiregistravo trys dešimtys dalyvių, o „PRO“ lyga sulauks itin stiprių svečių iš už sienos.

„Jei atvirai, aš labiausiai laukiu Eriks Ullas ir Benedikto Čirbos dvikovų. Eriks šių metų Baltijos šalių čempionas, Benediktas praeitą savaitgalį pirmą kartą kopė ant „Driftmasters“ Europos čempionato podiumo, jo viso sezono rezultatai taip pat puikūs. Tai du, vienas kito verti priešininkai, tad jų važiavimus išvysti bus tikrai įdomu. Kad vakarėlis nebūtų tik dviejų šokis, turėsime dar keletą Latvijos žvaigždžių, bei mūsų įkalnės trasą jau mintinai mokančius Andrių Čibirką, Arūnas Černevičių, Gediminą Levicką, pernai metų čempioną Donatą Macpreikšą bei kitus. Nusimato dvi dienos stipraus veiksmo – realiai paskutinis tikrai stiprus veiksmas šiemet“, – dalinasi Linas.

„Braliukų mūšio“ kovos vyks dvi dienas: šeštadienį savo kardus surems „Street“ lygos herojai, vakarop trasą jie užleis „PRO“ lygos meistrams. Sekmadienį kovos tęsis jau tik ant „Ąžuolo“ posūkio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas